10 jel, amiből tudhatod, hogy nárcisztikus emberrel van dolgod

10 jellemző, amiből tudhatod, hogy nárcisztikus személlyel van dolgod

Kép: canva.com

Ha nárcisztikus emberrel van dolgunk, azt el kell fogadnunk, hogy kevés eséllyel tudjuk őt megváltoztatni, így jobban járunk, ha a saját hozzáállásunkon változtatunk: vagy elfogadjuk és megtanulunk együtt élni vele, vagy, ha megtehetjük nem találkozunk vele soha többé. Mutatjuk, honnan tudhatod, hogy nárcisztikus személlyel van dolgod.

Imádnak lázadni

A nárcisztikus emberek élvezik, ha megszeghetik a szabályokat, hiszen addig is rájuk figyelnek. Például szó nélkül késik, vagy nem jelenik meg a találkozók alkalmával, vagy könnyedén beelőz a sorban, eléd vág az autópályán és még sorolhatnánk. Lényeg, hogy nem hajlandók beállni a normák adta sorba.

Gond nélkül belekötnek bárkibe

A nárcisztikus egyén rendszerint nem figyel oda a másikra, csak addig érdekli a beszélgetés, amíg róla van szó. Viszont, ha a másik hibásan mond valamit, vagy nem egyezik a véleménye az övével, akkor gondolkodás nélkül beleköt a „beszélgető partnerébe”. Sokszor még keresik is ezeket a helyzeteket.

Örömmel feszegetik mások határait

Az ilyen embereket nem érdekli, hogy mit gondol vagy érez a másik. Szó nélkül a lelkébe tipornak másoknak, vagy kihasználják. Kölcsönkérnek és nem adják meg, vagy gond nélkül szembe mennek a másik elvárásaival, kívánságaival.

Állandóan félbeszakítanak másokat

Ha olyan emberrel állunk szemben, aki folyton félbeszakítja a gondolatmenetünket nem egyértelmű, hogy nárcisztikus személlyel van dolgunk, de igen nagy rá az esély. Lehet, hogy csak rossz kommunikációs szokás, de az is lehet, hogy direkt cselekedet, amivel könnyedén magára irányítja újra a beszélgetést.

Különlegesnek mutatják magukat

Alapvető emberi tulajdonság, hogy tetszeni akarunk másoknak, aminek a megnyerő külső az elsődleges eszköze. De a nárcisztikus személy, ahogy sok egyéb dolgot ezt is szereti túlzásba vinni. Minden esetben neki van a legszebb ruhája, a legmenőbb autója, és a legnagyobb tudása.

A hét témái

Van alapja a női sofőrökről szóló vicceknek?

Rosszabbul vezetnek a nők, mint a férfiak? Van alapja az erről szóló vicceknek? Következtethetünk a vezetési képességekre az ember neme alapján? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ saját tapasztalataink, valamint nemzetközi kutatások eredményei alapján.

Cukormentes édességek: 3 klasszikus, ám megunhatatlan recept

3 klasszikus, ám megunhatatlan édesség, amit cukor nélkül is elkészíthetünk A krémes finomságoktól a fagyiig szinte mindent ki kell iktatnia annak, aki komoly diétába kezd, vagy bármilyen okból nem eszik cukrot. De biztos, hogy így kell ennek lennie? Ma már szinte...

12 híres férfi, akiknek jót tesz az idő múlása

12 híres férfi, akiknek jót tesz az idő múlása Természetes, hogy fiatalon jól néznek ki, hiszen a színész, zenész, vagy sport tehetségük mellett a legtöbben a megjelenésükből élnek. Lefogynak, meghíznak, szakállat növesztenek, vagy éppen minden szőrtől megszabadulnak...

Fonal karkötők mint terápiás eszközök – relaxáció és kreativitás

Fonal karkötők mint terápiás eszközök - relaxáció és kreativitás Stresszel teli világunkban a lelki jólétünk fenntartása elengedhetetlen annak érdekében, hogy megtaláljuk a béke pillanatait és képesek legyünk a relaxációra. A kézműveskedés egy tökéletes terápiás...