12 tipp, hogy betegen is jól nézzünk ki!

12 tipp, hogy betegen is jól nézzünk ki!

12 tipp, hogy betegen is jól nézzünk ki! Az őszi-téli időszakban, fokozott a meghűlés és az influenza veszély. Mostanában a változó időjárás még jobban igénybe veheti és legyengítheti immunrendszerünket. A betegség alatt, talán a legkisebb gondunk is nagyobb annál, mint az, hogy, hogyan is nézünk ki. Azonban vannak olyan helyzetek, amik ilyenkor is megkövetelik tőlünk „az emberi külsőt”. A következő tippek, ennek elérésében nyújtanak segítséget.

images (12)

Kerüljük el a Rudolf nózit

A megfázás, egyik talán legkellemetlenebb velejárója, hogy szinte nem is mozdulhatunk papír zsebkendő nélkül. Azonban, nagyban csökkenthetjük az orr kipirosodásának mértékét, ha nem hagyományos, hanem nedves papírzsebkendőt használunk. Ezzel megvédjük a bőrünket, a folyamatos dörzsöléstől, így hidratáltabb marad.

Az orrfújós időszakban, nem érdemes túl sok sminket feltenni az orrunk környékére, hiszen már az első orrfújásnál lehozzuk a drága alapozót. Ha mégis szeretnénk elfedni a vörösséget, használjunk erősen pigmentált, sárgásabb színű alapozót vagy korrektort, hogy elfedjük a vörösséget.

Maradj hidratált kívül-belül

A betegséggel sajnos együtt jár a dehidratáltság is, ami megmutatkozik a bőrünkön. Ilyenkor megengedett, hogy vastagon felvigyük a (lehetőleg) intenzív ápolást ígéri krémeket a bőrünkre. Ezt a műveletet, reggel és este is ismételjük meg, hogy elkerüljük a bőr dehidratáltságát.

Tipp: Tegyünk be egy kis tégelyes krémet a táskánkba is, így napközben bármikor bekenhetjük vele az orrfújásoktól irritált orrunkat is.

Pufi szemek ellen, hogy betegen is jól nézzünk ki 

Ha a betegség miatt, kicsit megpuffad a szemed alatti rész, akkor próbálj meg úgy aludni, hogy a fejedet, kicsit magasabbra emeled egy kispárnával. Ezzel a technikával elősegíted a folyadékok könnyebb lefolyását az arcodtól. A sötét karikák ellen pedig, használj két- már elhűlt- kamilla teafiltert és feküdj vissza 15 percre az ágyba relaxálni.

+ Tedd be a szemkörnyékápoló krémedet a hűtőszekrénybe! Felvitel után nem csak friss érzetet biztosít, de segít a puffadást is levinni.

Piros szemek

Egy másik áldása a betegségnek, az erek miatt bevörösödött szemek. Használjunk műkönnyet, vagy szemcseppet, hogy felfrissítsük a szemünket. Akik a természetes megoldások hívei, azok csöppenthetnek ricinus olajat is a szemükbe, hiszen már az ókori egyiptomiak is használták erre a célra az olajat.

Sápadt arc

Ha általában az erősen fedő alapozót részesítjük előnyben, most ne tegyük! Hiszen ilyenkor a bőrünk szárazabb, ami nem szolgál megfelelő sminkalapnak . Válasszunk inkább színezett hidratálót, ami természetesebb hatást kelt és jobban ápolja bőrünket.

+ A sápadtság ellen, a legjobb választás a bronzosító. Ez melegebb, egészségesebb tónust ad a bőrünknek. A rózsaszínes árnyalatokat, most felejtsük el!

Világosabb szemsmink, a frissességért hogy betegen is jól nézzünk ki

Használjunk halvány, fénylő bézs, esetleg arany festéket a szemhéjon és a szemhéjunk sarkába is. Ez visszaveri a fényt és ezzel ellensúlyozza a pirosságot és visszaadja a fényt a szemünknek.

Kerüljük el a „szempillaspirál-olvadást”

Az orrfújás és a nyálkahártya fokozott irritációjának hatására a szemünk könnyezik, ami azonban a spirál lefolyásához vezet. Ezért, ilyenkor használjunk vízálló spirált.

Ápoljuk fokozottan ajkainkat

Már szóltunk a betegség során fellépő dehidratáltságról. Ez sajnos kihat az ajkainkra is és hajlamossá válik a kicserepesedésre. Ilyenkor célszerű gyengéden végig masszírozni az ajkainkat egy fogkefével, utána pedig ajakbalzsammal vagy zsíros arckrémmel bekenni és így búcsút mondhatunk a cserepes ajkaknak.

 

Képek forrása: Pixabay.com

Így jelez a tested, ha túl sok cukrot eszel

A hét témái

Meditációs tanfolyam: szánj időt magadra!

Meditációs tanfolyam: szánj időt magadra! Előfordult már veled is, hogy látszólag ok nélkül voltál olyan feszült, hogy legszívesebben neki mentél volna bárkinek, aki az utadba került aznap, vagy csak simán felrobbantál volna? A hideg kirázott, ha valakivel szóba...

Nők, akik ismerik Önmagukat – önismereti tábor a lelkedért!

Önismereti tábor: Az utazás amellett, hogy csodálatos élményt nyújt, az önfelfedezés és önmagunk megismerésének egyik legjobb és leghatékonyabb módja.

Mennyei garnélarák tésztával és aszalt paradicsommal

Mennyei garnélarák tésztával és aszalt paradicsommal Bátran mondhatjuk, hogy az egyik legfinomabb étel, amit valaha ettünk. És a legjobb, hogy körülbelül harminc perc elkészíteni, a vendégeket viszont az örökkévalóságig levehetjük vele a lábukról. Akár első randira is...

Újragondolt gyermekkor: 17 fotó régen és most

Újragondolt gyermekkor: 17 fotó régen és most Néhány éve egy új hóbort ütötte fel a fejét, és népszerűsége a mai napig sem csökken. Időről időre szeretünk újra a kamera elé állni, bemutatni az idő múlását, vagy csak újra alkotni egy-egy pillanatot. A népszerű jelenség...