20 érdekesség Emma Watsonról

20 érdekesség Emma Watsonról

Sokak példaképe a Harry Potterből megismert Emma Watson, aki azóta nagy karriert futott be modellként is. Nem is csoda, hiszen mindenhogy gyönyörű, taláros kis boszorkányként, és rövid hajjal, igazi nőként is elbűvöl mindenkit. Íme néhány érdekesség Emma életéről, a Harry Potter-korszakról, és a modellkedésről:

 

Érdekességek 1 – 10 | Emma Watson

1. A teljes neve: Emma Charlotte Duerre Watson.

2. Párizsban született, de Londonba költöztek, mikor Emma 5 éves volt, ezért jól beszél franciául, bár – elmondása szerint – nem olyan jól, mint régen.

3. Van egy testvére, Alex, akivel nagyon hasonlítanak egymásra. Nagyon jó pasi! A Burberry 2010-es kampányában mindketten részt vettek.

4. A szülei – akik mindketten ügyvédek – elváltak, és van három fiú, és két lány mostohatestvére.

5. Kedvenc színe a fehér és a krémszín, az eredeti hajszíne szőke, és 165 cm magas.

6. Ragyogó arcbőrének titka a kókuszvízben, és a rendszeres hidratálásban rejlik. Hacsak teheti, nem sminkeli magát.

7. Emma az egészséges táplálkozás híve, bár szereti a csokit és a tésztákat is, és imád sütni-főzni.

8. Emma nem játszott egy filmben sem hivatásos színészként, mielőtt kiválasztották Hermione Granger szerepére a Harry Potterben.

9. A Harry Potter könyvek írója, J. K. Rowling állítólag már a casting első fordulója után kiszemelte Emmát, ennek ellenére még nyolc fordulón részt kellett vennie, míg meg nem kapta a szerepet.

10. A Harry Potter filmek utolsó három részére kis híján nem szerződött le, mert túl sok időt vettek el a forgatások, és ekkor már a filmes karrierjén kívül más irányú érdekeltségei is voltak (modellkedés).

Emma Watson

Érdekességek 11 – 20 | Emma Watson

11. 2005-ben, 15 éves korában az addigi legfiatalabbként a Teen Vogue címlapján szerepelt.

12. Az kedvenc színészei Johnny Depp és Julia Roberts.

13. Hivatásos jóga- és meditációs oktató.

14. Emma kihagyta a 2014-es Vanity Fair Oscar party-t, mert véletlenül elaludt a show után. Mikor felébresztették, úgy döntött, hogy inkább eszik egy pizzát, és alszik egy jót az afterparty helyett.

15. A Harry Pottert játszó Daniel Radcliff és a Ron Weasley-t alakító Rupert Grint Emma elmondása szerint olyanok, mintha a testvérei lennének.

16. A színésznő nagy könyvmoly hírében áll, így biztos nem okozott neki nehézséget, hogy eljátssza Hermione szerepét.

17. Szerette Hermione karakterét, mert kiáll a véleménye mellett, és intelligens, de elismerte, hogy sokszor parancsolgató, és anyáskodó.

18. Emma teljesen odavolt a gonosz Draco Malfoy-t alakító Tom Feltonért a Harry Potter forgatások alatt, mert nagyon cukinak találta, és imponált neki, hogy néhány évvel idősebb nála, kicsit rosszfiús, és még egy gördeszkája is volt.

19. Angol irodalom szakon végzett a Brown-on.

20. Igazán csodálja Renee Zellwegert és Natalie Portmant, hogy bevállaltak olyan szerepet, melyben csúnyácska karaktert formáltak meg.

Az ikonikus varázsló világának hercegnője: Emma Watson karrierjének története

Emma Watson már gyermekkorában is azok közé tartozott, akik valóra váltották álmaikat. A brit színésznő azonban nem csak azért híres, mert az ikonikus Hermione Granger karaktert alakította az általa olyannyira szeretett Harry Potter filmekben. A sikeres színésznő karrierje alapjául azonban mégis a varázsvilágban betöltött szerepe szolgált.

Az „Elvarázsolt” gyermekként indult:

Emma Watson 1990-ben született Párizsban, de fiatalon már Angliában élt. Az iskolában a színjátszó körben mutatkozott meg tehetsége, majd édesanyja ösztönzésére jelentkezett az egyik legnagyobb filmszereplői kiválasztó versenyen, ahol több száz fiatal közül választották ki az elsőfilmjének főszerepére. 2001-ben aztán megkapta a lehetőséget, hogy beleszólhasson az életébe: a Harry Potter-filmek castingján kiválasztották Hermione Granger szerepére, amely az életének legnagyobb áttörése volt.

Az ikonikus szerep után: A színésznő új utakat keres

A Harry Potter-filmek utolsó részeinek befejezése után Emma Watson egy időre kihagyta a színészetet, hogy befejezze tanulmányait a Brown Egyetemen és a Oxford Egyetemen. Azonban 2012-ben a My Week with Marilyn című filmben való részvétel után ismét visszatért a filmvilágba. Azóta számos nagysikerű film és színházi előadás szereplője volt, köztük a Disney élőszereplős változatának Belle-jeként a Szépség és a szörnyeteg filmben.

Az „az én nemem” mozgalom elindítása: Emma Watson a feminizmus képviselője

Azonban Emma Watson karrierje nem csak a filmvilágban tapasztalta meg a sikerét, hanem azokon kívül is. Az Oscar-díj átadó ünnepségen tartott beszéde során az „az én nemem” kampány elindításával kapcsolatban hívta fel a figyelmet a nők jogaira, és hogy az egyenlőséget csak akkor érhetjük el, ha mindenki aktívan részt vesz a küzdelemben. Watson azóta is aktív szerepet vállal a feminizmus képviseletében.

Emma Watson titka: Hogyan vált a színésznő egy erős, inspiráló nővé?

Emma Watson az elmúlt évtized egyik legmeghatározóbb színésznője volt, de nem csak a színészkarrierjével vált híressé. Az évek során Watson a feminizmus szószólójává vált, az ENSZ-nél dolgozott a női jogokért, és aktív szerepet vállalt a fenntartható divat promóciója terén is. De mi lehet az a titok, ami lehetővé tette számára, hogy ilyen hatással legyen az emberekre?

Az Emma Watson titka talán az, hogy mindig hű maradt önmagához, és sosem féltek a véleményét kifejezni. Az általa képviselt értékek és az őszintesége vonzotta az emberek figyelmét, és lehetővé tette számára, hogy hatással legyen a kultúrára és a közbeszédre.

Watson azt is megértette, hogy a hírnévnek ára van, és az egyensúly megtalálása az élet más területei között létfontosságú. Ezért időt szán a családjára, barátaira és a szabadidejére, hogy megtartsa az egyensúlyt az életében.

Végül, de nem utolsósorban, Emma Watson ápolja a testét és az elméjét egyaránt. Rendszeresen sportol, egészségesen táplálkozik, és szeret tanulni, olvasni, meditálni. Ez az egészséges életmód segít neki megtartani az energiáját és fókuszt az életében, és lehetővé teszi számára, hogy mindig a legjobbat hozza ki magából.

Az Emma Watson titka nem csak az életének egyes részeire korlátozódik, hanem arra is rávilágít, hogy ha igazán boldog és sikeres szeretnél lenni, akkor érdemes hűnek maradni önmagadhoz és az értékeidhez, és meg kell találni az egyensúlyt az élet különböző területei között.

 

12 sztár, akire ma már szinte rá sem lehet ismerni a plasztikai műtétek miatt

Emma Watson – Wikipédia

15 nő és egy sminkmester – mutatjuk az eredményt

A hét témái

Otthonról dolgozol? Így csökkentheted a költségeidet

Otthonról dolgozol? Így csökkentheted a költségeidet Ha otthonról dolgozunk ugyan megspóroljuk az irodábajáráshoz szükséges üzemanyag költségét, vagy a tömegközlekedés árát, de olyan észrevétlen kiadásokkal is csökkentjük a terheinket, mint a büfében vásárolt kávé,...

Laza és kényelmes: a munkavédelmi ing!

Amikor ingről van szó, viszonylag keveseknek jut eszébe a fizikai munka és a munkavédelem, pedig egy igazán laza, kényelmes, ugyanakkor praktikus és elegáns darabról van szó. Ezt a ruhadarabot akkor is bátran viselheted, ha egész nap kemény fizikai munkát végzel. Bár sokan szkeptikusak ezzel kapcsolatban, mégis nagyon hamar a szívéhez nő ez a viselet azoknak, akik egyszer kipróbálják. Ebben a bejegyzésben a munkás ingekkel kapcsolatos tévhitekkel foglalkozunk. Megmutatjuk, miről is van szó.

Narancsbőr ellen

Mit tehetünk narancsbőr ellen? Összeszedtük a legjobb házi praktikákat narancsbőr ellen. A narancsbőr ellen számos egyszerű, otthon könnyen elvégezhető praktika létezik, de kezdjük az elejéről. Mi az a narancsbőr A narancsbőr egyfajta bőrelváltozást, ami nem más mint...

Csábít a karcsúbb alak? Próbáld ki a nőknek készült proteint

Csábít a karcsúbb alak? Próbáld ki a nőknek készült proteint   A protein kiegészítőkre gyakran tekintünk úgy, mint kizárólag a népesség férfi tagjainak dolgára. Azonban egyetlen test sem képes meglenni a szükséges fehérjék rendszeres és elegendő mennyiségű...