Vegán kolbászkrém | egyszerűen elkészíthető vegán szendvicskrém

Kép: canva.com
Bármelyik alternatív étrend alapja, hogy ne ugyanazokat az ízeket keressük, amit korábban megszoktunk, hanem próbáljuk meg felfedezni azokat az új finomságokat, amiket szeretni tudunk. A kolbásznak nevezett vegán ételek éppen ilyenek. Sokak szerint hasonlítanak az eredeti húsból készült verzióra, de valljuk be, hogy azért ez nem egészen így van. Ennek ellenére isteni finomak, ahogy ez a vegán kolbászkrém is, amit mindenképpen érdemes kipróbálni, ha valami újdonságra vágyunk.
Hozzávalók:
- 1 ek olivaolaj
- só
- 1 tk pirospaprika
- 150 g füstölt tofu
- fél fej vörös hagyma
- egy gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés: a tofut kockázzuk fel, majd villával törjük össze. Ezután mehet hozzá a többi összetevő, majd aprítógéppel jól dolgozzuk össze az egészet. Fogyasztás előtt félórára tegyük hűtőbe, ha lehűlt utána kenyérrel, vagy kétszersülttel tálaljuk.