3 romantikus úticél belföldön, ahova még idén nyáron el kell látogatnotok

3 romantikus úticél belföldön, ahova még idén nyáron el kell látogatnotok

Hazánk bizony nem szűkölködik szebbnél szebb úticélokkal, ha a romantikus kikapcsolódás a cél. Az ország bármely része felé is induljatok, garantáltan olyan helyszínekre bukkanhattok, ahol életre szóló közös élményeket gyűjthettek. Most 3 olyan kihagyhatatlan úticélt szedtünk csokorba, amik kiváló apropót kínálnak akár hosszabb látogatásokhoz is – mondjuk éppen a nyár 1-1 hónapján júniustól augusztusig.

romantikus úticél

A Bükk, Lillafüred

Láttad már Felső-Hámor és Lillafüred látképét a Szeleta-tetőről? Ha még nem, most ideje felfedezned! A Bükk égbe magasodó fáinak kellemes, hűs árnyéka valódi megváltás a nyári hőségben, de kétségtelenül meseszép ősszel és télen is. A Hámori-tó és a Palotaszálló szépségét talán senkinek sem kell bemutatni. Sétáljatok, túrázzatok, látogassatok el a vízeséshez és a Függőkertbe!

Dunakanyar, Visegrád

Visegrád a maga történelmi romantikájával, csodás kilátásával, kiváló éttermeivel, izgalmas programlehetőségeivel és dunaparti elhelyezkedésével mesés választás, ha romantikus pihenésre indulnánk. Bár az ország egyik legkisebb városa, mindenkit arra bíztatunk, hogy töltsön itt el néhány napot és élvezze a környék szépségét. Abban ugyanis biztosan nem kell csalódnunk, az év bármely szakában is látogatunk ide. Ha pedig már erre vettük az irányt, és szeretnénk átélni egy romantikus kikapcsolódás minden összetevőjét, maradjunk egy páros wellness hétvégére. A Hotel Honti visegrádi wellness hotel többek között közel 350 négyzetméteres belső wellness részleggel és Fellegvár-panorámás szobákkal, illetve kültéri úszómedencével teszi még tökéletesebbé az itt eltöltött napokat. Ajánlataikkal pároknak is kedveskednek!

Tisza-tavi Ökocentrum, csónakkal a Tisza-tavon | Romantikus úticél

Bár imádjuk a balatoni települések hamisítatlan hangulatát, a nyári tömegben nem könnyű megtalálni a tömegtől elszakadó, romantikus elvonulás érzését. A Tisza-tó ugyan igen népszerű úticél, mégis rengeteg lehetőséget és romantikus programot kínál az ide látogató szerelmeseknek. A Tisza-tó körbetekerése például nagyszerű programlehetőség, ráadásul a kevésbé edzettek számára is ideális választás lehet. Egy szó mint száz, irány a Tisza-tó nyáron!

21 legszebb látnivaló Magyarországon

A hét témái

Üres fészek szindróma | Mi az, és mit tehetünk ellene?

Üres fészek szindróma | Mi az, és mit tehetünk ellene? Kettőből három, majd négy főre duzzad a család, és sokszor folytatódik a sor öt, hat vagy akár hét főre is. Zsong az egész ház a vékonyka gyerek hangoktól, minden tele apró ujjlenyomatokkal, játékok hevernek...

A kávézacc valóban megmutatja a jövőt?

A kávé isteni zamata minden reggelt szebbé tesz, imádjuk az ízét és az illatát, és nem mellesleg élénkítő hatását is. Viszont minden főzés után ott marad a zacc, ami rendszerint megy a szemetesbe, pedig sokkal jobb dologra is lehetne használni. Például megnézni a segítségével, hogy mit hoz a jövő.

Cukorbetegség: tünetek és veszélyes szövődmények

A cukorbetegség akár életveszélyes szövődményekhez is vezethet, ezért fontos a korai diagnózis. De milyen tünetekkel forduljunk orvoshoz?

9 ajándék nőknek, amit inkább ne adj oda, ha jót akarsz magadnak

9 ajándék nőknek, amit inkább ne adj oda, ha jót akarsz magadnak Néhány napja arról már írtunk, hogy mi alapján ne válasszunk férfiaknak ajándékot, most pedig megnézzük, hogy mit ne adj egy nőnek férfiként, ha jót akarsz magadnak. Elvileg könnyű a nőknek ajándékot...