3+1 zseniális túrógombóc recept

Nem túlzás azt mondani, hogy egyszerűen zseniális étel. Ehető főételnek, de desszertnek sem utolsó. Az elkészítésére pedig ma már tucatnyi módszer létezik. De a lényeg, hogy az íze, na és az állaga mindig fenséges legyen. A túrógombócot nem lehet nem szeretni és a jó hír, hogy akár tejmentesen is elkészíthető annak ellenére, hogy elvileg túró az alapja. A kölesből készített verzió akár a vegán étrendbe is beillik, és ugyanúgy fogyasztható az étkezés bármelyik szakaszában, mint az eredeti túróból készült. A tengernyi lehetőség közül most három olyan túrógombóc recept került a cikkünkbe, melyeket mi magunk is imádunk, illetve plusz egyként elhoztuk a tökéletes vegán túrógombóc receptjét is.

Klasszikus túrógombóc

Kép: canva.com

A klasszikus recept, amit szinte mindenki ismer, és már egészen apró korunkban is alig vártuk, hogy elkészüljön majd az étkezőasztalra kerüljön.

Hozzávalók

  • ½ kg túró,
  • 3 db tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • 2 dl búzadara,
  • 1 csipet só,
  • 2 ek olaj,
  • porcukor,
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

A túrót tegyük egy nagyobb tálba, törjük össze villával, majd rakjuk hozzá a tojásokat, a búzadarát és a sót, ezután pedig jól dolgozzuk össze. Fedővel vagy konyharuhával fedjük le a tálat, majd úgy három órára tegyük hűtőbe. Ezalatt a búzadara megdagad annyira, hogy jól formázható lesz a „tésztánk”. Gyúrjunk kisebb gombócokat belőle, majd enyhén sós vízben úgy 5 perc alatt főzzük készre őket. Közben az olajon pirítsuk aranybarnára a zsemlemorzsát, majd forgassuk meg benne a főtt túrógombócokat, szórjuk meg porcukorral, és tálaljuk.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!