3+1 zseniális túrógombóc recept

Epres-mákos túrógombóc

Kép: canva.com

Kicsit más, mint a klasszikus, de ugyanazokon az alapokon nyugszik, és legalább annyira csábító, mint a megszokott ízvilág.

Hozzávalók

  • ½ kg túró,
  • 20 dkg eper,
  • 120 gr búzadara,
  • ½ db citrom lereszelt héja,
  • 3 db tojás,
  • 2 ek durvára darált mák,
  • 1 csipet só,
  • 1 ek porcukor,
  • zsemlemorzsa,
  • 80 gr vaj

Elkészítés

Ahogy a klasszikus túrógombócnál, úgy itt is egy nagy tálba tesszük a túrót, összetörjük villával. Hozzátesszük a vaj egyharmadát, a porcukrot, a citrom reszelt héját, a mákot, a tojásokat és a búzadarát. Összegyúrjuk és lefedve hagyjuk néhány órát pihenni. Ezután gyúrjunk nagyjából egyforma gombócokat úgy, hogy minden darabnak a közepébe rejtünk egy fél szem epret. Majd 4-5 perc alatt enyhén sós vízben főzzük meg a gombócokat. Közben a maradék vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát és forgassuk meg benne a gombócokat. Tejföllel és eperrel, vagy eper lekvárral tálalhatjuk.

A hét témái

A kávé, amit mindenki szeret

Az irodában is a reggeleket kávéval kezdjük, mindenkinek megvan a saját kis bögréje és a kávéfőzőnkről kijelenthetjük, hogy ő a nap hőse minden nap. Nagyon finom a kávé, amit ezzel a géppel tudunk készíteni, mindenki nagyon szereti. Nem foglal túl sok helyet, nem hangos, nem túl csicsás. Pont olyan, amilyen nekünk kell az irodába.

Egy hónap kávé nélkül? Mutatjuk milyen is az

Egy hónap kávé nélkül? Mutatjuk milyen is az A kávé eredetéhez tucatnyi történet kapcsolódik. Nekünk a kecskés a kedvencünk, miszerint egy Káldi nevű etióp pásztor arra lett figyelmes, hogy a kecskéi mindig élénkebbek lesznek, amikor egy bizonyos piros bogyóból...

Hallottál már az arcjógáról? Mutatjuk, hogy mire is jó pontosan

Hallottál már az arcjógáról? Mutatjuk, hogy mire is jó pontosan Ha az arc fiatalításáról van szó, akkor leginkább a különféle anti-aging krémekre gondolunk, és az általános ajánlás szerint már a huszonéves korunk második felétől rá is bízzuk magunkat ezekre a...

20 ruha, ami mindent vitt a 2021-es Oscar-díjátadón

A 93. Oscar-gálán a megszokottakhoz hűen rengeteg gyönyörű ruhát láthattunk. Volt, akinek jobban állt és volt, akinek kevésbé… A 2021-es díjátadó a koronavírus miatt rendhagyóvá sikerült. A szervezők az online rendezvény mellőzése miatt tágas tereket választottak a ceremónia lebonyolítására. Az átadót megelőző fogadásra, és a vörös szőnyeges bevonulásra az Union Stationt bérelték ki, ami elegendő teret biztosított arra is, hogy a sajtó külön területet kapjon. Maga a díjátadó pedig a Dolby Színházban zajlott.