Smink tippek, hogy mindig fiatalosan nézzünk ki

Smink tippek nem csak kezdőknek. Az évek számának növekedésével, sajnos a ráncok száma is nő, azonban a bőr rugalmassága csökken, használjunk bármilyen csoda krémet.

IMA60830

Smink tippek nem csak idősebbeknek

Ahogy változik a bőrünk, úgy kell változtatnunk a sminkelési rutinunkon is, hiszen nem biztos, hogy ami jól néz ki a fiatal bőrön, az jól működik az érettebben is. A következő tippek betartásával, azonban nem nyúlhatunk mellé és fiatalosabban léphetünk ki reggel a fürdőszobából.

Használj kevesebbet! – Smink tippek #1

Az idő előrehaladtával, a kevesebb több, ha a sminkről beszélünk. Próbálj meg fele annyi alapozót használni, mint eddig vagy keverjük össze kedvenc arckrémünkkel a természetesebb hatásért. Ezzel a módszerrel az alapozó nem ül bele a ráncokba, így kiemelve azokat. Ne feledjük eloszlatni a terméket a nyakunkon is az egységes hatásért.

+Tipp: Ha korrektort használunk, akkor is figyeljünk oda, hogy csak a kellő mennyiséget használjuk és oszlassuk el megfelelően, ugyanis, ha túl sokat teszünk föl vagy nem kenjük el rendesen, a ráncokba ülő termék jó pár évet rádobhat a kinézetünkre.

++Tipp: használjunk primert az alapozó felvitele előtt, a primer ugyanis kitölti az apró kis ráncokat, így egyenletesebbé téve az alapot.

Keress ápoló alapozót, ami nem szárít!

Az érett bőrnek, sokkal több ápolásra van szüksége, ezért figyeljünk oda, hogy milyen alapozót választunk. Ebben az esetben is a BB vagy CC krémek mellett is dönthetünk, hiszen ezeknek nincs,erőteljes alapozó hatásuk, ami természetesebb külsőt kölcsönöz, azonban szépen ápolják a bőrt.

Nézzünk bele pipere táskánkba!

Bármennyire is fáj, borítsuk kis a kis sminkes motyónkat és dobjuk ki (vagy ajándékozzuk oda lányunknak) azokat a szemhéjpúdereket, amelyek csillámport tartalmaznak. Ezek a termékek csak a fiatal bőrön néznek ki jól, ugyanis a ráncokba kerülve kihangsúlyozzák őket. Ezek helyett, keressük a matt színeket, finom, természetes árnyalatokban.

Változtass a rúzsodon! – Smink tippek #3

Sok nő ugyanazt az árnyalatot használja, amit a 20-as éveiben megszokott. Azonban az évek múlásával, ezek a színek már nem passzolnak a száj megváltozott kontúrjához és a bőr színéhez. Keressük ebben az esetben is a természetes árnyalatokat, amelyek derűsebbé és fiatalosabbá teszik az arcot.

Nem szégyen újra tanulni a sminkelést!

A sminkelés aranyszabálya az , hogy mindig a korunknak megfelelően sminkeljünk. Éppen ezért fontos, hogy ne éljük meg rossz dologként azt, hogy már nem sminkelhetünk úgy, mint húsz éve. A természet rendje az, hogy a lelkünkkel együtt, a testünk is érettebbé válik. Ha ezt elfogadjuk, és nem ragaszkodunk a régi sminkelési szokásainkhoz, pár évet még akár csalhatunk is.

Spirálozz helyesen!

Figyelj oda, hogy jusson a szempillaspirálból minden egy szempilládra, ez ugyanis még fiatalosabbá teszi a tekintetedet. Használj barna vagy barnás-fekete árnyalatokat, azonban kerüld el messzire a színes spirálokat! Egy vagy két réteg felvitele tökéletesen elég a nyíltabb tekintet eléréséhez.

+Tipp: Csak a felső szempillasort fessük ki, ugyanis az alsó sor kiemelésével a ráncok is feltűnőbbé válhatnak!

Figyelj a szemceruza állagára!

A felső szempillasor kiemelése nagyszerű kiegészítése a smink rutinunknak, azonban itt is a kevesebb-több elvet kövessük. Használjunk puha állagú szemkontúr ceruzát, hogy finom, természetes hatást kapjunk.

+Tipp: Amennyiben nem szeretnénk lemondani a tusról, használjunk vízállót! Mivel a szemhéj az idő előrehaladtával kicsit lelóg, ezért könnyen kaphatunk egy vonalat a szempillánk fölé, amennyiben nem vízállót használunk.

Satírozz, satírozz, satírozz!

Nem győzzük hangsúlyozni a természetes hatást és ehhez a satírozás a kulcs. Használjunk direkt erre a célra kitalált ecseteket vagy szivacsot.

Keressünk, olyan arcpirosítót, ami derűsebbé teszi arcunkat!

Ezek a barackos, gyenge rózsaszínes árnyalatok. Felvitelkor, ügyeljünk arra, hogy megfelelően eldolgozzuk.

Reméljük, hogy tippjeinket hasznosnak találtátok és segítségükkel, fiatalosabban, frissebben tudtok majd sminkelni, hogy sok sok bókot begyűjthessetek!

VISSZA A FŐOLDALRA >>

Próbáld ki a The Body Shop termékeit >>

A hét témái

Rövid női frizurák – Milyen lesz az idei trend?

Rövid női frizurák - Milyen lesz az idei trend?     Ha eleged van az egyhangú frizura viseléséből, és a hosszú fürtök nem szeretnének egy összetett csokorban találkozni, miért ne döntenél radikális változtatás mellett? Nagyszerű lehetőség - rövid frizura....

3 tipp, hogy varázslatos maradjon a tekinteted

3 tipp, hogy varázslatos maradjon a tekinteted A szem környéke az arc legkényesebb területe, nagyon vékony és sérülékeny a bőr, illetve a szarkalábak kialakulása is veszélyezteti. Arról nem is beszélve, hogy elég egy rossz éjszaka ahhoz, hogy akár napokig táskás vagy...

Hajhullás ellen, természetesen!

Hajhullás ellen, természetesen! A hajhullás a legtöbb nő rémálma. Na de mit tehetünk a hajhullás ellen természetesen? Sokan ismerjük azt az érzést mikor hajmosást, vagy fésülködést követően hajszálak tömkelege marad a kezünkben. A hajhullás hátterében állhatnak...

Sport terhesség alatt? Mutatjuk, hogy mit szabad és mit nem

Sport terhesség alatt? Mutatjuk, hogy mit szabad és mit nem Az örömmámor eleinte mindent felülír, azonban ahogy halad előre a terhesség egyre több kérdés merül fel. A sportos kismamák esetében viszonylag hamar előkerül, hogy mit szabad és mit nem. Nehéz a kanapéhoz...