4+1 dolog, ami nem hiányozhat az ovis felszerelésből!

4+1 dolog, ami nem hiányozhat az ovis felszerelésből!

 

Szinte hihetetlen, hogy nemrég még újszülöttként érkeztetek haza vele a kórházból, most pedig már óvodába készül a nagylányotok vagy a nagy fiatok. Ha hamarosan egy ovis gyerkőc büszke anyukája vagy apukája leszel, akkor bizony hamarosan megtapasztalod, milyen sok mindent kell beszerezni ahhoz, hogy minden készen álljon erre az időszakra és a gyermeked semmiben ne szenvedjen hiányt, amíg nem vagy vele.

Éppen ezért összegyűjtöttük a leglényegesebb dolgokat, hogy semmi ne maradjon le az ovis felszerelés listáról. Fontos tudni, hogy amikor óvodába megy egy gyerkőc, rendszerint kérés az intézmény részéről, hogy mi minden kerüljön a jele alá az öltözőnél és milyen olyan praktikus dolgok vannak, amelyekre mindenképpen szükség lesz. Így ezt a listát az alábbiak mellett mindenképpen érdemes alapul venni.

 

1. Váltócipő és váltóruha

Sokan nem fektetnek nagy hangsúlyt a váltócipő kiválasztására, pedig pontosan ugyanannyira lényeges körültekintőnek lenni ennek kapcsán is, mintha csak az utcai viseletről lenne szó. Hiszen az ovis napokon a benti lábbeli szinte ugyanannyit lesz a gyermeked lábán, mint a kinti cipője. Vagyis a nap igen jelentős részében fogja viselni majd. Emellett benti és kinti ruhát is érdemes előkészíteni, amely jó szolgálatot tehet akkor is, ha sáros lesz az udvari játék közben. Sőt, sok óvoda kér úgynevezett „festős póló”, amelyet akkor adnak rájuk, mikor közösen alkotnak valamit. Így biztosan nem lesz festékes vagy ragasztós a gyermeked ruhája.

 

2. Tisztasági csomag | ovis felszerelés

A tisztasági csomagban mindenképpen helyet kell kapnia a fogmosó pohárnak, egy fogkefének és egy fogkrémnek is, amelyekre az étkezések utáni fogápolás során lesz szükség. Nagy haszna lehet továbbá a mindennapok során a kéztörlőnek, a WC papírnak és a papír zsebkendőnek is. Sőt, ha kerül a szettbe szappan és kézfertőtlenítő gél is, az alapvető higiéniai feltételek is biztosítottak. Mindezek mellett az ébredés utáni készülődésnél jó ha van a csomagban egy fésű is. E téren komplett szettek megvásárlásába is gondolkozhattok, hiszen ma már számos előre összeállított csomag létezik. Ezekben rendszerint műanyagból készült pohár, szappantartó, fogkefetartó és puha kéztörlő kapnak helyet, hasonló mintázattal.

3. Praktikus lehet egy ovis zsák

Egy mesefigurás, számos szempontból komfortos használatot biztosító ovis zsákban beleférnek a legfontosabb dolgok. Mivel illeszkednek az oviban elhelyezett vállfák méretének, így az egyszerűen elhelyezhető a gyerekek jele mellett kijelölt területeken a folyosón. Emellett cipzárral is fel vannak szerelve, így a kis tulajdonosok is kényelmesen tudják használni, nem kell csatokkal vagy gombokkal bajlódnia. A rajta elhelyezett nagy zsebeknek hála pedig kényelmesen pakolhatóak kívül és belül egyaránt, a legkisebb és a legnagyobb tárgyaknak is találtok benne helyet. Akad is hely bőven a váltóruhának, a benti cipőnek, sőt, a torna ruhának is, valamilyen elférnek benne a legfontosabb játékok is. Ezáltal pedig teljes lesz a napi „túlélő csomag”.

 

4. Ágynemű és pizsama | ovis felszerelés

Nagy valószínűséggel szükség lesz a megfelelő méretű ágyneműre is, így lepedőt, valamint paplan- és párnahuzatot is érdemes venni. Sőt, a pizsamáról sem érdemes megfeledkezni. Érdemes ezeket a gyerkőccel közösen kiválasztani, így számára sem lesz majd olyan idegen, ha nem a saját ágyában kell eltöltenie a napközbeni szundit.

 

+1. A gyermek jele

Az ovikezdés szempontjából lényeges az is, hogy nem név és monogram kerül a különböző eszközökre, hanem a gyerkőc jele, hiszen ezeket ők is felismerik. Ezt viszont érdemes mindenre rávarrni vagy rárajzolni ami az övé, hiszen így biztosan nem keveredik majd el a többiek holmija között. A tisztasági csomag mellett a fésűre és a fogkefére is érdemes rátenni az ovis jelet valamilyen módon, így akkor is tudni fogja melyik az övé, ha mondjuk a sajátja hasonló a többiekéhez vagy éppen ugyanolyan az övé, mint a csoporttársáé.

Ha mindezeket beszereztétek, biztos lehetsz abban, hogy a legfontosabbak közül semmi sem marad ki. Most már minden készen áll majd a zökkenőmentes ovi kezdéshez.

 

Irány a főoldal >>

 

A hét témái

7 érdekesség a pizsamáról

Éjjel, és olykor nappal is hordjuk, mégis alig tudunk róla valamit: 7 érdekesség a pizsamáról Már a koronavírus előtt is az egyik kedvenc ruhadarabunk volt, azonban az utóbbi években még nagyobb szerepet kapott legtöbbünk életében, hiszen már nem csak éjjel, de...

Lakberendezési tippek, melyektől a legkisebb lakás is tágassá válik

Lakberendezési tippek, melyektől a legkisebb lakás is tágassá válik Szűkösnek érzed az otthonodat, esetleg egy kisebb szobát szeretnél praktikussá varázsolni? Bármelyikről is legyen szó, van megoldás. A legfontosabb életterünk az otthonunk, akkor is, ha csak aludni...

Kovászos uborka, a nyár isteni kiegészítője

Kovászos uborka, a nyár isteni kiegészítője Aki már evett igazi házi kovászos uborkát az tudja, hogy az egyik legfinomabb kiegészítője a nyári ebédeknek. Ma már télen is elérhető a bolti verzió, de az igazán finom otthon készül a kertben vagy a teraszon. Nem kell...

10 legjobb társkereső oldal – melyik passzol hozzád?

10 legjobb társkereső oldal – melyik passzol hozzád? Nem találod az igazit? Vagy csak kalandot keresel? Segítünk! Azok az idők már elmúltak, amikor ciki volt a neten keresni a nagy Ő-t. Sőt az utóbbi években olyannyira megváltozott a társkeresők világa, hogy már...