4+1 dolog, ami nem hiányozhat az ovis felszerelésből!

4+1 dolog, ami nem hiányozhat az ovis felszerelésből!

 

Szinte hihetetlen, hogy nemrég még újszülöttként érkeztetek haza vele a kórházból, most pedig már óvodába készül a nagylányotok vagy a nagy fiatok. Ha hamarosan egy ovis gyerkőc büszke anyukája vagy apukája leszel, akkor bizony hamarosan megtapasztalod, milyen sok mindent kell beszerezni ahhoz, hogy minden készen álljon erre az időszakra és a gyermeked semmiben ne szenvedjen hiányt, amíg nem vagy vele.

Éppen ezért összegyűjtöttük a leglényegesebb dolgokat, hogy semmi ne maradjon le az ovis felszerelés listáról. Fontos tudni, hogy amikor óvodába megy egy gyerkőc, rendszerint kérés az intézmény részéről, hogy mi minden kerüljön a jele alá az öltözőnél és milyen olyan praktikus dolgok vannak, amelyekre mindenképpen szükség lesz. Így ezt a listát az alábbiak mellett mindenképpen érdemes alapul venni.

 

1. Váltócipő és váltóruha

Sokan nem fektetnek nagy hangsúlyt a váltócipő kiválasztására, pedig pontosan ugyanannyira lényeges körültekintőnek lenni ennek kapcsán is, mintha csak az utcai viseletről lenne szó. Hiszen az ovis napokon a benti lábbeli szinte ugyanannyit lesz a gyermeked lábán, mint a kinti cipője. Vagyis a nap igen jelentős részében fogja viselni majd. Emellett benti és kinti ruhát is érdemes előkészíteni, amely jó szolgálatot tehet akkor is, ha sáros lesz az udvari játék közben. Sőt, sok óvoda kér úgynevezett „festős póló”, amelyet akkor adnak rájuk, mikor közösen alkotnak valamit. Így biztosan nem lesz festékes vagy ragasztós a gyermeked ruhája.

 

2. Tisztasági csomag | ovis felszerelés

A tisztasági csomagban mindenképpen helyet kell kapnia a fogmosó pohárnak, egy fogkefének és egy fogkrémnek is, amelyekre az étkezések utáni fogápolás során lesz szükség. Nagy haszna lehet továbbá a mindennapok során a kéztörlőnek, a WC papírnak és a papír zsebkendőnek is. Sőt, ha kerül a szettbe szappan és kézfertőtlenítő gél is, az alapvető higiéniai feltételek is biztosítottak. Mindezek mellett az ébredés utáni készülődésnél jó ha van a csomagban egy fésű is. E téren komplett szettek megvásárlásába is gondolkozhattok, hiszen ma már számos előre összeállított csomag létezik. Ezekben rendszerint műanyagból készült pohár, szappantartó, fogkefetartó és puha kéztörlő kapnak helyet, hasonló mintázattal.

3. Praktikus lehet egy ovis zsák

Egy mesefigurás, számos szempontból komfortos használatot biztosító ovis zsákban beleférnek a legfontosabb dolgok. Mivel illeszkednek az oviban elhelyezett vállfák méretének, így az egyszerűen elhelyezhető a gyerekek jele mellett kijelölt területeken a folyosón. Emellett cipzárral is fel vannak szerelve, így a kis tulajdonosok is kényelmesen tudják használni, nem kell csatokkal vagy gombokkal bajlódnia. A rajta elhelyezett nagy zsebeknek hála pedig kényelmesen pakolhatóak kívül és belül egyaránt, a legkisebb és a legnagyobb tárgyaknak is találtok benne helyet. Akad is hely bőven a váltóruhának, a benti cipőnek, sőt, a torna ruhának is, valamilyen elférnek benne a legfontosabb játékok is. Ezáltal pedig teljes lesz a napi „túlélő csomag”.

 

4. Ágynemű és pizsama | ovis felszerelés

Nagy valószínűséggel szükség lesz a megfelelő méretű ágyneműre is, így lepedőt, valamint paplan- és párnahuzatot is érdemes venni. Sőt, a pizsamáról sem érdemes megfeledkezni. Érdemes ezeket a gyerkőccel közösen kiválasztani, így számára sem lesz majd olyan idegen, ha nem a saját ágyában kell eltöltenie a napközbeni szundit.

 

+1. A gyermek jele

Az ovikezdés szempontjából lényeges az is, hogy nem név és monogram kerül a különböző eszközökre, hanem a gyerkőc jele, hiszen ezeket ők is felismerik. Ezt viszont érdemes mindenre rávarrni vagy rárajzolni ami az övé, hiszen így biztosan nem keveredik majd el a többiek holmija között. A tisztasági csomag mellett a fésűre és a fogkefére is érdemes rátenni az ovis jelet valamilyen módon, így akkor is tudni fogja melyik az övé, ha mondjuk a sajátja hasonló a többiekéhez vagy éppen ugyanolyan az övé, mint a csoporttársáé.

Ha mindezeket beszereztétek, biztos lehetsz abban, hogy a legfontosabbak közül semmi sem marad ki. Most már minden készen áll majd a zökkenőmentes ovi kezdéshez.

 

Irány a főoldal >>

 

A hét témái

Énidő: 16 kép, ami megmutatja, hogyan használd ki jól

Énidő: 16 kép, ami megmutatja, hogyan használd ki jól Az egyedüllét szót hallva automatikusan elszomorodunk. Pedig mindenkinek szüksége van egy kis magányra bármennyire is szeretjük a velünk élőket. Elengedhetetlen, hogy néha csak magunkra figyeljünk, eltöltsünk egy...

Hogyan válassz az étlapról? Útmutató azoknak, akik sokáig ülnek a választék felett.

Hogyan válassz az étlapról? Útmutató azoknak, akik sokáig ülnek a választék felett. Egy teljesen új helyet próbál ki az ember. Valami újat kóstolna egy jól bevált helyen. A kedvenc étterme megváltoztatta kínálatát. Bármi is legyen a háttérben, szinte mindenki volt már...

5 lépés, ami segít a hobbinkból egy jól működő vállalkozást indítani

5 lépés, ami segít a hobbinkból egy jól működő vállalkozást indítani Ha azzal foglalkozunk, amit igazán szeretünk csinálni, ráadásul még kényelmesen meg is élünk belőle, azt valóban álommunkának nevezhetjük. Azonban ha valamit csupán hobbiszinten űzünk, abból sajnos...

Szépségápolási termékek, amik teljesen feleslegesek

Szépségápolási termékek, amik teljesen feleslegesek A reklámok szerint mindenfelé krémekre és smink termékekre szüksége van egy nőnek, amit rendszerint el is hiszünk hiszen szépek szeretnénk lenni, ami természetes úton nem mindig sikerül. Karikás szemek, sápadt bőr –...