5 ajándék, aminek minden gyerek bármikor örül

5 ajándék, aminek minden gyerek bármikor örül

Miért nehéz ajándékot választani gyerekeknek?

Amilyen könnyű gyerekeknek ajándékot venni, olyan nehéz is: bár a legtöbb dolognak örülnek, ahhoz, hogy öt perc után ne unják meg a játékot, jól kell választanunk. Az ideális meglepetéshez nem árt, ha valamelyest ismerjük a gyereket, akinek a játékot szánjuk, így felmérhetjük, hogy a társasjátékok, a hercegnők vagy a Harry Potter ajándéktárgyak érdeklik a leginkább.

Játék! 5 ajándék

Bár a gyerekek a felnőttekkel ellentétben nem tudják megvenni maguknak amire vágynak, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy könnyű nekik megtalálni a tökéletes ajándékot. A játékboltokba belépve számtalan kornak és nemnek megfelelő darabot találhatunk, éppen ezért nehéz eldönteni, hogy melyiket válasszuk. Döntsük el, hogy a gyereknek vagy a szülőnek akarunk-e örömet okozni, hiszen ha az utóbbi a cél, egy tudományokkal foglalkozó könyvet is vásárolhatunk, de kérdéses, hogy a gyerek fog-e örülni neki.

Ha azonban az a cél, hogy a gyereknek okozzunk örömet, és szeretnénk, ha sokáig játszana a tőlünk kapott ajándékkal, jó, ha ismerjük, hogy mit szeret. Ha nincs birtokunkban ez az információ, a kora és a neme alapján nagyjából be tudjuk határolni, milyen korszakban lehet épp, és ez alapján akár a játékboltban is segítségünkre lehetnek az eladók.

5 ajándék, aminek minden gyerek bármikor örül | Játék!

Ha minimális információnk van a megajándékozott gyermekről, akkor is tudunk olyat venni, aminek garantáltan örülni fog, és talán nem is csak egy-egy pillanatra, hanem hosszabb távon is.

Játékfigurák

Ha örömet akarunk szerezni, egy játékfigurával nem hozhatunk rossz döntést, mert nincs is jobb annál, mint este magukhoz ölelni az imádott mesehőst. Ma már nemcsak babák állnak rendelkezésre, hanem különböző rajzfigurák és karakterek másai is. Ha a megajándékozott gyermek hercegnőrajongó, a kedvenc hercegnőjéből készült babával nem lőhetünk mellé, és fiúk esetében is megtalálhatjuk a legjobb ajándékot egy játékfigurával vagy járművel. Nagyobb gyerekek esetében valószínűleg jobban járunk, ha a Star Wars vagy a Harry Potter-ajándéktárgyak között keresgélünk, de különböző szuperhősös ajándékokkal sem tévedhetünk nagyot.

Társasjátékok

A társasjáték igazi aduász, mert korosztálytól függően találhatunk egyszerűbb és bonyolultabb darabokat is. Választhatunk klasszikusabb játékokat, mint a dominó, a kártya vagy a Gazdálkodj okosan! De ma már a társasjátékok piacát is meghódították a különböző figurák, úgyhogy ez alapján is meghozhatjuk a végleges döntést.

Készségfejlesztő montessori játékok!

Plüssfigurák | Játék!

Bár a plüssfigurák jellemzően csak ideiglenes örömet okoznak, ennek nem kell feltétlenül így lennie! Ma már ilyen típusú játékokból sem csak állatokat gyártanak, hanem figurákat is, így nemcsak Disneys, hanem Harry Potter-ajándéktárgyakat is találhatunk a plüssök között!

Kreatív ajándékok

Akár olyan játékot is vehetünk, ami hosszabb távon lefoglalja a gyermeket és tanítja is őt. Ez lehet hagyományos vagy kinetikus homokgyurma, gyöngyfűzős játék, kirakós, illetve rajzolós, festős vagy logikai játék. Ami úgy foglalja le a gyermeket, hogy észre sem veszi, mennyit tanul belőle!

Használati tárgyak

Ha végképp nincs ötletünk, olyat is vehetünk, amivel játszani ugyan nem lehet, a mindennapokban hasznát veszi a gyerek. Ilyen lehet például egy bögre, egy pohár vagy egy póló, ám ez is akkor a legjobb, ha olyan minta van rajta, ami nem idegen az ajándékozott számára. Lehet hát dinós, autós vagy akár cicás is, a lényeg az, hogy olyan dolog legyen rajta, amit a gyermek szeret!

Ha nem játékot adnánk

Ha úgy döntünk, hogy nem játékot vagy valamilyen használati tárgyat adunk, akkor is vannak lehetőségeink. A gyerekek esetében az édesség igazi aduász, mert legyen szó csokoládéról, gumicukorról vagy bármilyen cukorkáról, biztosan örömet szerzünk vele. Ha finomság helyett inkább élményt adnánk, elvihetjük állatkertbe vagy a vidámparkba, de akár cirkuszba is! Ezek ugyan nem kézzelfogható ajándékok, az élményre és a velünk töltött időre sokáig emlékezni fog a gyerek!

A kicsik sok esetben nem könnyű ajándékot vásárolni, különösen akkor, ha nem ismerjük őket. Ha bizonytalanok vagyunk, akkor is vannak olyan meglepetések, amiknek kortól és nemtől függetlenül örülni fognak!

További cikkek:

Játék! LEGO-BÓL SOSEM ELÉG – 18 ZSENIÁLIS DOLOG, AMIRE A JÁTÉKON KÍVÜL HASZNÁLHATOD

 

A hét témái

Az eljegyzési gyűrű stílusa: Hogyan találd meg a tökéletes stílust?

Az eljegyzési gyűrű stílusa: Hogyan találd meg a tökéletes stílust?   Eldöntötted, hogy megkéred a párod kezét? Az eljegyzési gyűrű kiválasztása általában komoly fejtörést okoz, hiszen rengeteg stílus közül választhatunk. Segítségül összegyűjtöttük az eljegyzési...

A 21 legizgalmasabb film, amelyek 2022-ben érkeznek

A 21 legizgalmasabb film, amelyek 2022-ben érkeznek Rengeteg olyan film kerül idén a mozikba, amire már egy, de akár két éve is várunk. A koronavírus miatt ugyanis nagyon sok forgatást elhalasztottak, így 2020-ban szinte egy értékelhető film sem került elénk. Minden...

Veszélyes nőtípusok! 5 nőtípus, aki tönkreteheti a kapcsolatodat!

Veszélyes nőtípusok, akiktől féltsd a párod! Ha mondjuk Angelina Jolie megkörnyékezné szíved választottját, valószínűleg nehéz lenne kedvesednek teljes érdektelenséget mutatnia. A valóságban viszont nem a szexis színésznőtől kell tartanod. A közvetlen környezetedben...

Ez a legveszélyesebb kozmetikum!

Ez a legveszélyesebb kozmetikum! Ez a legveszélyesebb kozmetikum! Neked is eszedbe jutott már, hogy a divat kedvéért mennyi káros hatásnak tesszük ki magunkat? Elég csak a magassarkúra gondolni, vagy akár a sminkszerekre. Például a rúzs tényleg jól mutat, de tartós és...