Mire figyelj, ha kezdő futó vagy? Cikkünkben olvashatsz a helyes légzésről és a tehermentesítő melltartó is szóba kerül.

A lehető legjobb választás, ha futásra adod a fejed, hiszen azok közé a sportok közé tartozik, amit akár teremben, de a szabadban is tudsz végezni. Azonban, ha még kezdő vagy jó, ha figyelembe veszel egy-két dolgot, és felkészülten indulsz futni. Számos olyan tényező van, amiről könnyen elfeledkezünk és csak futás közben jövünk rá, hogy nincs hova tenni a telefont és a lakáskulcsot, vagy, hogy jobb döntés lett volna a tehermentesítő melltartó beszerzése, mint a csini push up, ami egész nap rajtunk volt. Mutatunk 5 dolgot, amire érdemes felkészülnöd futás előtt.

Fokozatosan vágj bele!

Kép: canva.com

Kisebb távokkal indulj el, ne akard egyből lefutni a maratont, de a félmaraton is maradjon egyelőre távolabbi cél. Inkább fókuszálj a jelenlegi képességeidre, mint a vágyaidra. Ha egyből nagy lendülettel indulsz el, könnyen sérülés lesz a vége, illetve csak kudarcélménnyel és egy félig kiköpött tüdővel fogsz hazaérni. Az első alkalom legyen inkább egy könnyed kocogás. Illetve ne akarj egyből mindennap futásnak eredni, tarts szüneteket. A heti három alkalom ideális ahhoz, hogy élvezni és fejlődni is tudj.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!