5 hiba a napozószerek használatánál!

5 hiba a napozószerek használatánál!

5 hiba a napozószerek használatánál! – Tudtad, hogy folyamatosan szükséged lenne UV-védelemre? Nyáron meg még jobban! Íme 5 hiba, amelyeknek az elkövetésekor nagyon-nagyon leéghetsz –  már egyetlen leégés hatására is lényegesen megnövekszik  a bőrrák kockázata. A nyári napozás során sokan abba a hibába esnek, hogy akkor kenik fel a napvédő krémet, amikor már kint ülnek a napon. Ha nem akarsz hibázni, tudd meg, hogyan alkalmazd helyesen!

napozas

  •  Túl keveset viszel fel | napozószerek

Az első alapvető hiba, ha spórolunk a naptejjel és megpróbálunk minél kevesebb krémet eloszlatni a testünkön. Érdemes tehát bőségesen és egyenletesen felvinni a krémet. Ha mégis kevesebbet szeretnénk felvinni, akkor a vállak és a mellkasi részek kenésére fektessük a fő hangsúlyt.

  •  Csak egyszer kensz (nem ismétled) | napozószerek

Hasonlóan az első ponthoz, végzetes hiba lehet, ha szinte az egész napot a szabadban töltjük nyáron. Viszont azt gondoljuk, hogy egy reggeli kenés naptejjel megvéd minket a teljes nap során. Érdemes óránként ismételni a napozószerek felvitelét.

  •  Rossz faktorszámot használsz

A napozószerek faktorszáma a napon tölthető idővel arányos minél magasabb a faktorszám, annál hosszabb ideig védi a bőrünket a nap káros sugaraitól.

  •  Nem hagyod beszívódni

A krémeket érdemes a napozásmegkezdése előtt 30 perccel felvinni a bőrre. A napozószerek ugyanis nem védenek azonnal. Idő kell hozzá, hogy védelmet nyújtsanak a bőrnek.

  •  Nem kensz a ruhád alá

Igen, ez egy fontos dolog. A könnyed nyári ruhák nem minden estben védenek meg a nap sugaraitól. Érdemes a ruha alatt is egy jól felszívódó krémmel bekenni magunkat.

 

12 tipp napégés ellen, hogy néhány nap alatt újra szép legyen a bőröd

A hét témái

Ne dőlj be mindennek! Tévhitek a házasságról

Ne dőlj be mindennek! Tévhitek a házasságról A házassággal kapcsolatban tucatnyi már-már klisének számító gondolat égett be a köztudatba, melyeket előszeretettel hangoztatunk is, amikor valamelyik rokon vagy ismerős házasodni készül. Viszont ezek nem mindig és...

Álomotthonok vintage stílusban

Álomotthonok vintage stílusban A vintage stílusú ingatlanok egyre inkább a figyelem középpontjába kerülnek, ahogy az emberek felfedezik azokat az egyedi jellemzőket és bájt, amelyeket ezek az otthonok kínálnak. A régi korok építészeti elemeinek, az időtálló designnak...

Járjon a gyerek bölcsődébe, vagy ne?

Járjon a gyerek bölcsődébe, vagy ne? Ha igen, mikor érdemes elkezdeni? Minden szülőnek a baba érdeke a legfontosabb, így akár már a babatervezés idején felmerülhet kérdésként, hogy mikor kezdjen el a gyerek rendszeresen közösségbe járni. Tény, hogy a kicsi fejlődését,...

Ékszerdivat: ezek az ékszerek hódítanak idén nyáron

Ékszerdivat: ezek az ékszerek hódítanak idén nyáron A kiegészítőknek és az ékszereknek nagyon fontos szerepe van az öltözködés során. Sokszor a legegyszerűbb szettet is varázslatossá teheti egy jól kiválasztott nyaklánc, de éppúgy el is ronthatja egy rossz választás....