5 hiba a napozószerek használatánál!

5 hiba a napozószerek használatánál!

5 hiba a napozószerek használatánál! – Tudtad, hogy folyamatosan szükséged lenne UV-védelemre? Nyáron meg még jobban! Íme 5 hiba, amelyeknek az elkövetésekor nagyon-nagyon leéghetsz –  már egyetlen leégés hatására is lényegesen megnövekszik  a bőrrák kockázata. A nyári napozás során sokan abba a hibába esnek, hogy akkor kenik fel a napvédő krémet, amikor már kint ülnek a napon. Ha nem akarsz hibázni, tudd meg, hogyan alkalmazd helyesen!

napozas

  •  Túl keveset viszel fel | napozószerek

Az első alapvető hiba, ha spórolunk a naptejjel és megpróbálunk minél kevesebb krémet eloszlatni a testünkön. Érdemes tehát bőségesen és egyenletesen felvinni a krémet. Ha mégis kevesebbet szeretnénk felvinni, akkor a vállak és a mellkasi részek kenésére fektessük a fő hangsúlyt.

  •  Csak egyszer kensz (nem ismétled) | napozószerek

Hasonlóan az első ponthoz, végzetes hiba lehet, ha szinte az egész napot a szabadban töltjük nyáron. Viszont azt gondoljuk, hogy egy reggeli kenés naptejjel megvéd minket a teljes nap során. Érdemes óránként ismételni a napozószerek felvitelét.

  •  Rossz faktorszámot használsz

A napozószerek faktorszáma a napon tölthető idővel arányos minél magasabb a faktorszám, annál hosszabb ideig védi a bőrünket a nap káros sugaraitól.

  •  Nem hagyod beszívódni

A krémeket érdemes a napozásmegkezdése előtt 30 perccel felvinni a bőrre. A napozószerek ugyanis nem védenek azonnal. Idő kell hozzá, hogy védelmet nyújtsanak a bőrnek.

  •  Nem kensz a ruhád alá

Igen, ez egy fontos dolog. A könnyed nyári ruhák nem minden estben védenek meg a nap sugaraitól. Érdemes a ruha alatt is egy jól felszívódó krémmel bekenni magunkat.

 

12 tipp napégés ellen, hogy néhány nap alatt újra szép legyen a bőröd

A hét témái

Kínai asztrológia: mit hoz nekünk a Tigris éve?

Hamarosan itt a kínai újév. Vajon mit hoz nekünk a Tigris éve? Mit ígér a most kezdődő esztendő a keleti gondolkodás szerint?

A csíkos bőr eltüntetése otthon!

A csíkos bőr eltüntetése házilag. Sajnos a bőrön jelentkező csíkok nem válogatnak: férfiak, nők, idősek, fiatalok. Elég egy hirtelen fogyókúra, vagy egy jelentősebb hízás, és a bőr látja kárát. Megszabadulni tőlük pedig igencsak keserves és hónapokig tartó lehet A...

Beauty Hacks- Szépségtrükkök Neked

Beauty Hacks - Szépségtrükkök Neked Beauty Hacks- Szépségtrükkök Neked! Ezúttal, pár igen hasznos trükköt hoztunk el Nektek, melyekkel megkönnyíthetitek a reggeli készülődést vagy éppen tartósabbá tehetitek frizurátokat, sminketeket.  Ezekkel a kis praktikákkal időt,...

Nyári bőrápolás 5 legfontosabb lépése

Nyári bőrápolás 5 legfontosabb lépése A nyári bőrápolás legalább olyan fontos, mint a téli, ennek ellenére sokszor hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. Jóval enyhébb az idő és nem kell a hideg okozta bőrszárazsággal, és kicserepesedett ajkakkal szembenéznünk. A meleg...