5 hiba a napozószerek használatánál!

5 hiba a napozószerek használatánál!

5 hiba a napozószerek használatánál! – Tudtad, hogy folyamatosan szükséged lenne UV-védelemre? Nyáron meg még jobban! Íme 5 hiba, amelyeknek az elkövetésekor nagyon-nagyon leéghetsz –  már egyetlen leégés hatására is lényegesen megnövekszik  a bőrrák kockázata. A nyári napozás során sokan abba a hibába esnek, hogy akkor kenik fel a napvédő krémet, amikor már kint ülnek a napon. Ha nem akarsz hibázni, tudd meg, hogyan alkalmazd helyesen!

napozas

  •  Túl keveset viszel fel | napozószerek

Az első alapvető hiba, ha spórolunk a naptejjel és megpróbálunk minél kevesebb krémet eloszlatni a testünkön. Érdemes tehát bőségesen és egyenletesen felvinni a krémet. Ha mégis kevesebbet szeretnénk felvinni, akkor a vállak és a mellkasi részek kenésére fektessük a fő hangsúlyt.

  •  Csak egyszer kensz (nem ismétled) | napozószerek

Hasonlóan az első ponthoz, végzetes hiba lehet, ha szinte az egész napot a szabadban töltjük nyáron. Viszont azt gondoljuk, hogy egy reggeli kenés naptejjel megvéd minket a teljes nap során. Érdemes óránként ismételni a napozószerek felvitelét.

  •  Rossz faktorszámot használsz

A napozószerek faktorszáma a napon tölthető idővel arányos minél magasabb a faktorszám, annál hosszabb ideig védi a bőrünket a nap káros sugaraitól.

  •  Nem hagyod beszívódni

A krémeket érdemes a napozásmegkezdése előtt 30 perccel felvinni a bőrre. A napozószerek ugyanis nem védenek azonnal. Idő kell hozzá, hogy védelmet nyújtsanak a bőrnek.

  •  Nem kensz a ruhád alá

Igen, ez egy fontos dolog. A könnyed nyári ruhák nem minden estben védenek meg a nap sugaraitól. Érdemes a ruha alatt is egy jól felszívódó krémmel bekenni magunkat.

 

12 tipp napégés ellen, hogy néhány nap alatt újra szép legyen a bőröd

A hét témái

Longines Spirit: pilóták és felfedezők nyomában

A repülő homokóra szárnyas logójával jelzett svájci márka vadonatúj szériája a Sport kollekció részeként jelenik meg ősszel, és számos újítást tartalmaz, miközben hűségesen követi a felfedezők szellemiségére építő márka hagyományait.

9 híres pár, akikről kevesen tudják, hogy vakrandin találkoztak először

9 híres pár, akikről kevesen tudják, hogy vakrandin találkoztak először Az ismert embereknek sem olyan könnyű párra lelniük, mint azt a filmekben látjuk. Sokszor szállnak virágról virágra, vagy éppen térnek haza az üres otthonukba és töltik magányosan az estét, mert...

Kulcsár Edina: a lány, akit mindenki ismer, de vajon honnan?

Kulcsár Edina: a lány, akit mindenki ismer, DE vajon honnan? Az elmúlt hetekben Kulcsár Edina felrobbantotta a netet válásával. Éveken keresztül hittük, hogy boldog házasságban él Csutival, majd jött a hír, hogy válnak. "Nincs harmadik fél" - idővel (vagy idő előtt)...

Miss Universe 2021: ez volt a szépségverseny 15 legszebb ruhája

Miss Universe 2021: ez volt a szépségverseny 15 legszebb ruhája [szerintünk] A Miss Universe szépségverseny komoly múltra tekint vissza, először ugyanis 1952-ben rendezték meg. A versenyző lányok miután a saját hazájuk a legszebbnek választotta őket világszinten is...