5 hiba a napozószerek használatánál!

5 hiba a napozószerek használatánál!

5 hiba a napozószerek használatánál! – Tudtad, hogy folyamatosan szükséged lenne UV-védelemre? Nyáron meg még jobban! Íme 5 hiba, amelyeknek az elkövetésekor nagyon-nagyon leéghetsz –  már egyetlen leégés hatására is lényegesen megnövekszik  a bőrrák kockázata. A nyári napozás során sokan abba a hibába esnek, hogy akkor kenik fel a napvédő krémet, amikor már kint ülnek a napon. Ha nem akarsz hibázni, tudd meg, hogyan alkalmazd helyesen!

napozas

  •  Túl keveset viszel fel | napozószerek

Az első alapvető hiba, ha spórolunk a naptejjel és megpróbálunk minél kevesebb krémet eloszlatni a testünkön. Érdemes tehát bőségesen és egyenletesen felvinni a krémet. Ha mégis kevesebbet szeretnénk felvinni, akkor a vállak és a mellkasi részek kenésére fektessük a fő hangsúlyt.

  •  Csak egyszer kensz (nem ismétled) | napozószerek

Hasonlóan az első ponthoz, végzetes hiba lehet, ha szinte az egész napot a szabadban töltjük nyáron. Viszont azt gondoljuk, hogy egy reggeli kenés naptejjel megvéd minket a teljes nap során. Érdemes óránként ismételni a napozószerek felvitelét.

  •  Rossz faktorszámot használsz

A napozószerek faktorszáma a napon tölthető idővel arányos minél magasabb a faktorszám, annál hosszabb ideig védi a bőrünket a nap káros sugaraitól.

  •  Nem hagyod beszívódni

A krémeket érdemes a napozásmegkezdése előtt 30 perccel felvinni a bőrre. A napozószerek ugyanis nem védenek azonnal. Idő kell hozzá, hogy védelmet nyújtsanak a bőrnek.

  •  Nem kensz a ruhád alá

Igen, ez egy fontos dolog. A könnyed nyári ruhák nem minden estben védenek meg a nap sugaraitól. Érdemes a ruha alatt is egy jól felszívódó krémmel bekenni magunkat.

 

12 tipp napégés ellen, hogy néhány nap alatt újra szép legyen a bőröd

A hét témái

Macaron (makaron) – Színes teasütemény

Színesek és finomak: ezek a teasütemények vagy más néven, Macaron (makaronok) egyre nagyobb divat övezi őket. De lássuk mennyire könnyű ezen sütemények elkészítése. Hozzávalók, macaron alapanyagok: Eszközigény keverőtál, nyújtófa, (nyújtódeszka), sütőpapír, különböző...

Így neveld a gyereked már babakorától az egészséges életmódra

Sportos életmódot élsz, és szeretnéd, ha gyermeked is követne majd?   Fontos számodra az egészséged megőrzése és boldoggá tenne, ha ezt a szemléletet neki is átadhatnád? Nem lehet elég korán kezdeni, de ezzel az eszközzel még élvezni is fogjátok! | Sport...

Kolodko Mihály miniszobraival egyre több helyen összefuthatunk

Kolodko Mihály miniszobraival egyre több helyen összefuthatunk Aki figyelmesen járja Budapest utcáit, már biztosan összefutott legalább egy mini gerillaszoborral, melyek eleinte engedély nélkül kerültek a helyükre. Azonban semmilyen szabály nem tiltotta, hogy ilyen...

Amikor egy gesztus többet mond ezer „szeretleknél” [19 kép]

Amikor egy gesztus többet mond ezer „szeretleknél” [19 kép] Nem lehet elégszer mondani, hogy „szeretlek”, de nem elég, ha mindig csak mondogatjuk és nincsenek mögötte tettek. Vannak olyan helyzetek, amikor sokkal többet mond el egy gesztus, egy ajándék vagy egy kedves...