Sütőtök hummusz | sütőtök recept
Kép: canva.com
Előételnek vagy nasi mellé mártogatósnak is tökéletes a sütőtök hummusz.
Hozzávalók: 1 kisebb sütőtök, olivaolaj, 5 evőkanál tahini (szezámpaszta), 2 evőkanál citromlé, 1 gerezd fokhagyma, só, szezámmag, chilipaprika, petrezselyem, tökmag
Elkészítés: mosd meg, majd hámozd és vágd apró darabokra a sütőtököt. Ezután terítsd szét a darabokat egy tepsiben némi olivaolaj társaságában, és süsd kb. 220 fokon krémesen puhára. Amikor készen van, akkor tedd ki a megsült darabokat egy keverőtálba, add hozzá a citromlevet, az összezúzott fokhagymát, a tahinit és némi sóval és chilivel keverd össze, ezután pedig turmixold krémesre. Tálalás előtt szórd meg friss apróra vágott petrezselyemmel, egy kis chilivel, szezámmaggal, és tökmaggal.