Sütőtökpüré húsok mellé
Kép: canva.com
Nem húsevők ehetik grillsajttal, de sült zöldségekkel is isteni finom.
Hozzávalók: 1 közepes sütőtök, só, bors, olivaolaj, 1 kisebb lilahagyma, citromlé, zöldfűszerek (kakukkfű, rozmaring, oregánó), chili
Elkészítés: a megmosott és meghámozott sütőtököt vágd apró darabokra és kb. 220 fokon süsd krémesre egy kevés olivaolajon. Amíg sül a tök addig az apróra vágott lilahagymát áztasd be egy kevés citromlébe. Amikor elkészül a tök vedd ki egy keverőtálba, add hozzá a lecsöpögtetett lilahagymát, egy kevés olivaolajat és ízlés szerint a fűszereket, majd egy kisebb fazékban melegítsd össze az egészet és már tálalhatod is egy finom szelet natúr hús mellé.