5 terület, ahol egy bankfüggetlen tanácsadó segíteni tud.

5 terület, ahol egy bankfüggetlen tanácsadó segíteni tud.

 

A hitel, támogatások és pénzügyi döntések világában nem könnyű eligazodni, hiszen minden bank kínálatában találunk kölcsön és megtakarítási lehetőségeket, és természetesen minden bank azt állítja, hogy övé a legjobb. Nézzük meg, hogy így van-e?

bankfüggetlen tanácsadó

Ahhoz, hogy valóban megtaláljuk a legjobb lehetőségeket, lehetőleg minél több bank termékkínálatát át kellene böngésznünk, ehhez pedig a legtöbbeknek se türelmük, se idejük nincs. Jó lenne, ha létezne olyan lehetőség, ahol csak megadjuk, hogy hitel, babaváró kölcsön vagy a lakástakarék pénztári lehetőségek érdekelnek minket és valaki pedig segít eligazodni az adott pénzügyi termékek között.

Szerencsére már létezik ilyen lehetőség, mégpedig a bankfüggetlen tanácsadó, aki nem egy-egy bank termékeit helyezi előtérbe, hanem a számunkra legmegfelelőbb pénzügyi lehetőségeket találja meg. Nézzük meg melyik 5 területen érdemes mindenképp igénybe venni a segítségét a bankfüggetlen tanácsadónak.

1. Lakás- és szabad felhasználású hitelek

A lakáscél az egyik legelterjedtebb oka a hitelfelvételnek. Saját lakást vagy házat szabad felhasználású és kifejezetten lakáscélú hitelre is vásárolhatunk. De hogy melyik a legjobb megoldás a számunkra, az nem mindig egyértelmű. A hitelfelvétel feltételei bankonként változnak, ahogyan a kamatok és törlesztő részletek is.

Egyes banki ajánlatok jól hangzanak ugyan, de nem biztos, hogy valóban a legjobbak is. A hitelképességünk sok tényezőtől függ, a bankfüggetlen tanácsadó pedig segít, hogy a legmegfelelőbb lakáscélú hitelt találhassuk meg a álmaink otthonának megvalósítására.

2. Személyi kölcsönök

A személyi kölcsön is egy nagyon keresett pénzügyi termék, hiszen bármire elkölthető, és kisebb összegben is felvehető. Sokan élnének is ezzel a lehetőséggel, de a termékek széles palettáján nem biztos, hogy meg tudják találni a számukra legkedvezőbb ajánlatokat.

A személyi kölcsön felvétele gyors és egyszerű is lehet, sokan mégis tartanak tőle. Ha előttünk áll életünk lehetősége, és sürgősen pénzre van szükségünk, jó megoldás lehet. A legjobb a személyi kölcsön ajánlat megtaláláshoz viszont érdemes segítséget is igénybe venni.

3. Állami támogatások, CSOK, hitelek

Az elmúlt időszakban nagyon sok állami támogatás jött létre, melyek nagy segítséget nyújthatnak a családoknak a lakásfelújításban, a otthonteremtésben, vagy akár az autóvásárlásban. Az egyik legnépszerűbb lehetőség a családosok körében a CSOK – Családi Otthonteremtési Kedvezménye , ami egy nagyon jó lehetőség, viszont sokan nem igazodnak ki a feltételek és igénylési procedúra útvesztőjében.

Egy bankfüggetlen tanácsadó nemcsak elmagyarázni tudja a feltételeket, de segít abba is, hogy megtudhassuk mekkora összegre lehetünk jogosultak, és hogy megfelelünk-e a feltételeknek.

4. Babaváró kölcsön

A babaváró kölcsön egy nagyon jó lehetőség leendő és friss szülők számára, hiszen egy kedvező kamatozású, szabad felhasználású hitelről van szó, melyre maga az állam a garancia. Ráadásul, ha teljesítünk bizonyos feltételeket, vissza sem kell fizetni a hitelösszeget.

Ez nagyon jól hangzik, viszont sokan úgy érzik, hogy túl szép, hogy igaz legyen, és vagy nem jogosultak rá, vagy van benne valami csavar, amit nem vesznek észre. Ilyenkor jön jól egy pénzügyi tanácsadó, aki nem tartozik egyik bankhoz sem, és így nem is érdeke, hogy egyik vagy másik termékre rábeszéljen minket.

5. Lakástakarékpénztári termékek

A lakástakarék pénztárakra jár állami támogatás 2018-ban megszűnt. Sokan pedig ezt úgy értelmezték, hogy maga a lakástakarék pénztár intézménye szűnt meg. Ez egyáltalán nincs így, lakástakarékpénztári termékek még mindig vannak. Sőt akár 30 % támogatás is járhat rájuk. Ehhez persze ismernünk kell a lehetőségeinket, hogy hol milyen lakástakarék pénztári termékek érhetőek el.

Aki a gyermek jövőjét szeretné biztosítani, lakásvásárlásra vagy fejújításra gyűjt, ezt a lehetőséget mindenképp érdemes igénybe vennie.

 

20 varázslatos hely a világból, amiről el sem hiszed, hogy létezik

 

A hét témái

10 karácsonyi dekoráció, amit akár magad is elkészíthetsz

10 karácsonyi dekoráció, amit akár magad is elkészíthetsz A karácsonyi hangolódás része az otthonunk dekorálása is: ide egy kis csillám, oda egy kevés műhó, közben pedig jöhet mindenféle ünnepi dallam, ami még inkább a karácsonyi hangulat felé sodor minket. Bár kétség...

A Mentálhigiénés Szakember: Az Elme Erőd Védőbástyája

A Mentálhigiénés Szakember: Az Elme Erőd Védőbástyája   A Mentálhigiénés Szakember: Az elmúlt évtizedek során a mentálhigiéné területe jelentős előrelépéseket tett, és a mentálhigiénés szakemberek szerepe egyre nélkülözhetetlenebbé vált a modern társadalomban. A...

21 legszebb menyasszonyi frizura

21 legszebb menyasszonyi frizura Fogadalmak, első tánc, szerelmes pillantások, álomszerű fehér ruha és varázslatos helyszín, aminek minden apró részletében ott rejlik a romantika. Minden menyasszony a tökéletes esküvőről álmodik, így minden percét igyekszik...

Az anyát öleld jobban, ne a babát: Az anyaság szépsége és kihívásai

Az anyát öleld jobban, ne a babát: Az anyaság szépsége és kihívásai Az anyaság csodálatos, ám kihívásokkal teli utazás. Az újszülött babák gondozása és nevelése egyaránt intenzív fizikai és érzelmi munkát igényel az anyukáktól, a szülőktől. Az új életre való...