5 tipp, hogy mindig makulátlan outfitben lépj az utcára

5 tipp, hogy mindig makulátlan outfitben lépj az utcára

Ha egy ruhát vagy kiegészítőt nem hordunk napi szinten, akkor igencsak nagy meglepetés érhet bennünket, amikor elővesszük és foltos, vagy éppen dohos szagot áraszt magából. De a naponta hordott holmik sem mindig makulátlanok, hiszen azok éppen a használat miatt lesznek megviseltek. De hogy ne kelljen egy-egy folt láttán egyből a boltba rohanni újat venni, hoztunk néhány tippet, ami segíthet az apróbb hibákat egy pillanat alatt megoldani, és akár az egész télen a szekrényben állt nyári ruhatár frissítésében is a segítségedre lesz.

Dohos szag ellen

Kép: canva.com

A hónapokon keresztül a csukott ajtó mögött várakozó ruhák sajnos könnyen árasztanak magukból dohos szagot, amikor újra elővesszük őket. Hiába tetted el frissen kimosva, öblítő illattal, a levegőtlen szekrény nem tesz jót nekik. Ha nem akarod a teljes nyári ruhatáradat újra kimosni viselés előtt, akkor ess neki némi alkoholos vízzel. Furán hangzik, de hatásos és remekül át is fertőtlenítheted vele a holmijaidat. Keress egy tiszta flakont, amihez van spriccelőfej, tölts bele egy bögre vizet, úgy másfél deci vodkát, és adj hozzá levendula vagy rózsaolajat. Ez a keverék elpusztítja a szagot okozó baktériumokat és penészgombákat, az illat, amit hozzáadtál pedig frissé teszi a ruhatáradat.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Sorozatok, amiket akár néhány nap alatt végignézhetsz

Sorozatok, amiket akár néhány nap alatt végignézhetsz Vannak olyan helyzetek amikor nincs kedvünk vagy időnk hosszabb sorozatba belekezdeni, de mégis néznénk valamit. Ezekre az alkalmakra ideálisak az egyre népszerűbb néhány évadból álló, akár 2-3 nap alatt is...

16 esküvői fotó, amin nyoma sincs a visszafogottságnak

Az utóbbi években útjára indult egy trend, aminek a lényege, hogy minél provokatívabb és merészebb fotók készüljenek az esküvőn – leginkább a móka kedvéért. Ki-ki maga dönti el, hogy lecseréli-e a megszokott esküvői fotókat vagy inkább duplán dolgoztatja a fotóst. Mindenesetre mi most összegyűjtöttünk 16 igazán pajzán esküvői képet, hátha többen kedvet kapnak egy ilyen fotózáshoz is.

5+1 tipp, hogy ne okozzon többé gondot a vízivás

5+1 tipp, hogy ne okozzon többé gondot a vízivás Milliószor hallottuk és olvastuk már, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, aminek aztán vagy eleget teszünk, vagy nem. Az utóbbi eset viszont komoly kihatással lehet az egészségünkre, így nem...

Minden, amit a vízmértékről tudni érdemes

Ha van olyan szerszám, amely minden egyes gyermeket lenyűgöz, az szinte biztos, hogy a vízmérték és a benne úszkáló kis buborék. Így gyakorlatilag nincs is olyan ember, aki ne ismerné ezt az eszközt, sőt számos szakember használja is napi szinten. Azt viszont kevesen tudják, mi a története és mi mindent érdemes tudni róla. Most ezeket gyűjtöttük össze.