5+1 tipp, hogy ne okozzon többé gondot a vízivás

Milliószor hallottuk és olvastuk már, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű vízfogyasztás, aminek aztán vagy eleget teszünk, vagy nem. Az utóbbi eset viszont komoly kihatással lehet az egészségünkre, így nem érdemes játszani vele. Érdemes odafigyelünk rá, hogy megigyuk a napi kettő, de inkább három liter vizet, akkor is, ha ez nehézséget okoz.

Miért olyan fontos a vízfogyasztás?

Kép: canva.com

Az emberi szervezet több 70%-át víz teszi ki, amiből folyamatosan veszítünk is, így már érthető, hogy miért kell pótolni. A kevés vízfogyasztás hatással lehet a tanulási és koncentrációs képességünkre, a hő-háztartásunkra és nem mellesleg a bőr hidratáltságát is befolyásolja. Emellett védi a szívünk egészségét, segít megelőzni a székrekedést, és enyhíti a fáradtságérzetet. Segít a méregtelenítésben, eltelíti a gyomrot és csökkenti az éhségérzetet, így akár a fogyásban is a segítségünkre lehet, ha elegendő vizet iszunk.

Fontos hangsúlyozni, hogy vízfogyasztás alatt valóban vizet értünk, a cukros üdítőkkel, gyümölcslevekkel nem helyettesíthető. Sokaknak okoz nehézséget a kellő mennyiségű víz elfogyasztása, ilyen esetben sem érdemes a bolti ízesített italokhoz nyúlni, hiszen sokkal egészségesebb trükkök is vannak, amivel rávehetjük magunkat arra, hogy eleget igyunk. Ezekből mutatunk most néhányat.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!