7 tipp a fűszernövények életben tartásához

A fűszernövények zamatos világa nem csupán a kertes házban élőknek érhető el, gondos odafigyeléssel akár a panelben is kialakíthatunk egy kisebb konyhakertet. A legtöbb esetben valamelyik szupermarket polcáról kerül az otthonunkba a kakukkfű vagy a bazsalikom kiszáradt földdel, és legalább egy mérettel kisebb cserépben, mint amire szüksége lenne. Nem csoda, hogy néhány hét után megadják magukat, mi pedig az esélytelenek nyugalmával nézzük ezt végig megmentve még az utolsó ízletes leveket. Tény, hogy nem egyszerű a fűszernövények életben tartása, de nem is lehetetlen, csupán néhány szabályt kell szem előtt tartani, ahhoz, hogy hónapokig csodás színben járuljanak hozzá a vasárnapi ebédhez.

Kép: canva.com

A fűszernövények nagy része mediterrán vidékről származik, így elég sok mindent elviselnek. Nem gond, ha olykor több vizet kapnak a kelleténél, de az sem, ha két napra magára hagyjuk. Viszont a kis cserép szinte mindegyiknek a halálát jelenti. Ha tehetjük már a megvásárlás után ültessük át legalább eggyel nagyobb cserépbe a fűszernövényt, hogy legyen helye a gyökereknek terjeszkedni és lélegezni. Ha nem tudjuk átültetni a frissen beszerzett növényünket, akkor is szórjunk alá egy kis plusz földet.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!