9 növény, ami tökéletes vaspótlásra és a vegán életmódba is beépíthető

9 növény, ami tökéletes vaspótlásra és a vegán életmódba is beépíthető

Szundik sorozatával indítod a napot? Úgy indulnak a reggelek, mintha semmit nem aludtál volna az éjszaka? Esetleg már délben a billentyűzetre akar esni a fejed? A vashiány tipikus tünete az indokolatlan, tartós fáradtságérzet, a kimerültség, koncentrációképesség csökkenése, ami olykor még fejfájással is párosul. Egyik sem kellemes érzés, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy hogyan pótoljuk a vasat a szervezetünkben. Cikkünkben hoztunk 9 növényt a természetes vaspótlás érdekében.

Miért olyan fontos a vaspótlás?

Kép: canva.com

A vas elengedhetetlen a szervezetünk egészséges működéséhez ugyanis nélküle az oxigén nem jut el a sejtekhez. Azonban hiába nélkülözhetetlen nyomelem, a szervezetünk nem tudja előállítani, így a táplálkozásunk során kell bevinnünk a kellő mennyiséget. Ha vashiányos állapot lép fel annak komoly következményei is lehetnek, de elsősorban az energiaszintünkre lesz hatással. Így, ha folyamatosan indokolatlanul fáradtnak érezzük magunkat, érdemes egy vérvétel segítségével megvizsgáltatni a vas-szintünket. De enélkül is nekiláthatunk a vaspótlásnak. Például a vegán életmód esetében elengedhetetlen nagyobb figyelmet fordítani a vas pótlására, mintha mindenevők lennénk.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Új élet kezdődik – a fogantatás csodája

A fogantatás egyike az élet nagy csodáinak. Sok tulajdonságunk a genetika révén már ebben a pillanatban eldől.

Szerelem 30 éves kor alatt és felett? Ég és föld…

Ahogy az ember érettebb lesz, egyre inkább tekint más szemmel egy szituációra. Ezt igazolva 21 képregénybe illő történetet mutatunk nektek a Nőitémák.hu-n. Ezeken keresztül felfedezhetitek, mennyivel másképp értékelhetik a nők a szerelmet 30 éves kor alatt és felett!

Ne engedd, hogy ledöntsön a lábadról az ősz

Az immunrendszer erősítése: ne engedd, hogy ledöntsön a lábadról az ősz Az elmúlt néhány évben az ősz bebizonyította, hogy sokszor szeszélyesebb, mint a legváltozatosabb májusi nap. Ha pedig az időjárás változékonysága nem lenne elég, a nyári hónapok után még sem az...

Hogyan válassz parfümöt férfiaknak?

Hogyan válassz parfümöt férfiaknak? Az is kiderül, hogy melyik a legjobb férfi parfüm A parfümválasztás egyáltalán nem könnyű feladat, akkor sem, ha magunknak vesszük. Ha ajándékba szánjuk, pedig még bonyolultabb lehet a helyzetünk. Segít, ha tisztában vagyunk vele,...