A 3 legfinomabb karácsonyi keksz, ami akár 15 perc alatt készen van
Mindenki szereti őket, és nagyon sokáig elállnak, nem mellesleg pedig a legtöbb karácsonyi keksz akár negyedóra alatt elkészül. Akár már napokkal, sőt hetekkel az ünnepek előtt megsüthetjük a legfinomabb kekszeket, hiszen dobozba téve megvárják a karácsonyt, és nem kell azon aggódni, hogy nem maradnak frissek. Az pedig már csak hab a tortán, vagyis a kekszen, hogy ezek az apró cukiságok csodálatosan dekorálhatóak. Így nem csak a karácsonyra, de más alkalomra is könnyedén rászabhatjuk.
Mutatjuk a 3 legfinomabb karácsonyi keksz receptet, és a cikk végén egy plusz finomságot is találsz.
Vajaskeksz
Kép: canva.com
Ha jól bevásároltál sütipecsétekből, de még nem találtad meg azt a tésztát, amivel használni is tudnád őket, akkor ezt a receptet imádni fogod. Ideális a pecsét kipróbálásához.
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 1 közepes tojás
- 12 dkg barna cukor
- 2 tk sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor), adjuk hozzá a cukrokat. Ezután morzsoljuk össze a vajjal és üssük hozzá a tojást. Dolgozzuk jól össze, egy gombócba letakarva tegyük be egy órára pihenni a hűtőbe. Hűtés után lisztezett felületen nyújtsuk kicsit vastagabbra, akár 4 mm is lehet a magassága. Formázzuk ahogy jónak látjuk kiszúrókkal. Majd tegyük a még nyers kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és nyomjunk olyan mintát rájuk a sütipecsétekkel, amilyet szeretnénk. Ilyenkor picit lapul a keksz, ezért hagyhattuk vastagabbra. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 8-10 perc alatt süssük készre.
Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!