A 3 legfinomabb karácsonyi keksz, ami akár 15 perc alatt készen van

Mindenki szereti őket, és nagyon sokáig elállnak, nem mellesleg pedig a legtöbb karácsonyi keksz akár negyedóra alatt elkészül. Akár már napokkal, sőt hetekkel az ünnepek előtt megsüthetjük a legfinomabb kekszeket, hiszen dobozba téve megvárják a karácsonyt, és nem kell azon aggódni, hogy nem maradnak frissek. Az pedig már csak hab a tortán, vagyis a kekszen, hogy ezek az apró cukiságok csodálatosan dekorálhatóak. Így nem csak a karácsonyra, de más alkalomra is könnyedén rászabhatjuk.

Mutatjuk a 3 legfinomabb karácsonyi keksz receptet, és a cikk végén egy plusz finomságot is találsz.

Vajaskeksz

Kép: canva.com

Ha jól bevásároltál sütipecsétekből, de még nem találtad meg azt a tésztát, amivel használni is tudnád őket, akkor ezt a receptet imádni fogod. Ideális a pecsét kipróbálásához.

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 1 közepes tojás
  • 12 dkg barna cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

Keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, kakaópor), adjuk hozzá a cukrokat. Ezután morzsoljuk össze a vajjal és üssük hozzá a tojást. Dolgozzuk jól össze, egy gombócba letakarva tegyük be egy órára pihenni a hűtőbe. Hűtés után lisztezett felületen nyújtsuk kicsit vastagabbra, akár 4 mm is lehet a magassága. Formázzuk ahogy jónak látjuk kiszúrókkal. Majd tegyük a még nyers kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe, és nyomjunk olyan mintát rájuk a sütipecsétekkel, amilyet szeretnénk. Ilyenkor picit lapul a keksz, ezért hagyhattuk vastagabbra. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 8-10 perc alatt süssük készre.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!