Csokis-fűszeres keksz | legfinomabb karácsonyi keksz
Kép: canva.com
A csokis keksz még annál is sláger, aki egyébként nem túl édesszájú, főleg, ha a csoki mellett olyan csodás ízek is jelen vannak, mint a narancs vagy a fahéj.
Hozzávalók:
- ¼ kg liszt
- 2 közepes tojás
- 20 dkg barna cukor
- 10 dkg étcsoki
- 15 dkg vaj
- ½ tk fahéj
- ½ közepes narancs
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet keverjük el a szódabikarbónával és a fahéjjal egy nagy tálban. Adjunk hozzá egy csipet sót, és keverjünk hozzá egy kevés reszelt narancshéjat (előtte jól mossuk meg), így dolgozzuk össze. A kézmeleg vajat keverjük ki a cukrokkal, és a tojással, majd facsarjuk hozzá a narancs levét. Gyúrjuk jól össze a száraz összetevőkkel, utána pedig keverjük hozzá az apróra vágott étcsokit. Formázzunk közepes méretű golyókat a masszából, és pakoljuk tele a sütőpapírral bélelt tepsit a keksz golyókkal. Ügyeljünk rá, hogy legalább három centire legyenek egymástól. Lapítsuk ki kicsit a golyókat, és már mehet is az előmelegített sütőbe. 180 fokon úgy 10-12 percig süssük.