A Hygge háló rejtelmei

A Hygge háló rejtelmei

A Hygge kifejezés a dán kultúrából érkezik. A szónak nincsen egyszavas fordítása, hanem inkább a barátságos és kényelmes, minőségi kikapcsolódás által teremtett jólét és elégedettség érzését foglalja össze. Erre a jellemzőre épült is stílusirányzat, amely ezt mutatja be. A Hygge stílusú hálószoba mindenképpen segíti lakóját abban, hogy egy minőségibb és kellemesebb légkörű hangulattal biztosítsa a mentális közérzetét. Nézzünk pár dekor ötletet, ha mi is szeretnénk ezt a stílust magunkévá tenni otthonunkban!

A fotó forrása: Alena Ozerova / Shutterstock.com

Kandallót ugyan a legtöbb helyre nem varázsolhatunk, de más lehetőségek azért adottak a Hygge életérzéshez. A kiegészítők és a stílusjegyek mind könnyedén beszerezhetőek, és mi magunk is inspirálódhatunk mások dekorjai által. Nézzük, mit érdemes elsőként figyelembe venni, hogy a hálószobában megteremtsük a Hygge-t!

Gondoljuk újra

A neutrális színek segítenek abban, hogy a szoba ne legyen kaotikus. Ha nem szeretjük a fehér színt, válogassunk a világos bézs és a törtfehér árnyalatok közül – viszont mindenképpen kerüljük a vibráló és erős, telt árnyalatokat. A bútorokat érdemes tömör és vaskos fából vagy organikus anyagokból készíttetni, hiszen ezek a robusztus elemek segítenek közelebb vinni minket a természethez. Az ágykeret és az éjjeliszekrény természetesen lehet könnyedebb szerkezetű vagy színezett is – a lényeg, hogy a fás alap megmaradjon.

Szerezhetünk emellett olyan lámpákat is, amiknek a fényereje könnyen tompítható és erősíthető, ezzel is építve a vágyott hangulatot.

Kiegészítők

Az élő növények sokat dobnak a hangulaton, kifejezetten barátságossá teszik a szobát. Gondolkodhatunk a sima kis virágokon túl kúszónövényekben, amiknek a karjai, indái lágyan felfűzhetőek a könyvespolcra. Kiegészítőként kavicsokat, köveket is használhatunk dekoráláshoz, amiket szálas kosarakba rakhatunk.

A legfontosabb hygge hálószoba kiegészítők közé tartoznak a vastag, kötött pamut vagy gyapjú takarók, amik akár 2m x 2m nagyságúak, valamint a puha, szintén nagyszemmel kötött és bolyhos szőnyegek.

Továbbá pár apróbb gyertyának is alakíthatunk ki helyet, amivel az alkonyodó péntek esték különösen nyugodttá varázsolják a teret. Ragadjuk meg kedvenc könyvünket, tegyünk be egy hygge hangulatú zenelistát, és egy finom chai vagy matcha latte és sütemény kíséretében lazuljunk el a hálónkban, és hagyjuk, hogy átöleljen minket ez a különleges életérzés.

A fotó forrása:

Alena Ozerova / Shutterstock.com

A hét témái

A cékla jótékony hatása – Bíborvörös csoda

Sokan nem tudják, de a cékla az egyik legkiválóbb vitaminforrás az év hűvösebb időszakában. A cékla nem csak a rák megelőzésében segíthet, hanem a magas vérnyomásra, illetve az állóképességre is kedvezően hat. Cikkünkből megismerheted részletesebben jótékony...

Nyári bőrápolás 5 legfontosabb lépése

Nyári bőrápolás 5 legfontosabb lépése A nyári bőrápolás legalább olyan fontos, mint a téli, ennek ellenére sokszor hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla. Jóval enyhébb az idő és nem kell a hideg okozta bőrszárazsággal, és kicserepesedett ajkakkal szembenéznünk. A meleg...

Cukormentes édességek: 3 klasszikus, ám megunhatatlan recept

3 klasszikus, ám megunhatatlan édesség, amit cukor nélkül is elkészíthetünk A krémes finomságoktól a fagyiig szinte mindent ki kell iktatnia annak, aki komoly diétába kezd, vagy bármilyen okból nem eszik cukrot. De biztos, hogy így kell ennek lennie? Ma már szinte...

Tippek, hogyan frissítsd fel a lakásod dekorációját

Frissítsd fel a lakásod: Az otthon töltött idő el tudja venni a lakás varázsát – lehet, hirtelen unalmasnak találod a bútorok elrendezését,