A Hygge háló rejtelmei

A Hygge háló rejtelmei

A Hygge kifejezés a dán kultúrából érkezik. A szónak nincsen egyszavas fordítása, hanem inkább a barátságos és kényelmes, minőségi kikapcsolódás által teremtett jólét és elégedettség érzését foglalja össze. Erre a jellemzőre épült is stílusirányzat, amely ezt mutatja be. A Hygge stílusú hálószoba mindenképpen segíti lakóját abban, hogy egy minőségibb és kellemesebb légkörű hangulattal biztosítsa a mentális közérzetét. Nézzünk pár dekor ötletet, ha mi is szeretnénk ezt a stílust magunkévá tenni otthonunkban!

A fotó forrása: Alena Ozerova / Shutterstock.com

Kandallót ugyan a legtöbb helyre nem varázsolhatunk, de más lehetőségek azért adottak a Hygge életérzéshez. A kiegészítők és a stílusjegyek mind könnyedén beszerezhetőek, és mi magunk is inspirálódhatunk mások dekorjai által. Nézzük, mit érdemes elsőként figyelembe venni, hogy a hálószobában megteremtsük a Hygge-t!

Gondoljuk újra

A neutrális színek segítenek abban, hogy a szoba ne legyen kaotikus. Ha nem szeretjük a fehér színt, válogassunk a világos bézs és a törtfehér árnyalatok közül – viszont mindenképpen kerüljük a vibráló és erős, telt árnyalatokat. A bútorokat érdemes tömör és vaskos fából vagy organikus anyagokból készíttetni, hiszen ezek a robusztus elemek segítenek közelebb vinni minket a természethez. Az ágykeret és az éjjeliszekrény természetesen lehet könnyedebb szerkezetű vagy színezett is – a lényeg, hogy a fás alap megmaradjon.

Szerezhetünk emellett olyan lámpákat is, amiknek a fényereje könnyen tompítható és erősíthető, ezzel is építve a vágyott hangulatot.

Kiegészítők

Az élő növények sokat dobnak a hangulaton, kifejezetten barátságossá teszik a szobát. Gondolkodhatunk a sima kis virágokon túl kúszónövényekben, amiknek a karjai, indái lágyan felfűzhetőek a könyvespolcra. Kiegészítőként kavicsokat, köveket is használhatunk dekoráláshoz, amiket szálas kosarakba rakhatunk.

A legfontosabb hygge hálószoba kiegészítők közé tartoznak a vastag, kötött pamut vagy gyapjú takarók, amik akár 2m x 2m nagyságúak, valamint a puha, szintén nagyszemmel kötött és bolyhos szőnyegek.

Továbbá pár apróbb gyertyának is alakíthatunk ki helyet, amivel az alkonyodó péntek esték különösen nyugodttá varázsolják a teret. Ragadjuk meg kedvenc könyvünket, tegyünk be egy hygge hangulatú zenelistát, és egy finom chai vagy matcha latte és sütemény kíséretében lazuljunk el a hálónkban, és hagyjuk, hogy átöleljen minket ez a különleges életérzés.

A fotó forrása:

Alena Ozerova / Shutterstock.com

A hét témái

Hogyan NE válassz ajándékot a pasidnak?!

Tökéletes ajándék férfiaknak? Mutatjuk hogyan NE válassz! Minden vágyad, hogy meglepd a kedvesedet a tökéletes ajándékkal? Sokkal nehezebb, mint gondolnánk, hiszen a legtöbb férfi nem regél arról, hogy milyen karkötőt látott az ékszerüzlet kirakatában és arról sem,...

7 dolog, amitől igénytelennek hat a fürdőszoba

7 dolog, amitől igénytelennek hat a fürdőszoba A lakás egyik legkisebb helyisége mégsem szabad elhanyagolnunk, hiszen igazán fontos perceket, sőt van, aki órákat tölt a fürdőszobában. Nem mellesleg pedig, ha vendéget fogadunk, akkor sem baj, ha nem tűnik igénytelennek...

Klasszikus és megunhatatlan játék a zenedoboz

Klasszikus és megunhatatlan játék a zenedoboz A zenedoboz olyan játék, ami igazán komoly múltra tekint vissza: már évtizedekkel, vagy akár évszázadokkal ezelőtt is jelen volt a gyerekszobákban. Népszerűségük máig sem kopott meg: a kislányokat még mindig lenyűgözi a...

A Ragyogás Új Dimenziója az OD Cleaner Mobil Autókozmetika

A Ragyogás Új Dimenziója az OD Cleaner Mobil Autókozmetikával   Extra! Extra! Autómosás forradalmi változásokkal - Önnél is végre új szintre emelhetjük az autótisztítást! Bizonyított tény: Az autók mosása soha nem volt még ilyen lenyűgöző! OD Cleaner Mobil...