A jó házasság titka

Mi a jó házasság titka? Sokan felteszik maguknak ezt a kérdést és keresik rá  választ már régóta.. Röviden tömören „jó alapanyag és sok munka” :). A jó házasság titka nem egyetlen egy dologban rejlik. Egy házasság sokféleképpen lehet jó, ez az egyénektől függ, hogy kinek milyen stílus jön be. Vannak aki mindent szépen, csendben  türelmmel megbeszélnek, mások pedig csapkodnak, kiabálnak egymással, majd 10 perc után szent a béke és vannak a konfliktus kerülől, akik a strucc politikát folytatját és mindent a szőnyeg alá sepernek. No de akkor válaszoljuk meg az alábbi kérdést konkréten:

Mi a jó házasság titka?

 

A „jó házasság” első lépése: Párválasztás

A jó házasság alapja szinte már a párválasztásnál eldől, hisz ha jelentős értékrendbeli, habitus, világnézet, közös értékek és életcélok, kommunikációs és érzelmi inteligencia különbségek mutatkoznak, akkor az később sem fog jól működni.
A közös értékek és célok egy házasságban rendkívül fontosak, hisz az adja a kapcsolat alapját, amire építkezni lehet a jövőben. Azok a párok, akiknek azonos a neveltetése, valamint a morális és vallási értékeik és politikai nézeteik is hasonlóak, nagyobb eséllyel maradnak együtt.

Türelem nélkül nem fog menni a jó házasság


A jó házasság egyik másik fontos mérföldköve a türelem és a tolerancia. Ne akarjuk a másikat megváltoztatni, a saját énlépünkre formálni, fogadjuk el a hibáival együtt. ha nem megy, akkor nem jól választottunk….  Ha úgy vágunk bele a házasságba, hogy azt reméljük, attól majd valami megváltozik és társunk kedvesebb, törődőbb vagy figyelmesebb lesz, akkor bizony csalódni fogunk. A házasság nem változtat meg senkit, ezért nagyon lényeges, hogy a kapcsolat elején próbáljuk meg párunkat az összes jó és rossz tulajdonságával együtt elfogadni. Akárki akár mit is mond, sajnos az  alapvető jellemvonásokat aligha lehet megváltoztatni. Ha ezt akarjuk, akkor felesleges belekezdeni,  mert úgyis kudarc lesz a vége. Fogadjuk el a párunkat olyannak, amilyen.

Férfi = férfi, Nő = Nő és nem fordítva! 


Nagyon fontos, hogy őrizzük meg a szerepeket! Egy jó házasság csak úgy működhet, ha a nő nem akar férfi lenni a kapcsolatban. Férfinek és nőnek kell maradni a kapcsolatban, ez akkro nagyon neház, amikor gyerekek születnek a családba. Figyeljünk oda, hogy ne egymás mellett élő apa és anya legyünk, hanem egymás vágyait es érzelmi szükségleteit kielégítő társak. Bizony ám, ez sok odafigyelést igényel, de „befektetett munka” nélkül sehol sincs eredmény :). Töltsetek együtt minél több minőségi időt., amikor férfiként és nőkét vagytok együtt, nem pedig apa és anyaként. Szervezzetek hosszú hétvégét, esti random vacsikat, szakadjatok ki a hétköznapokból.ünk együtt időt, de fontos, hogy ez minőségi idő legyen, amikor férfiként és nőként vagyunk együtt. Szervezzünk hosszú hétvégéket, sportoljunk együtt, menjünk vacsorázni, színházba. 

Konfliktuskezelés nélkül nincs jó házasság


A konfliktusokat fel kell vállalni, nem szabad menekülni, mert utólag csak nagyonn galibát és sértettséget fog okozni! Ne hagyjunk magunkban tüskéket, próbáljunk megbeszélni minden felmerülő problémát, még ha nehéz is és lehetőleg még aznap , maikor felmerült. Ugyanis nincs olyan probléma, amit ne lehetne megoldani egy jó házasság érdekében Sokan struccpolitikát folytatnak és a szőnyeg alá söprik a gondokat, ami kifejezetten kerülendő stratégia. Kommunikálni muszáj, hisz ez az, ami előre viszi házasságunkat, kapcsolatukat párunkkal.
Ne adjuk fel idő előtt. Egy jó házasság vagy hosszú távú kapcsolat érdekében dolgozni kell és nem a szakításban vagy válásban keresni a megoldást.

A jó házasság alapköve: Szex

 

Közhely, de nem lehel elégszer elmondani, hogy egy jó házasság vagy kapcsolat egyik legfontosabb alappillére a kiegyensúlyozott szexuális élet. Szexről igenis beszélni kell, el kell mondani  a másiknak vágyainkat és meg kell hallgatnunk párunk vágyait is.  HFigyeljünk oda, hogy a hosszú évek, a megszokás és a rutin ne tegyen kényelmessé bennünket. Ne hagyjuk, hogy a megszokás eluralkodjon a kapcsolatunkon. Ne legyünk lusták és fektessünk időt, energiát abba, hogy vonzóak maradjunk. Egy új fehérnemű könnyedén változatosságot hozhat szexuális életünkbe.

Közös problémák – a jó házasság mozgatórugói

A közösen átélt nehézségek közelebb hozzák egymáshoz a társakat. Ha a társunk kezét megfogva, vele együtt küzdünk egy célért, legyen az bármilyen természetű, a közös küzdelem összekovácsolhat bennünket. „A kezdeti éveink egy kis tanyán kezdődtek, ahol szinte csak ketten voltunk és mindent együtt kellett megoldanunk, csak egymásra számíthattunk. A közös munka és a közös küzdés óriási összekovácsoló erő” – emlékszik vissza Ibolya. Hasonlóan vélekedik erről férje, Gyula is: „Nagyon jó csapatépítés együtt dolgozni, kuporgatni, esetleg megszenvedni a céljainkért .Így sokkal jobban megbecsüljük közös szerzeményeinket és egymást is.”

Munkamegosztás | a jó házasság titka


Egy jó házasság szilárd alapjait az első gyerek érkezése könnyen felboríthatja. Mi nők, sokan elkövetjük azt a hibát, hogy beleszeretünk a saját gyerekébe, a férjünket pedig akaratlanul is mellőzük. A férjnek a gyermek születése után ugyanúgy szüksége van szeretetre és figyelemre, sőt talán jobban, mint előtte, hiszen az új szerepbe való beletanulás számára is nehézséget jelent. Fontos, hogy érezze, a gyermek az övé is, és ő éppolyan jelentős szereplő a nevelésben, mint az édesanya. Osszunk feladatot az apára, legyen munkamegosztás a gyereknevelés. Például legyen a fürdetés az apuka reszortja vagy osszuk meg a pelenkacserélést és felváltva tegyük tisztába a picit. Ezáltal az apa is érzi saját felelősségét és gyorsabban beletanul a szülői szerepbe.

Közös érdeklődési kör | a jó házasság titka


Nem létszükséglet, de mindenképp a jó házasság vagy hosszú távú kapcsolat előnyére válik, ha a társaknak közös hobbija, érdeklődési köre van. A közösen átélt élmények erősítik a kapcsolatot,  továbbá jó érzés a másik élményeinek részévé válni. Néhja lépjünk ki a komfortzónánkból és próbáljunk ki olyan tevékenységeket is, amiket egyébként eszünkbe sem jutna, de a párunknak fontos. 

Irány a főoldal >>

 

A hét témái

Ők a legnépszerűbb és legtöbbet kereső Insta-hírességek

Ők a legnépszerűbb és legtöbbet kereső Insta-hírességek Ma már merőben más a viszonyunk a celebekkel, mint az internet kora előtt. A közösségi média felületeknek köszönhetően olyan közel érezhetjük magunkhoz a kedvenceinket, mint a történelem során soha. És sok sztár...

Alma? Körte? Női öv viselési tippek vonzó testalkatához

A lényeg mindig a részletekben rejlik. Erre nem árt újra és újra emlékeztetnünk magunkat. A tökéletes összhangot és stílust kutatva, ki ne szeretné a legjobbat kihozni az öltözködéséből? Mi több, nem is gondolná mekkora szerepe van a női öv viselésének ebben. Egy előnytelen szíjjal sajnos agyoncsaphatja az egész szettjét. De ha tudja, hogy melyik testalkat típushoz tartozik, akkor könnyű dolga van.

Nyereményjáték

Nyereményjáték !!! Figyelem !!! Nyereményjáték! ---------------------------------------- Nyerj gyönyörű GUESS ékszereket! Elég csatlakoznod a nőitémák.hu nyereményjátékához és teljesíteni a következő feltételeket:   Mit kell tenned, hogy nyerj?   likeold a...

Így néznek ki ma a leghíresebb mémek szereplői

Felismered őket? Így néznek ki ma a leghíresebb mémek arcai Naponta akár többször is szembejön velünk ezeknek az embereknek (vagy éppen állatoknak) a fotója, mégis kevés alkalommal jut eszünkbe, hogy vajon kik ők. Minden mémnek van valami mondanivalója, de a legtöbb...