A konyhabútor szerepe a lakásfelújításnál

A konyhabútor szerepe a lakásfelújításnál

A konyhai trendek – beleértve a konyhabútorokat is – 2022-ben jelentősen megújultak és izgalmasabbak, mint valaha. Az elmúlt években a konyhák az otthonok legforgalmasabb helyiségévé váltak – a tisztán funkcionális főzési helyhasználattól a családdal való pihenésre, a gyerekek házi feladatainak felügyeletétől az otthoni munkáig.

konyhabútor

A stílusos konyha

A kialakulóban lévő új konyhai trendek átgondoltak, megfontoltak és semmiképpen sem múló divatok. Úgy tervezték őket, hogy nyugtatóbb és kényelmesebb tereket hozzanak létre, amelyek kiállják az idő próbáját, köszönhetően a természetes anyagoknak, a külvilág által ihletett színeknek, például a zsálya zöldre, valamint dizájnos részleteknek, amelyek fokozzák a térben eltöltött időt. A modern és kreatív konyhabútornak pedig meghatározó a szerepe.

A 2022-es konyhákat az otthon újabb kiterjesztésének fogják érezni, abban az értelemben, hogy szobaként, további lakótérben lehetünk a lakásban, nem pedig csak praktikus helynek, ahol csak ételt készíteni lehet” – mondja Lauren Wright Roundhouse lakberendezője. „Ezzel több finomított anyag, művészet és régiség kerül a térbe, mivel az egyre kevésbé összpontosít a tiszta funkcióra.”

A tervezők által jóváhagyott trend betekintést enged a konyhatervezés új irányába, és a friss ötletek, az okos színek, valamint az érdekes anyagok és textúrák keverékével végtelen inspirációt kínál a következő átalakításhoz vagy lakásfelújításhoz.

Konyhabútortippek és trendek

Ahogy említettük korábban a konyhabútor jelentős szerepet játszik abban, hogy milyen lesz a modern konyhánk, mennyire fogjuk magunkat otthonosan érezni a helyiségben. Érdemes alaposan körülnézni a hazai internetes boltok nyújtotta széles konyhabútor választékában, elolvasni a termékleírásokat, illetve megnézni a színkínálatot.

Fókuszban a sárga szín

A sárga szín, amelyet érdemes megfontolni a gyerekszobákban, a belső terek minden területén egyre népszerűbb. Vajon miért? Mert tökéletesen megragadja az idei év hangulatát, vagyis örömteli, felemelő és optimista. A napos színkavalkád a tojássárgájától a mustárig különböző árnyalatokat ölthet, és ezek az árnyalatok határozottan egyre népszerűbbek, például a lágy sárga vagy ahogy mások hívják a semleges sárga. Ez a tónus a klasszikus sárga energiájának és vidámságának nagy részét tartalmazza, de élhetőbb formát ölt. Tökéletes választás, ha a merészebb sárgát egy kicsit intenzívnek találjuk a mindennapokban.

Az egyik legérdekesebb és feltörekvő konyhai trend az új, izgalmas felületekkel való kísérletezés, amelyek felkeltik az érdeklődést, majd kielégítik a szemet.

A sárgaréz jelentősége

A réz homlokzatú konyhabútor, illetve a szekrények modern kiegészítői a konyha dizájnnak, mivel idővel gyönyörű patinát fejlesztenek ki. A sárgaréz szekrények 2022-ben a fő kedvencek a természetes anyagokkal, például fával párosítva lágyabb megjelenést kölcsönöznek a klasszikus ipari konyhai kivitelnek.

A kevesebb több”, és az antik sárgaréz korlátozott felhasználása a konyhában feltűnő fókuszpontot ad” – teszi hozzá Lauren Wright.

A sárgaréz zölddel gyönyörű organikus, gazdag színséma, amely egyfajta luxust és eleganciát áraszt. A kreatív háttér kiemeli a sárgaréz fali konyhabútort.

Középpontban a fenntartható konyhák | konyhabútor 

Ha az egészségesebb és fenntarthatóbb életről beszélünk, ez hatással van azokra az anyagokra is, amelyekből majd a konyhánkat építjük. Vagy amelyekkel a konyhabútort díszítjük, például a környezetbarát festékek. A szakemberek úgy látják, hogy az anyagok tisztábbak és természetesebbek lesznek, és hagyományos műanyagok kimennek a divatból. Az sokoldalú matériák keverésének koncepciója folytatódni fog, és látni fogjuk az újrahasznosítás, az újrafelhasználás és a kézzel készített konyhabútorok és egyéb elemek trendjének stílusjegyeit is.

A népszerű szürke konyhák soha nem mennek ki a divatból – könnyű együtt élni velük, megnyugtatnak és lehetővé teszik, hogy a kiegészítők vagy a csempék világosabb árnyalataival kísérletezzünk. Ahogy tapasztalhattuk a konyhabútor nagymértékben befolyásolja, hogy milyen legyen a lakásunk leggyakrabban használt helyisége.

Kicsi a gyerekszoba? Így rendezd be helytakarékosan

 

A hét témái

A Ragyogás Új Dimenziója az OD Cleaner Mobil Autókozmetika

A Ragyogás Új Dimenziója az OD Cleaner Mobil Autókozmetikával   Extra! Extra! Autómosás forradalmi változásokkal - Önnél is végre új szintre emelhetjük az autótisztítást! Bizonyított tény: Az autók mosása soha nem volt még ilyen lenyűgöző! OD Cleaner Mobil...

Brit finomság: Bread and butter pudding

Bread and butter pudding Bread and butter pudding Hozzávalók: 250 gr toastkenyér, vagy egyéb szikkadt termék 100 gr vaj 4 db tojás 300 ml tej 30 gr vanillincukor (Vaníliás cukor) 100 gr kristálycukor 1 db citrom 30 gr mazsola 20 gr zsemlemorzsa szóráshoz Elkészítés: A...

Lelki túlérzékenység okai és kezelése: elfogadás és szeretet!

Lelki túlérzékenység okai: alkat és/vagy egészségtelenül negatív hozzáállás? Engem szinte egész életemben bombáztak ilyenekkel a rokonságban. És természetesen még én éreztem magamat rosszul, hogy velem van valami baj, nem vagyok elég strapabíró az Élet megpróbáltatásaiban.

9 növény, ami tökéletes vaspótlásra és a vegán életmódba is beépíthető

9 növény, ami tökéletes vaspótlásra és a vegán életmódba is beépíthető Szundik sorozatával indítod a napot? Úgy indulnak a reggelek, mintha semmit nem aludtál volna az éjszaka? Esetleg már délben a billentyűzetre akar esni a fejed? A vashiány tipikus tünete az...