A konyhabútor szerepe a lakásfelújításnál

A konyhabútor szerepe a lakásfelújításnál

A konyhai trendek – beleértve a konyhabútorokat is – 2022-ben jelentősen megújultak és izgalmasabbak, mint valaha. Az elmúlt években a konyhák az otthonok legforgalmasabb helyiségévé váltak – a tisztán funkcionális főzési helyhasználattól a családdal való pihenésre, a gyerekek házi feladatainak felügyeletétől az otthoni munkáig.

konyhabútor

A stílusos konyha

A kialakulóban lévő új konyhai trendek átgondoltak, megfontoltak és semmiképpen sem múló divatok. Úgy tervezték őket, hogy nyugtatóbb és kényelmesebb tereket hozzanak létre, amelyek kiállják az idő próbáját, köszönhetően a természetes anyagoknak, a külvilág által ihletett színeknek, például a zsálya zöldre, valamint dizájnos részleteknek, amelyek fokozzák a térben eltöltött időt. A modern és kreatív konyhabútornak pedig meghatározó a szerepe.

A 2022-es konyhákat az otthon újabb kiterjesztésének fogják érezni, abban az értelemben, hogy szobaként, további lakótérben lehetünk a lakásban, nem pedig csak praktikus helynek, ahol csak ételt készíteni lehet” – mondja Lauren Wright Roundhouse lakberendezője. „Ezzel több finomított anyag, művészet és régiség kerül a térbe, mivel az egyre kevésbé összpontosít a tiszta funkcióra.”

A tervezők által jóváhagyott trend betekintést enged a konyhatervezés új irányába, és a friss ötletek, az okos színek, valamint az érdekes anyagok és textúrák keverékével végtelen inspirációt kínál a következő átalakításhoz vagy lakásfelújításhoz.

Konyhabútortippek és trendek

Ahogy említettük korábban a konyhabútor jelentős szerepet játszik abban, hogy milyen lesz a modern konyhánk, mennyire fogjuk magunkat otthonosan érezni a helyiségben. Érdemes alaposan körülnézni a hazai internetes boltok nyújtotta széles konyhabútor választékában, elolvasni a termékleírásokat, illetve megnézni a színkínálatot.

Fókuszban a sárga szín

A sárga szín, amelyet érdemes megfontolni a gyerekszobákban, a belső terek minden területén egyre népszerűbb. Vajon miért? Mert tökéletesen megragadja az idei év hangulatát, vagyis örömteli, felemelő és optimista. A napos színkavalkád a tojássárgájától a mustárig különböző árnyalatokat ölthet, és ezek az árnyalatok határozottan egyre népszerűbbek, például a lágy sárga vagy ahogy mások hívják a semleges sárga. Ez a tónus a klasszikus sárga energiájának és vidámságának nagy részét tartalmazza, de élhetőbb formát ölt. Tökéletes választás, ha a merészebb sárgát egy kicsit intenzívnek találjuk a mindennapokban.

Az egyik legérdekesebb és feltörekvő konyhai trend az új, izgalmas felületekkel való kísérletezés, amelyek felkeltik az érdeklődést, majd kielégítik a szemet.

A sárgaréz jelentősége

A réz homlokzatú konyhabútor, illetve a szekrények modern kiegészítői a konyha dizájnnak, mivel idővel gyönyörű patinát fejlesztenek ki. A sárgaréz szekrények 2022-ben a fő kedvencek a természetes anyagokkal, például fával párosítva lágyabb megjelenést kölcsönöznek a klasszikus ipari konyhai kivitelnek.

A kevesebb több”, és az antik sárgaréz korlátozott felhasználása a konyhában feltűnő fókuszpontot ad” – teszi hozzá Lauren Wright.

A sárgaréz zölddel gyönyörű organikus, gazdag színséma, amely egyfajta luxust és eleganciát áraszt. A kreatív háttér kiemeli a sárgaréz fali konyhabútort.

Középpontban a fenntartható konyhák | konyhabútor 

Ha az egészségesebb és fenntarthatóbb életről beszélünk, ez hatással van azokra az anyagokra is, amelyekből majd a konyhánkat építjük. Vagy amelyekkel a konyhabútort díszítjük, például a környezetbarát festékek. A szakemberek úgy látják, hogy az anyagok tisztábbak és természetesebbek lesznek, és hagyományos műanyagok kimennek a divatból. Az sokoldalú matériák keverésének koncepciója folytatódni fog, és látni fogjuk az újrahasznosítás, az újrafelhasználás és a kézzel készített konyhabútorok és egyéb elemek trendjének stílusjegyeit is.

A népszerű szürke konyhák soha nem mennek ki a divatból – könnyű együtt élni velük, megnyugtatnak és lehetővé teszik, hogy a kiegészítők vagy a csempék világosabb árnyalataival kísérletezzünk. Ahogy tapasztalhattuk a konyhabútor nagymértékben befolyásolja, hogy milyen legyen a lakásunk leggyakrabban használt helyisége.

Kicsi a gyerekszoba? Így rendezd be helytakarékosan

 

A hét témái

11 hétköznapi dolog, ami hatással van az agyműködésünkre

11 hétköznapi dolog, ami hatással van az agyműködésünkre A hétköznapokban csak sodródunk az árral és oda sem figyelünk arra, hogy mivel és mennyit árthatunk magunknak. Csak, akkor megyünk el orvoshoz vagy gondolkodunk el azon, hogy valami nincs rendben, ha már fáj....

Karácsonyfák, amiket látni kell!

Karácsonyfák, amiket látni kell! Karácsonyfák, amiket látni kell! Ezúttal pár igen ötletes és vicces karácsonyfát hoztunk el Nektek! Ha ti is unjátok, már a hagyományos díszített fenyőfát, bátran lehet kísérletezni. A hatás garantáltan nem marad el!      Van...

21 legszebb menyasszonyi frizura

21 legszebb menyasszonyi frizura Fogadalmak, első tánc, szerelmes pillantások, álomszerű fehér ruha és varázslatos helyszín, aminek minden apró részletében ott rejlik a romantika. Minden menyasszony a tökéletes esküvőről álmodik, így minden percét igyekszik...

Önismereti játékok: hogy egyszerűbben haladj előre

Önismereti játékok: hogy egyszerűbben haladj előre Az önismeret fejlesztésének tucatnyi módja van: elmélyülhetsz magadban, meditálhatsz, sportolhatsz, vagy beleáshatod magad a tengernyi önismereti könyv valamelyikébe, de az is lehet, hogy egy társas eseményen kerülsz...