A téli bőrápolás lépései, hogy újra puha és egészséges legyen a bőröd

A téli bőrápolás lépései, hogy újra puha és egészséges legyen a bőröd

Bőrünk védelme minden évszakban fontos, azonban minden évszakban másként kell óvnunk magunkat. A téli, hideg hónapokban komoly szélsőségeknek vagyunk kitéve, hiszen a meleg, fűtött lakásból a szabadba lépve – és fordítva – erős változásnak tesszük ki a bőrünket, ami ezáltal extra védelmet igényel. Ilyenkor ugyanis a bőrünk könnyebben kiszárad, sérülékenyebb lesz, csökken az ellenállóképessége és, aki hajlamos rá annál akár ekcémás tünetek is jelentkezhetnek. Hogy mindez ne történhessen meg mutatjuk a téli bőrápolás lépéseit, amit, ha betartasz egészségesen puha maradhat a bőröd és nem kell a kiszáradástól félned.

Jöhetnek a zsírosabb testápolók

Kép: canva.com

A hidratálás mindig fontos lépése a bőrápolásnak azonban télen jöhetnek a sűrűbb, zsírosabb krémek is, melyekkel minden fürdés után érdemes bekenni magunkat. Akinek a hidegtől eltekintve is érzékenyebb a bőre annak javasolt kerülni az illatosított, tartósítószerekkel ellátott készítményeket, sőt a lanolinos termékek sem ideálisak. Válasszunk minél természetesebb alapanyagokból készült testápolókat, és a belső folyadékpótlásról se feledkezzünk el.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Te tudod, hogy 1 mérföld hány km?

Sokaknak meggyűlik a baja a mértékegységekkel, pedig sokszor hasznos lenne fejből tudni egy-két váltó-számot. Ezért most megmutatjuk, hogy 1 mérföld hány km valójában. Segítünk, hogy meg tudd jegyezni és még némi tudományos adattal is alátámasztjuk a tudnivalókat.

Cseppet sem ‘kis pénz, kis foci’: Kiderítettük, ki az a PSG Ogli 7 és mekkora vagyona van!

Cseppet sem 'kis pénz, kis foci': Kiderítettük, ki az a PSG Ogli 7 és mekkora vagyona van! A PSG Ogli 7 neve mögött valójában Papp Olivér rejtőzik, egy fiatal és rejtélyes influenszer, akinek videói hatalmas népszerűségre tettek szert a TikTok-on. Ám miután...

Mozgásformák, amelyek nemcsak a testedet, de a lelkedet is rendben tartják

Mozgásformák, amelyek nemcsak a testedet, de a lelkedet is rendben tartják A rendszeres mozgás köztudott, hogy jót tesz a fizikai állapotunknak, és a legtöbb sport általában a mentális egészségünkre is jó hatással van. Azonban van néhány olyan edzésforma, ami...

Mit hoz 2022 a kínai horoszkóp szerint?

Vajon mit hoz a kínai horoszkóp egyes jegyeinek a 2022-es év, amely a Víz Tigris éve lesz? Mi vár rád a munkában és a szerelemben?