Ahogy a görögök csinálják: a legfinomabb gyros recept

Észre sem vettük, de az elmúlt tíz évben a gyros is beállt a komfortételek sorába. Bárhol, bármikor képesek vagyunk elfogyasztani, és ezt rengeteg helyen meg is tehetjük. Akár a legforróbb nyári napokon is isteni ebéd vagy vacsora lehet, hiszen könnyedségével nem terheli túl a gyomrot, viszont elegendő ahhoz, hogy jól lakjunk vele. És a legjobb, hogy ha nincs kedvünk kimozdulni, akár otthon is elkészíthető, hiszen a gyros recept pofon egyszerű, és akár már néhány alap összetevőből igazán finom ételt rakhatunk az asztalra a családnak vagy a vendégeknek.

Görög vagy török az eredeti gyros?

Kép: canva.com

Ez a kérdés legalább akkora talány, mint a tyúk és a tojás esete. Amelyik nemzetet kérdezzük, az vallja magáénak. Feltételezések szerint nagyon régre nyúlik vissza a gyros történelme, viszont vannak, akik azt állítják, hogy korántsem olyan régi, mint azt gondoljuk. Sokak szerint ugyanis a gyros a török döner mása, ami először a XIX. században jelent meg Thesszalonikiben. Bárhogy is van, igazi hódítóútjára csak a ’70-es években indult, viszont azóta hatalmas karriert futott be.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!