Ajakápoló-függőség: létező dolog

Ajakápoló-függőség: létező dolog

 

Neked is folyton ott lapul a táskádban legalább egy ajakápoló? Esetleg a lakás több pontján is megtalálható ez az apró kiegészítő? Sokunknak észrevétlenül lopja be magát az életébe, és önkéntelenül kenegetjük a szájunkat, ha szükséges, ha nem. Eredményképpen pedig nem minden esetben kapunk puha, egészséges ajkakat. Mit okozhat az ajakápoló-függőség, és hogyan vethetünk véget neki? Mutatjuk.

Tényleg okozhat függőséget az ajakápoló?

Kép: canva.com

Függőséget szinte bármi okozhat, így az ajkaink folyamatos kenegetése is. Szakértők szerint ez leginkább lelki függőség, valójában a szájunknak semmi szüksége arra, hogy egy állandó réteg fedje. Sőt, sokkal inkább ártunk magunknak ezzel a szokással, mivel sok ajakápoló csak érzésre segítség, egyébként pedig szárítja az ajkakat. Egyes összetevők pedig akár allergiát is okozhatnak. A mentol kellemes hűsítő hatása kényeztető érzést nyújt, a finom ízek pedig rendkívül csábítóak, azonban a szalicilsavra és a benzokainra sokan allergiásak lehetnek, ami bőrpírrel és kicserepesedéssel, súlyosabb esetben pedig gyulladással is jelentkezhet.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Minden, amit a vízmértékről tudni érdemes

Ha van olyan szerszám, amely minden egyes gyermeket lenyűgöz, az szinte biztos, hogy a vízmérték és a benne úszkáló kis buborék. Így gyakorlatilag nincs is olyan ember, aki ne ismerné ezt az eszközt, sőt számos szakember használja is napi szinten. Azt viszont kevesen tudják, mi a története és mi mindent érdemes tudni róla. Most ezeket gyűjtöttük össze.

Mit mond a keto diéta? Eheted vagy sem?

Mit mond a keto diéta? Eheted vagy sem? Hallottad már, de igazán még sosem néztél utána, hogy mi is ez a nem is annyira új hóbort? Egyesek esküsznek a keto diétára, mások pedig a lehető legmesszebbről elkerülik, hiszen ki akar komoly szabályok szerint étkezni nap mint...

Régi idők hollywoodi sztárjai, akik még ma is remekül néznek ki

Egykor ők voltak a legfényesebb csillagok Hollywood égboltján, ma pedig már alig emlékszünk a nevükre. 21 olyan hollywoodi sztárt hoztunk, akik a mai napig remek színben élik az életüket, ki messzebb, ki közelebb a forgatási helyszínektől.

Esküvői illemszabály: így öltözz vendégként, ha esküvőre mész

Mit szabad, és mit nem? Így öltözz vendégként, ha esküvőre mész A tavasszal az esküvői szezon is beindul, és sorra kapjuk a meghívókat, ami több szempontból is fejtörést okozhat, de leginkább a „Mit fogok felvenni?” kérdés lebeg minden nő szeme előtt. Mondanánk, hogy...