Ajakápoló-függőség: létező dolog

Ajakápoló-függőség: létező dolog

 

Neked is folyton ott lapul a táskádban legalább egy ajakápoló? Esetleg a lakás több pontján is megtalálható ez az apró kiegészítő? Sokunknak észrevétlenül lopja be magát az életébe, és önkéntelenül kenegetjük a szájunkat, ha szükséges, ha nem. Eredményképpen pedig nem minden esetben kapunk puha, egészséges ajkakat. Mit okozhat az ajakápoló-függőség, és hogyan vethetünk véget neki? Mutatjuk.

Tényleg okozhat függőséget az ajakápoló?

Kép: canva.com

Függőséget szinte bármi okozhat, így az ajkaink folyamatos kenegetése is. Szakértők szerint ez leginkább lelki függőség, valójában a szájunknak semmi szüksége arra, hogy egy állandó réteg fedje. Sőt, sokkal inkább ártunk magunknak ezzel a szokással, mivel sok ajakápoló csak érzésre segítség, egyébként pedig szárítja az ajkakat. Egyes összetevők pedig akár allergiát is okozhatnak. A mentol kellemes hűsítő hatása kényeztető érzést nyújt, a finom ízek pedig rendkívül csábítóak, azonban a szalicilsavra és a benzokainra sokan allergiásak lehetnek, ami bőrpírrel és kicserepesedéssel, súlyosabb esetben pedig gyulladással is jelentkezhet.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Kávé kiegészítőkkel minden kávé ízletesebb!

A kávé kezdetei A kávé története rendkívül messzire nyúlik vissza, már a 16. században is az emberek nagy kedvence volt. Az őrölt, pörkölt, aromás kávéig minden esetben nagyon hosszú út vezet.

2022-es lakberendezési trendek: még közelebb a természethez

2022-es lakberendezési trendek: még közelebb a természethez Minden évnek megvannak a saját trendjei, a mi dolgunk csak annyi, hogy a saját ízlésünkkel ötvözve bevigyük az otthonunkba. A 2022-es lakberendezési trendek sok újdonságot tartogatnak, viszont jó néhány elem...

Neked ki volt a kedvenc Való Világ 10 játékosod?

Neked ki volt a kedvenc VV10 játékosod? Mutatjuk kivel mi történt a kiköltözés óta Megosztó személyiségek, izgalmas szócsaták, románcba torkolló beszélgetések. A Való Világ 10 Powered by Big Brother (VV10) jubileumi tízes számmal indult útjának 2020. novemberében 14...

Gondoltad volna? 17 sztár, akik imádják a macskákat

Már az ókorban is rajongással tekintettek a macskákra, így nem fura, hogy számos celeb is egy-egy vagy akár több macskát választott társául. Ezek az öntörvényű szőrgombócok még a legkeményebb szuperhőst is képesek levenni a lábáról. Lássunk 17 olyan zenészt és színészt, akiket legalább egy macska vár otthon minden nehéz nap után.