Állásinterjú előtt állsz? Ezeket a ruhákat jobb, ha inkább nem veszed fel

Állásinterjúra készülsz? Ezeket a ruhákat jobb, ha inkább nem veszed fel az interjún

Az állásinterjú célja (általában), hogy jó benyomást keltsünk az interjúztatóban és megkapjuk a munkát, amire jelentkeztünk. Azonban naivitás azt gondolni, hogy csupán a tapasztalat, a tudás, és a rátermettség dönti el, hogy kit választ az adott cég a legújabb dolgozójának. A megjelenés éppúgy fontos, mint az említett kvalitások, ezért nem érdemes elbagatellizálni, hogy mit veszel fel az interjúra. Az első benyomás kiemelten fontos a találkozó során, legalább annyira, mint az, hogy mi áll az önéletrajzunkban. A ruhánk pedig árulkodik rólunk és a munkamorálunkról, ezért előnyös, ha profizmust, önbizalmat és kellő tiszteletet sugárzunk az öltözékünkkel is. A lezser, hétköznapi szerelés nem biztos, hogy a legjobb választás erre célra. Viszont túlgondolni sem érdemes, az egyszerű, csinos darabokkal biztosan nem lőhetünk mellé.

Mit NE viselj az állásinterjún?

Szandál vagy papucs

Kép: canva.com

A nyitott cipőkkel nincsen baj a nyári melegben, viszont az legyen a lehető legdiszkrétebb. A papucsot bízunk benne, hogy senkinek nem kell elmagyarázni, hogy miért nem jó választás – egyik verziója sem! Ideális, ha egy szép körömcipőt, egy egyszerű balerinát, egy loafert, vagy a téli hónapokban egy elegáns bokacsizmát választasz.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Tökéletes választás: Swarovski karkötők és charmok ünnepi alkalmakra

Több mint 125 éve elkápráztatják a világot a Swarovski által kristályüvegből készített ékszerek, amelyek minőségi kialakításuk, tisztaságuk …

Velünk van, vagy ellenünk a ricinusolaj? Mutatjuk!

A ricinusolaj leginkább hashajtó hatása miatt került be a köztudatba, azonban sokunknak még csak sejtése sincs arról, hogy mi minden egyébre jó. Nem véletlen, hogy nagyanyáink korában minden háztartásban tartottak belőle legalább egy keveset, és előszeretettel használták nem kizárólag a székrekedés feloldására, de tucatnyi egyéb területen is.

Ennyi idősek a Stranger Things sztárjai a valóságban

Ennyi idősek a Stranger Things sztárjai a valóságban Az első részeknél nehéz volt kitalálni, hogy ilyen izgalommal teli folytatás következik, néhány kis srác, akik egy fura kalandba keverednek – bármi lehetett volna a sztoriból, végül mégis olyan izgalmas lett, hogy...

A lányok, akik kódolnak – digitális térben tartotta meg első közös workshopját az Asura Technologies és a Skool

„2004-es indulásunk óta kiemelt figyelmet fordítunk a lányok elérésére és inspirálására, hiszen Magyarországon ma a technológiai szakemberek mindössze 10-15%-a nő, így a társadalmunk felét jelentő nők alig vannak jelen a jelenünket és a jövőnket alakító szakmákban.”