Apple pie

caramel-apple-pie-400x400

Hozzávalók:

300 gr finomliszt
200 gr margarin
100 gr porcukor + szórás
1 kg alma
fahéj őrölve
50 gr édes morzsa
30 gr vaníliás cukor
80 gr kristálycukor
1 egész citrom
2 db tojássárga
30 ml tejföl
dekorációhoz friss gyümölcs, karamell

Elkészítés:

Első lépésben egy citrushéjjal ízesített linzert kell készíteni, amelynek egyik felével kibélelünk egy pie-sütő formát. Megszurkáljuk, majd elősütjük. Közben hámozott és csumázott almát cikkekre vágva karamellizálunk, reszelt citromhéjjal és mazsolával meghintjük, édes morzsát adunk hozzá, őrölt szegfűszeggel ízesítjük, végül az elősütött tésztalapra tesszük egyenletesen elosztva. A linzer másik felével befedjük a gyümölcsöt, tojásozzuk, megszurkáljuk és 160 fokon készre sütjük. Tálalása akkor lehetséges, ha már szobahőmérsékletre hűlt. Ekkor tortaszerűen felszeleteljük és alaptányéron, porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like