Biztonságos otthon kialakítása – hogyan válasszak klímát a gyerekszobába?

Biztonságos otthon kialakítása – hogyan válasszak klímát a gyerekszobába?

 

Minden szülő számára az egyik legfontosabb, hogy gyermeke egészséges és biztonságos környezetben legyen. Az otthoni klíma kiválasztása is nagyon fontos szerepet játszik ebben, mert nemcsak a kicsik kényelmét szolgálja, de fontos, hogy a biztonságát is megfelelően óvja. Mivel egyre forróbbak a nyári nappalok és éjszakák, komoly megterhelést jelent a kicsi szervezetek számára a tartósan meleg idő, így a mai modern klímaberendezéseknek köszönhetően, egyre többen teszik le a voksukat a légkondicionálók mellett. Ugyanakkor a kisgyermekes családoknak komoly dilemmát szokott okozni, hogy melyik a legmegfelelőbb gyermekük szobájába. Így, ha klímavásárlás előtt állsz, segítünk, hogy mikre figyelj!

Biztonságos otthon boldog család

Először is oszlassunk el egy tévhitet!

Sokan attól tartanak, hogy gyermekük megfázhat a klímától. Egy mai modern klímaberendezésnél, a megfelelő beállítások mellett ez már teljes mértékben elkerülhető. Nyáron ajánlatos az egész lakást 24-25 Celsius fok körüli hőmérsékleten tartani, és gondosan ügyelni kell arra is, hogy a szobákban ne legyen nagy eltérés a hőmérsékletben, így elkerülve a hirtelen hőmérsékletváltozásokat.

Illetve figyeljünk a fújás irányára is, állítsuk be a készülékeket úgy a lakásban, hogy ne közvetlenül a gyermekre irányuljon a klíma levegője.

Ha nyáron használjuk, figyeljünk arra, hogy mielőtt kimennénk a szabad levegőre, kapcsoljuk le a klímát, hogy a gyerekek hozzá tudjanak szokni a kinti hőmérséklethez.
Ugyanez érvényes, ha kintről megyünk be a lakásba, ügyeljünk a fokozatosságra és kerüljük a hirtelen hőmérsékletváltozásokat. Ezeket figyelembe véve, biztonságosan lehet használni a klímát kisgyerekek mellett is. De nézzük, milyen technikai szempontokat vegyünk még figyelembe!

Méret és teljesítmény

Először is fontos szempont, hogy milyen méretű és teljesítményű klímát válasszunk, ami a szoba adottságaitól is függ. Ha a gyerekszoba méretéhez képest túl kicsi klímát választunk, akkor a klíma túlterhelt lesz, ami csökkenti a hatékonyságát és a berendezés élettartamát is.

Zajszint

Különösen gyerekszoba esetén figyeljünk a zajszintre is, és válasszunk olyan készüléket, ami csendes üzemmódú, hiszen így nem zavarja meg a gyermek pihenését és alvását. Tökéletes választás lehet gyerekszobába például egy interveres klíma, ami azon túl, hogy rendkívül energiatakarékos (szemben a hagyományos társaikkal), kevés áramot fogyaszt, még szupercsendesen is működik.

Légszűrési képesség

Egy igazán jó minőségű berendezés rendelkezik légszűrő rendszerrel is, ami segít eltávolítani a port, a polleneket és az egyéb szennyeződéseket a levegőből. Ez különösen hasznos lehet egy gyerekszobában, mivel a tiszta levegő segíthet megelőzni az allergia és más légúti problémák kialakulását.

Biztonság

Mindenképp olyan készüléket válasszunk, amit biztonságosan tudunk használni egy kisgyerek közelében. Lehetőleg ne legyenek éles sarkai, vagy olyan kábelek, amiket könnyen elérhet a gyerkőc. Olyan klímát érdemes választani, amit a szülők is könnyen tudnak kezelni, és rendelkezik számos kényelmi funkcióval. Például az időzítővel vagy az alvó móddal, amik segítenek optimalizálni a klíma működését.

Szakértői tanács

Ha mégis bizonytalanok vagyunk a választásban, érdemes szakemberek segítségét is kikérni! Ha megbízható, profi és szakképzett klímaszakértőket keresel, a BudaKlíma csapata 20 éves tapasztalattal segít kiválasztani és felszerelni a legoptimálisabb terméket a számotokra! Mindezt 5 év garanciával és 1 éven belüli ingyenes karbantartással. Az általuk forgalmazott légkondicionálók Budapest egész területén elérhetőek!

Összességében elmondható, hogy mindig a család egyedi igényeit és környezeti szempontjait kell figyelembe venni ahhoz, hogy a megfelelő készülék kerüljön kiválasztásra.

 

További cikkek:

FOREVERMARK: ÖRÖK ÉRTÉK AZ UJJADON

ALLERGIA! TÉNYEK ÉS TÉVHITEK!

COBBLER RECEPT: SÁRGABARACKOS-MEGGYES

IPAD VARÁZSLÓ – HIHETETLEN

IDEÁLIS TESTKÉPEK A TÖRTÉNELEMBEN

HAJTRENDEK: VISELD A HAJAD ÚGY, MINT NINA DOBREV!

 

A hét témái

Ne engedd, hogy ledöntsön a lábadról az ősz

Az immunrendszer erősítése: ne engedd, hogy ledöntsön a lábadról az ősz Az elmúlt néhány évben az ősz bebizonyította, hogy sokszor szeszélyesebb, mint a legváltozatosabb májusi nap. Ha pedig az időjárás változékonysága nem lenne elég, a nyári hónapok után még sem az...

Vásároljon Ön is konyhabútort állami támogatással

Most Ön is megvalósíthatja álmai konyháját az otthonfelújítási támogatásnak köszönhetően. Egyre több olyan család van, aki szívesen élne a kormány által meghirdetett otthonfelújítási támogatással, ezért úgy gondoltuk összegyűjtünk minden hasznos információt, hogy vásárlóinknak megfelelő tájékoztatást tudjunk nyújtani abban, hogy milyen feltételek mellett vehető igénybe a maximum 3 millió forint keretösszegig meghirdetett állami támogatás.

Cobbler recept: Sárgabarackos-Meggyes

Sárgabarackos-meggyes cobbler recept Egy finom cobbler recept nekünk bármikor jöhet. Az biztos, hogy nem marad sokáig a sütőtálban. A legjobb pedig, hogy bármilyen gyümölccsel elkészíthető. Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 12 dkg vaj, 8 dkg barna cukor, 1 dl...

15 kínos ruhadarab, amit senkinek nem lenne szabad viselnie

15 kínos ruhadarab, amit senkinek nem lenne szabad viselnie Előfordul, hogy olyan ütemben változik a divat, hogy lemaradunk egy-egy mozzanatáról. Persze ez nem akkora gond, viszont olykor kikerülnek a ruhaüzletek polcaira olyan ruhák is, amik mindenféle...