Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?

Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?

 

Egy várandós anyuka igyekszik mindent megtenni gyermeke biztonságáért és egészségért. Természetesen ehhez arra van szükség, hogy a várandósság során az anyuka is végig egészséges maradjon, és semmilyen veszélynek ne tegye ki magát. A baj csak az, hogy az interneten rengeteg téves információ található erről a témáról.

 

fogászati műtétek

Ne higgyünk el mindent

Előfordulhat például, hogy találkozott azzal a gondolattal, miszerint a várandós nőkön végrehajtott fogászati műtétek veszélyt jelenthetnek a csecsemőre. Számos felmérés is megállapította, hogy 10-ből 4 nő elhiszi ezt az állítást.

Az igazság az, hogy a fogak egészsége épp olyan fontos a várandósság során, mint az azt megelőző és azt követő időszakban, és egy babát váró nőnek is szüksége van a rendszeres vizsgálatokra és (szükség szerint) beavatkozásokra. Erre kiváló választás lehet a kismama fogászat!

Lehet fogászati műtétem, ha babát várok?

Amennyiben fogászati vészhelyzet áll fenn, a szükséges beavatkozások biztonságosan elvégezhetők. Ha például egy súlyos fogszuvasodás miatt a fogat el kell távolítani, vagy gyökérkezelésre szorul, akkor ezek a szükséges beavatkozások segítenek önnek megszabadulni a fájdalomtól.

Ezek a kezelések biztonságosak, és habár kellemetlenek lehetnek, nem jelentenek veszélyt csecsemőjére.

Ha pedig szeretne 100%-ban biztonságos fogászati kezelést, akár várandóssága alatt is, akkor válassza a Móricz Dental Fogászatát, ahol hatékony, fájdalommentes és teljeskörű ellátásban lehet része. Tudjon meg további részletek és kérjen időpontot az alábbi linken: budapesti magán fogászat!

Mi a helyzet az érzéstelenítéssel? | fogászati műtétek

Az érzéstelenítés az egyik fő ok, amiért a várandós nők tartanak a fogászati kezelésektől. A legtöbben attól félnek, hogy az érzéstelenítéshez használt anyagok valamilyen kárt tehetnek csecsemőjükben. Azonban több kutatás eredményei is azt mutatják, hogy az érzéstelenítés nincs hatással a csecsemőre, ezért az érzéstelenítést igénylő beavatkozások is biztonságosan elvégezhetők egy várandós páciensen.

Akár helyi, akár általános érzéstelenítésre van szükség, nem kell aggódnia gyermekéért.

Ha tehát csak emiatt tart a fogászati műtétektől, akkor megnyugodhat – nincs mitől félnie, sem pedig gyermekét féltenie. Természetesen minden esetben közölje fogorvosával, hogy várandós, de emiatt ne kerülje el a rendszeres vizsgálatokat és a szükséges kezeléseket se halogassa.

A fiatalság titka ebben a 10 trükkben rejlik

A hét témái

Hajlamos vagy túl sokat enni? Mutatjuk, hogyan lépj fel a túlevés ellen

Hajlamos vagy túl sokat enni? Mutatjuk, hogyan lépj fel a túlevés ellen A túlevés sokak számára nemcsak az ünnepek alatt okoz kellemetlenségeket, hanem a hétköznapokat is megkeseríti. Ugye ismerős a helyzet, amikor már úgy érzed, hogy egy falat sem megy le a torkodon,...

Az ausztrál tűzoltók idén is ledobták a ruháikat – ezúttal az állatokért!

Ezekben a dögös testekben igazán jótékony szívek dobognak. Az ausztrál tűzoltók 1993-ban készítették el először a minden női szívet megdobogtató naptárt, akkor a helyi gyermekkórház kis betegeinek gyógyulását támogatva.

15 fotó, amit biztosan nem így terveztek

15 fotó, amit biztosan nem így terveztek Vannak olyan helyzetek, amikor nem a legszerencsésebb, ha éppen arra jár egy fotós, és használja is a gépét, főleg ha nem így tervezték! Ez a 15 pomponlány sem hisszük, hogy örült annak, hogy pont abban a pillanatban lett...

7 tipp, hogy a kis terasz is tágas legyen

7 tipp, hogy a kis terasz is tágas legyen Rengeteg lakáshoz tartozik aprócska terasz, amivel első ránézésre nem is számolunk. Pedig egy tenyérnyi helyből is lehet ideális pihenőhely, de akár a nyári esték kedvenc helyszíne is és mindez legtöbbször nem is pénz kérdése....