Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?

Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?

 

Egy várandós anyuka igyekszik mindent megtenni gyermeke biztonságáért és egészségért. Természetesen ehhez arra van szükség, hogy a várandósság során az anyuka is végig egészséges maradjon, és semmilyen veszélynek ne tegye ki magát. A baj csak az, hogy az interneten rengeteg téves információ található erről a témáról.

 

fogászati műtétek

Ne higgyünk el mindent

Előfordulhat például, hogy találkozott azzal a gondolattal, miszerint a várandós nőkön végrehajtott fogászati műtétek veszélyt jelenthetnek a csecsemőre. Számos felmérés is megállapította, hogy 10-ből 4 nő elhiszi ezt az állítást.

Az igazság az, hogy a fogak egészsége épp olyan fontos a várandósság során, mint az azt megelőző és azt követő időszakban, és egy babát váró nőnek is szüksége van a rendszeres vizsgálatokra és (szükség szerint) beavatkozásokra. Erre kiváló választás lehet a kismama fogászat!

Lehet fogászati műtétem, ha babát várok?

Amennyiben fogászati vészhelyzet áll fenn, a szükséges beavatkozások biztonságosan elvégezhetők. Ha például egy súlyos fogszuvasodás miatt a fogat el kell távolítani, vagy gyökérkezelésre szorul, akkor ezek a szükséges beavatkozások segítenek önnek megszabadulni a fájdalomtól.

Ezek a kezelések biztonságosak, és habár kellemetlenek lehetnek, nem jelentenek veszélyt csecsemőjére.

Ha pedig szeretne 100%-ban biztonságos fogászati kezelést, akár várandóssága alatt is, akkor válassza a Móricz Dental Fogászatát, ahol hatékony, fájdalommentes és teljeskörű ellátásban lehet része. Tudjon meg további részletek és kérjen időpontot az alábbi linken: budapesti magán fogászat!

Mi a helyzet az érzéstelenítéssel? | fogászati műtétek

Az érzéstelenítés az egyik fő ok, amiért a várandós nők tartanak a fogászati kezelésektől. A legtöbben attól félnek, hogy az érzéstelenítéshez használt anyagok valamilyen kárt tehetnek csecsemőjükben. Azonban több kutatás eredményei is azt mutatják, hogy az érzéstelenítés nincs hatással a csecsemőre, ezért az érzéstelenítést igénylő beavatkozások is biztonságosan elvégezhetők egy várandós páciensen.

Akár helyi, akár általános érzéstelenítésre van szükség, nem kell aggódnia gyermekéért.

Ha tehát csak emiatt tart a fogászati műtétektől, akkor megnyugodhat – nincs mitől félnie, sem pedig gyermekét féltenie. Természetesen minden esetben közölje fogorvosával, hogy várandós, de emiatt ne kerülje el a rendszeres vizsgálatokat és a szükséges kezeléseket se halogassa.

A fiatalság titka ebben a 10 trükkben rejlik

A hét témái

Kulcsár Edina: a lány, akit mindenki ismer, de vajon honnan?

Kulcsár Edina: a lány, akit mindenki ismer, DE vajon honnan? Az elmúlt hetekben Kulcsár Edina felrobbantotta a netet válásával. Éveken keresztül hittük, hogy boldog házasságban él Csutival, majd jött a hír, hogy válnak. "Nincs harmadik fél" - idővel (vagy idő előtt)...

Nagy szempilla-ABC: Formák, stílusok és színek megértése a legszebb szempillákért

Nagy szempilla-ABC: Formák, stílusok és színek megértése a legszebb szempillákért A szépségipar folyamatosan fejlődik, és az egyik legkiemelkedőbb újítás a műszempillák terén történt. A műszempillák lehetőséget nyújtanak arra, hogy bárki könnyedén fokozza a szemek...

Mutatunk két használati tárgyat, amelyre minden háznál szükség van

Minden háznál előfordulnak olyan típusfeladatok, amelyekhez megfelelő szerszámmal kell rendelkezni, ezért az alapdarabokat érdemes időben beszerezni. Ezek közé tartoznak a fenőkövek és a svájci bicskák – előbbiek minden pengét élessé varázsolnak, utóbbiak rengeteg élethelyzetben kisegítenek.

Cukormentes édességek: 3 klasszikus, ám megunhatatlan recept

3 klasszikus, ám megunhatatlan édesség, amit cukor nélkül is elkészíthetünk A krémes finomságoktól a fagyiig szinte mindent ki kell iktatnia annak, aki komoly diétába kezd, vagy bármilyen okból nem eszik cukrot. De biztos, hogy így kell ennek lennie? Ma már szinte...