Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?

Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?

 

Egy várandós anyuka igyekszik mindent megtenni gyermeke biztonságáért és egészségért. Természetesen ehhez arra van szükség, hogy a várandósság során az anyuka is végig egészséges maradjon, és semmilyen veszélynek ne tegye ki magát. A baj csak az, hogy az interneten rengeteg téves információ található erről a témáról.

 

fogászati műtétek

Ne higgyünk el mindent

Előfordulhat például, hogy találkozott azzal a gondolattal, miszerint a várandós nőkön végrehajtott fogászati műtétek veszélyt jelenthetnek a csecsemőre. Számos felmérés is megállapította, hogy 10-ből 4 nő elhiszi ezt az állítást.

Az igazság az, hogy a fogak egészsége épp olyan fontos a várandósság során, mint az azt megelőző és azt követő időszakban, és egy babát váró nőnek is szüksége van a rendszeres vizsgálatokra és (szükség szerint) beavatkozásokra. Erre kiváló választás lehet a kismama fogászat!

Lehet fogászati műtétem, ha babát várok?

Amennyiben fogászati vészhelyzet áll fenn, a szükséges beavatkozások biztonságosan elvégezhetők. Ha például egy súlyos fogszuvasodás miatt a fogat el kell távolítani, vagy gyökérkezelésre szorul, akkor ezek a szükséges beavatkozások segítenek önnek megszabadulni a fájdalomtól.

Ezek a kezelések biztonságosak, és habár kellemetlenek lehetnek, nem jelentenek veszélyt csecsemőjére.

Ha pedig szeretne 100%-ban biztonságos fogászati kezelést, akár várandóssága alatt is, akkor válassza a Móricz Dental Fogászatát, ahol hatékony, fájdalommentes és teljeskörű ellátásban lehet része. Tudjon meg további részletek és kérjen időpontot az alábbi linken: budapesti magán fogászat!

Mi a helyzet az érzéstelenítéssel? | fogászati műtétek

Az érzéstelenítés az egyik fő ok, amiért a várandós nők tartanak a fogászati kezelésektől. A legtöbben attól félnek, hogy az érzéstelenítéshez használt anyagok valamilyen kárt tehetnek csecsemőjükben. Azonban több kutatás eredményei is azt mutatják, hogy az érzéstelenítés nincs hatással a csecsemőre, ezért az érzéstelenítést igénylő beavatkozások is biztonságosan elvégezhetők egy várandós páciensen.

Akár helyi, akár általános érzéstelenítésre van szükség, nem kell aggódnia gyermekéért.

Ha tehát csak emiatt tart a fogászati műtétektől, akkor megnyugodhat – nincs mitől félnie, sem pedig gyermekét féltenie. Természetesen minden esetben közölje fogorvosával, hogy várandós, de emiatt ne kerülje el a rendszeres vizsgálatokat és a szükséges kezeléseket se halogassa.

A fiatalság titka ebben a 10 trükkben rejlik

A hét témái

Szeresd magad, hogy mások is szerethessenek

Szeresd magad, hogy mások is szerethessenek „Szeresd magad!” – hányszor halljuk, olvassuk, de legtöbbször senki nem mondja el, hogy hogyan csináljuk. Egyértelműnek, és az életünk alapvető részének kellene lennie, hogy szeretjük és elfogadjuk önmagunkat, mégis sokkal...

Édesburgonya sütés: mutatjuk a tökéletes módszert

Édesburgonya sütés: mutatjuk a tökéletes módszert Isteni finom, és tucatnyi módon elkészíthető. Az édesburgonya vagy másként batáta egészen Közép-Amerikából érkezett hozzánk, és szerencsére ma már kevés étterem hagyja le az étlapról. Kérhető köretként vagy egy finom...

Mellrák kialakulása és kezelése – minden amit tudni kell!

A mellrák kialakulásának főbb okai? A mellrák kialakulásának okai lehetnek genetikai eredetűek, melyek génhibákra vezethetők vissza. Ezek közül az egyik legismertebb BRCA gének mutációja, ugyanis ezek a gének örökletes mellrákot okozhatnak. Az mellrák kialakulásához...

Tegyük egyedivé megunt melltartónkat!

Tegyük egyedivé megunt melltartónkat! | Egyedi melltartó Egyedi melltartó: Napjainkban egyre nagyobb divatja van, a mélyen kivágott, vagy különleges hát-megoldással rendelkező felsőknek. Azonban nagyon sokszor, pont a kilátszó melltartó ténye riasztja vissza a nőket a...