Bringára fel! 10 érv, hogy miért közlekedj biciklivel

Bringára fel! 10 érv, hogy miért közlekedj biciklivel

Mindegy, hogy a bolygónkat akarod megmenteni, vagy a saját fittséged miatt tekersz, lényeg, hogy ezt a közlekedési formát választod. A biciklizés sokáig gyerekkori mókának számított, felnőttként pedig leginkább akkor vettük elő a kerékpárunkat, ha kirándulni indultunk, egyébként pedig a garázsban vagy a lépcsőházban porosodott. Az elmúlt években azonban egyre nagyobb divat napi közlekedési eszköznek választani. Ha viszont még hezitálsz, hogy leporold-e a biciklidet, akkor olvass tovább, hátha az alábbi érvek a biciklizés mellett meggyőznek róla.

Kiváló mozgásforma

Kép: canva.com

Rengetegen küzdünk időhiánnyal, nincs időnk elmenni az edzőterembe, futni, jógázni, de még sokszor arra sincs kapacitásunk, hogy legalább a ház körül tegyünk egy kört, hogy a napi húsz perc séta meglegyen. Ha biciklivel járunk mindenhova –, de legalábbis oda, ahol adottak a körülmények -, akkor nemcsak gyorsabban érünk oda helyekre, de a testünk napi mozgásigényének is eleget tettünk.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

20 anya-lány fotó: biztosan nem tudod eldönteni, hogy ki kicsoda

Néhány családban olyan erősek a gének, mintha futószalagon jöttek volna a világra a tagjai. Persze a hasonlóságban segíthet az egyező ízlés, stílus és a szokások, de mégis olykor olyan meglepő hasonlóságokat produkál a természet, hogy csak tátott szájjal nézünk egy-egy anya-lánya páros után, mert fogalmunk nincs arról, hogy ki az idősebb. Összeállításunkban pont ilyen párosokat, illetve hármasokat mutatunk be, akikről akkor sem tudnánk eldönteni, hogy ki volt előbb, ha élőben találkoznánk.
20 kép, amin biztosan nem tudod megállapítani, hogy melyik nő az anya és melyik a lánya, viszont, ha figyelmesen végig nézed a listát, a képek alatt néhol eláruljuk a megoldást 😉

A purhab egészségre gyakorolt hatásai

Az üveggyapot mellett a purhab is évek óta beszédtémának számít. Vannak, akik azonnal menekülnek előle, mivel rákkeltőnek tartják, mások viszont szívesen használják. Kinek van ebben a konfliktusban igaza? Nézzük!

A kávézacc valóban megmutatja a jövőt?

A kávé isteni zamata minden reggelt szebbé tesz, imádjuk az ízét és az illatát, és nem mellesleg élénkítő hatását is. Viszont minden főzés után ott marad a zacc, ami rendszerint megy a szemetesbe, pedig sokkal jobb dologra is lehetne használni. Például megnézni a segítségével, hogy mit hoz a jövő.

Ez az 5 dolog lenne a boldogság titka?

Ez az 5 dolog lenne a boldogság titka? A boldogság, és így a boldogság titka is mindenkinek mást jelent, így nehéz hozzá mindenkire érvényes általános szabályokat felállítani. Ám mégis vannak olyan dolgok, amelyeket érdemes szokássá tennünk annak érdekében, hogy...