Bundáskenyér a világ különböző tájairól
Néhány tojás és kenyér, ami akár a kétnapos száraz is lehet, hiszen a tojás elfedi és frissé teszi. Sőt, igazából vétek lenne a friss kenyérből készíteni. Az egyik legegyszerűbb ételünk, mégis a legfinomabb az egész világon. Egy bögre édes teával pedig igazi időutazás, hiszen oviban legalább kéthetente egyszer ezt kaptuk reggelire, de hétvégente a nagyi is sokszor meglepett vele. És teljesen biztos, hogy mi magunk is készíteni fogjuk az unokáinknak, hiszen a budáskenyér megunhatatlan, és mára már igazi komfort étellé nőtte ki magát.
Tudod, hogy honnan jött a tojásban kisült kenyér ötlete?
Képek forrása: canva.com
Már a rómaiak is ezt ették? Egyes leírások szerint igen. Bár ők kicsit más formában készítették, mint ahogy ma tesszük. A római korból származó De re coquinaria című receptgyűjteményben „téli búzás sütemény” néven jelenik meg. A recept szerint a kenyérszeletet tejbe mártották, majd olajban kisütötték, és mézzel lelocsolták.
Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!