„Ciki vagy cuki?” DIY karácsonyi pulcsi

DIY karácsonyi pulcsi készítése az ünnepekre. Az ünnepek közeledtével, egyre több karácsony témájú filmmel találkozik az ember. Ezekben általában, mindig van egy olyan ember, aki kissé túlzásba viszi az ünneplést. Ilyenkor jelennek meg a képernyőn, egyesek szerint, vicces és cuki, mások szerint béna és ronda pulcsikban. Elég, ha csak a „Bridget Jones naplója” című filmet említjük, amikor Mark Darcy rénszarvasos pulcsija, egyértelműen negatív benyomást keltett. Azonban ez ne állítson meg minket, ha mi aranyosnak találjuk, ezeket a pulcsikat. Most megmutatjuk nektek, hogy hogyan tudtok magatok, vagy akár ismerősök, barátok számára ezekhez a filmbeli pulcsikhoz hasonlót alkotni, minimális kézügyességel és egy kis fantáziával.

+Tipp: Ha van a családban egy kislány vagy egy kisfiú, az garantáltan imádni fogja, ha egy ilyen ötletes, vicces pulóverrel lepitek meg!

https://youtube.com/watch?v=YndrNQLS9Qc

DIY karácsonyi pulcsi elkészítése

A remekmű elkészítéséhez szükségünk lesz:

– egy egyszerű kötött pulcsira. Ez lehet, egy már régen megunt darab vagy akár, meglátogathatunk pár turkálót és pár száz forintért is beszerezhetjük az alapdarabunkat.

– pár jópofa karácsonyi kiegészítőre. Ezeket, szintén pár száz forintért megvehetjük a közeli virágboltban vagy hobbiboltban.

– ragasztó pisztolyra. Talán, ez az egyik legdrágább hozzávaló, azonban, ezt az eszközt a későbbiekben is használhatjuk, akár más DIY projekthez is, szóval megéri beruházni rá.

– zöld girlandra, ami se nem túl vékony, se nem túl vastag.

– tűre, cérnára

– öntapadós (vagy sima) hobbifilcre

– egy plüss állat fejére

A videon látható módon, formázzunk karácsonyfát a zöld girlandból, vágjunk ki egy megfelelő méretű darabot, majd ragasszuk rá a hobbifilcünkre. Vigyázzunk, hogy ne használjunk, túl sok ragasztót! A ragasztópisztolyunk segítségével vigyünk fel egy kis mennyiséget a karácsonyi kiegészítőinkre ( itt például kis műanyag díszek szerepelnek) és díszítsük ki vele a fánkat. Ha megszáradt, ragasszuk rá az újdonsült karácsonyfánkat a pulcsira. Ha még tovább szeretnénk növelni a „ciki vagy cuki” faktort, ragasszunk kis ajándékdobozokat  vagy akár kis csengőket a fa köré. Természetesen, más kiegészítőket is választhatunk, az a lényeg, hogy minél jobban eltúlozzuk a karácsonyi „feelinget”, hiszen, ezzel érjük el a kellő hatást.

A következő ötlet, egy kicsit morbidnak tűnhet elsőre, hiszen szükség lesz hozzá egy plüssállat fejére. Mivel karácsony lesz, ezért talán a rénszarvas fej, a legmegfelelőbb választás, de nyugodtan választhatunk macit vagy egyéb más állatot is. Ha egy plüssállat lefejezése mellett döntünk, ügyeljünk arra, hogy elegendő anyagot hagyjunk ahhoz, hogy pár öltéssel össze tudjuk varrni a vágás mentén.

Miután ezzel megvagyunk, ragasszuk fel a fejet a hobbifilcre, majd ezt pedig a pulcsinkra. Ragasztó ide vagy oda, pár öltéssel varrjuk oda a fejet, hogy biztosan tartson. Ezután nincs más dolgunk, mint még pár kiegészítővel feldobni a pulóvert, majd száradás után figyelni az emberek reakcióját, mikor megjelenünk a közös karácsonyi vacsorán vagy egy ünnepi bulin.

keep-calm-and-rock-your-ugly-christmas-sweater-4

Ezek természetesen, csak javaslatok. Bátran eresszük el a fantáziánkat és alkossunk, minél meglepőbb kompozíciókat, hiszen csak egyszer van karácsony egy évben!

Vissza a főoldalra >>

A hét témái

Nem tudod, hogyan készíts hozzád illő sminket? 10 sminktipp kezdőknek

Nem tudod, hogyan készíts hozzád illő sminket? 10 sminktipp kezdőknek   A nők egy része a természetes hatásra esküszik, még mások kizárólag vörös rúzzsal az ajkukon hajlandóak csak elhagyni az otthonukat. Idővel néhány rutinmozdulat feltenni a tökéletes makeupot,...

10 trendi frizura őszre, amit pofonegyszerű elkészíteni

Csak semmi bonyodalom! 10 trendi frizura őszre, amit pofonegyszerű elkészíteni Amikor egyik évszakból a másikba lépünk, gyakran előfordul, hogy magunkon is szeretnénk valamit változtatni. Megújul a természet, és vele együtt mi is. Ilyenkor az olyan legapróbb...

A Magabiztosság Ereje: az öltözködés pozitív hatásai a nők önbizalmára és önbecsülésére

A Magabiztosság Ereje: az öltözködés pozitív hatásai a nők önbizalmára és önbecsülésére A magabiztosság ereje a nők életében kulcsfontosságú. Az öltözködés itt fontos szerepet játszik. A nagyméretű női ruhák nemcsak a külsőséget hangsúlyozzák, hanem egy erőteljes...

Kreatív lakástextíliák a hálószobába, nappaliba

Kreatív lakástextíliák a hálószobába, nappaliba A lakástextíliák nem csak esztétikai szempontból lényegesek a lakásban, hanem praktikus szerepük is van, erre kiváló példák a függönyök, sötétítők. Az alábbiakban összefoglaltuk a kiegészítők legfontosabb tulajdonságait....