„Ciki vagy cuki?” DIY karácsonyi pulcsi

DIY karácsonyi pulcsi készítése az ünnepekre. Az ünnepek közeledtével, egyre több karácsony témájú filmmel találkozik az ember. Ezekben általában, mindig van egy olyan ember, aki kissé túlzásba viszi az ünneplést. Ilyenkor jelennek meg a képernyőn, egyesek szerint, vicces és cuki, mások szerint béna és ronda pulcsikban. Elég, ha csak a „Bridget Jones naplója” című filmet említjük, amikor Mark Darcy rénszarvasos pulcsija, egyértelműen negatív benyomást keltett. Azonban ez ne állítson meg minket, ha mi aranyosnak találjuk, ezeket a pulcsikat. Most megmutatjuk nektek, hogy hogyan tudtok magatok, vagy akár ismerősök, barátok számára ezekhez a filmbeli pulcsikhoz hasonlót alkotni, minimális kézügyességel és egy kis fantáziával.

+Tipp: Ha van a családban egy kislány vagy egy kisfiú, az garantáltan imádni fogja, ha egy ilyen ötletes, vicces pulóverrel lepitek meg!

https://youtube.com/watch?v=YndrNQLS9Qc

DIY karácsonyi pulcsi elkészítése

A remekmű elkészítéséhez szükségünk lesz:

– egy egyszerű kötött pulcsira. Ez lehet, egy már régen megunt darab vagy akár, meglátogathatunk pár turkálót és pár száz forintért is beszerezhetjük az alapdarabunkat.

– pár jópofa karácsonyi kiegészítőre. Ezeket, szintén pár száz forintért megvehetjük a közeli virágboltban vagy hobbiboltban.

– ragasztó pisztolyra. Talán, ez az egyik legdrágább hozzávaló, azonban, ezt az eszközt a későbbiekben is használhatjuk, akár más DIY projekthez is, szóval megéri beruházni rá.

– zöld girlandra, ami se nem túl vékony, se nem túl vastag.

– tűre, cérnára

– öntapadós (vagy sima) hobbifilcre

– egy plüss állat fejére

A videon látható módon, formázzunk karácsonyfát a zöld girlandból, vágjunk ki egy megfelelő méretű darabot, majd ragasszuk rá a hobbifilcünkre. Vigyázzunk, hogy ne használjunk, túl sok ragasztót! A ragasztópisztolyunk segítségével vigyünk fel egy kis mennyiséget a karácsonyi kiegészítőinkre ( itt például kis műanyag díszek szerepelnek) és díszítsük ki vele a fánkat. Ha megszáradt, ragasszuk rá az újdonsült karácsonyfánkat a pulcsira. Ha még tovább szeretnénk növelni a „ciki vagy cuki” faktort, ragasszunk kis ajándékdobozokat  vagy akár kis csengőket a fa köré. Természetesen, más kiegészítőket is választhatunk, az a lényeg, hogy minél jobban eltúlozzuk a karácsonyi „feelinget”, hiszen, ezzel érjük el a kellő hatást.

A következő ötlet, egy kicsit morbidnak tűnhet elsőre, hiszen szükség lesz hozzá egy plüssállat fejére. Mivel karácsony lesz, ezért talán a rénszarvas fej, a legmegfelelőbb választás, de nyugodtan választhatunk macit vagy egyéb más állatot is. Ha egy plüssállat lefejezése mellett döntünk, ügyeljünk arra, hogy elegendő anyagot hagyjunk ahhoz, hogy pár öltéssel össze tudjuk varrni a vágás mentén.

Miután ezzel megvagyunk, ragasszuk fel a fejet a hobbifilcre, majd ezt pedig a pulcsinkra. Ragasztó ide vagy oda, pár öltéssel varrjuk oda a fejet, hogy biztosan tartson. Ezután nincs más dolgunk, mint még pár kiegészítővel feldobni a pulóvert, majd száradás után figyelni az emberek reakcióját, mikor megjelenünk a közös karácsonyi vacsorán vagy egy ünnepi bulin.

keep-calm-and-rock-your-ugly-christmas-sweater-4

Ezek természetesen, csak javaslatok. Bátran eresszük el a fantáziánkat és alkossunk, minél meglepőbb kompozíciókat, hiszen csak egyszer van karácsony egy évben!

Vissza a főoldalra >>

A hét témái

Korpás hajra szódabikarbóna! Hogyan?

Korpás hajra szódabikarbóna! Hogyan? Te is küzdesz a hajkorpával? Az egyik legjobb házi praktika a korpa gyors és könnyű megszüntetésére szódabikarbóna.  A szódabikarbóna sok mindere jó, de még a korpát is el tudja tüntetni Korpás hajra szódabikarbóna - Lépések  Az...

Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?

Biztonságosak a fogászati műtétek a terhesség során?   Egy várandós anyuka igyekszik mindent megtenni gyermeke biztonságáért és egészségért. Természetesen ehhez arra van szükség, hogy a várandósság során az anyuka is végig egészséges maradjon, és semmilyen...

A megfelelő fülhallgató kiválasztás a hangzás, a kényelem vagy a hívások érdekében

Manapság a fejhallgató és a fülhallgató mindenféle kivitelben és formában kaphatók. A kicsi, szinte láthatatlan fejhallgatóktól, amelyek jól mutatnának egy kémnél, a nagyobb, fülön ülő és egyértelműen észrevehető változatokig. 

2022 tavaszi sminktrendek

2022 tavaszi sminktrendek 2020 óta sokkal inkább a természetesség volt jellemző a sminktrendekre, mint a harsány színek és kontúrok. A koronavírus-járvány miatt sokáig alig jártunk el otthonról, sokan maradtak otthon homeoffice-ban és csak az online meetingek miatt...