„Ciki vagy cuki?” DIY karácsonyi pulcsi

DIY karácsonyi pulcsi készítése az ünnepekre. Az ünnepek közeledtével, egyre több karácsony témájú filmmel találkozik az ember. Ezekben általában, mindig van egy olyan ember, aki kissé túlzásba viszi az ünneplést. Ilyenkor jelennek meg a képernyőn, egyesek szerint, vicces és cuki, mások szerint béna és ronda pulcsikban. Elég, ha csak a „Bridget Jones naplója” című filmet említjük, amikor Mark Darcy rénszarvasos pulcsija, egyértelműen negatív benyomást keltett. Azonban ez ne állítson meg minket, ha mi aranyosnak találjuk, ezeket a pulcsikat. Most megmutatjuk nektek, hogy hogyan tudtok magatok, vagy akár ismerősök, barátok számára ezekhez a filmbeli pulcsikhoz hasonlót alkotni, minimális kézügyességel és egy kis fantáziával.

+Tipp: Ha van a családban egy kislány vagy egy kisfiú, az garantáltan imádni fogja, ha egy ilyen ötletes, vicces pulóverrel lepitek meg!

https://youtube.com/watch?v=YndrNQLS9Qc

DIY karácsonyi pulcsi elkészítése

A remekmű elkészítéséhez szükségünk lesz:

– egy egyszerű kötött pulcsira. Ez lehet, egy már régen megunt darab vagy akár, meglátogathatunk pár turkálót és pár száz forintért is beszerezhetjük az alapdarabunkat.

– pár jópofa karácsonyi kiegészítőre. Ezeket, szintén pár száz forintért megvehetjük a közeli virágboltban vagy hobbiboltban.

– ragasztó pisztolyra. Talán, ez az egyik legdrágább hozzávaló, azonban, ezt az eszközt a későbbiekben is használhatjuk, akár más DIY projekthez is, szóval megéri beruházni rá.

– zöld girlandra, ami se nem túl vékony, se nem túl vastag.

– tűre, cérnára

– öntapadós (vagy sima) hobbifilcre

– egy plüss állat fejére

A videon látható módon, formázzunk karácsonyfát a zöld girlandból, vágjunk ki egy megfelelő méretű darabot, majd ragasszuk rá a hobbifilcünkre. Vigyázzunk, hogy ne használjunk, túl sok ragasztót! A ragasztópisztolyunk segítségével vigyünk fel egy kis mennyiséget a karácsonyi kiegészítőinkre ( itt például kis műanyag díszek szerepelnek) és díszítsük ki vele a fánkat. Ha megszáradt, ragasszuk rá az újdonsült karácsonyfánkat a pulcsira. Ha még tovább szeretnénk növelni a „ciki vagy cuki” faktort, ragasszunk kis ajándékdobozokat  vagy akár kis csengőket a fa köré. Természetesen, más kiegészítőket is választhatunk, az a lényeg, hogy minél jobban eltúlozzuk a karácsonyi „feelinget”, hiszen, ezzel érjük el a kellő hatást.

A következő ötlet, egy kicsit morbidnak tűnhet elsőre, hiszen szükség lesz hozzá egy plüssállat fejére. Mivel karácsony lesz, ezért talán a rénszarvas fej, a legmegfelelőbb választás, de nyugodtan választhatunk macit vagy egyéb más állatot is. Ha egy plüssállat lefejezése mellett döntünk, ügyeljünk arra, hogy elegendő anyagot hagyjunk ahhoz, hogy pár öltéssel össze tudjuk varrni a vágás mentén.

Miután ezzel megvagyunk, ragasszuk fel a fejet a hobbifilcre, majd ezt pedig a pulcsinkra. Ragasztó ide vagy oda, pár öltéssel varrjuk oda a fejet, hogy biztosan tartson. Ezután nincs más dolgunk, mint még pár kiegészítővel feldobni a pulóvert, majd száradás után figyelni az emberek reakcióját, mikor megjelenünk a közös karácsonyi vacsorán vagy egy ünnepi bulin.

keep-calm-and-rock-your-ugly-christmas-sweater-4

Ezek természetesen, csak javaslatok. Bátran eresszük el a fantáziánkat és alkossunk, minél meglepőbb kompozíciókat, hiszen csak egyszer van karácsony egy évben!

Vissza a főoldalra >>

A hét témái

Ennyi idősek a Stranger Things sztárjai a valóságban

Ennyi idősek a Stranger Things sztárjai a valóságban Az első részeknél nehéz volt kitalálni, hogy ilyen izgalommal teli folytatás következik, néhány kis srác, akik egy fura kalandba keverednek – bármi lehetett volna a sztoriból, végül mégis olyan izgalmas lett, hogy...

Klasszikus és megunhatatlan játék a zenedoboz

Klasszikus és megunhatatlan játék a zenedoboz A zenedoboz olyan játék, ami igazán komoly múltra tekint vissza: már évtizedekkel, vagy akár évszázadokkal ezelőtt is jelen volt a gyerekszobákban. Népszerűségük máig sem kopott meg: a kislányokat még mindig lenyűgözi a...

7 tipp, amivel sokkal könnyebben fog menni a nyelvtanulás

7 tipp, amivel sokkal könnyebben fog menni a nyelvtanulás Legalább egy idegen nyelv ismerete legtöbbünk számára elengedhetetlen. Ha a mindennapjainknak nem is része, nyaraláskor biztosan jól jön, ha tudunk angolul vagy németül, de más nyelvek is hasznosak lehetnek....

2021 | őszi körömtrendek: igazán izgalmas időszaknak nézünk elébe

2021 | őszi körömtrendek: igazán izgalmas időszaknak nézünk elébe Az elmúlt évek is sok izgalommal szolgáltak, legalábbis ami a körömtrendeket illeti. Ez idén sincs másképpen, ahogy ezt már a nyár is megmutatta. Viszont az őszi körömtrendek további érdekességekkel...