#2 | Csokoládé fagylalt tojás nélkül
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 teáskanál instant kávépor
- csipetnyi só
- 2 dl főzőtejszín
Elkészítés: olvasszuk fel egy edényben a csokit, kavargatás mellett figyeljünk rá, hogy langyosra és krémes állagúra olvadjon. Keverjük hozzá a sót, és a kávét, ügyeljünk, hogy az instant kávé minden „darabja” elolvadjon. Amikor teljesen homogén a masszánk, és kézmelegnél kicsit hidegebb, akkor tegyük hozzá a tejszínt és keverjük teljesen krémes állagúra. Ezután mehet a hűtőbe, ahol legalább egy órán keresztül hagyjuk pihenni. Ezután tejszínhabbal, gyümölcsökkel tálalhatjuk. Hasonló ízvilágot kapunk, mintha trüffelt készítettünk volna, ezért édesebb szájúak készíthetik tejcsokival, és tehetnek hozzá némi eritritet vagy mézet is.