Gesztenyés linzer
Kép: canva.com
Hozzávalók a tésztához:
- 10 dkg gesztenyeliszt
- 5 dkg rizsliszt
- 3 közepes tojássárgája
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 8 dkg xilit vagy eritrit
- 1 csipetnyi só
Hozzávalók a töltelékhez:
- egy bögre cukormentes meggylekvár
- 1 ek rumaroma (vagy rum)
Elkészítés:
A tésztához az összetevőket tegyük egy nagy keverőtálba és jól dolgozzuk össze. Majd fóliába csomagolva tegyük egy órára a hűtőbe. Ha letelt az egy óra, vegyük ki a tésztát és lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 4 mm vastagságúra. Majd szúrjunk ki a tésztából kb. 5 cm méter átmérőjű korongokat. Nagyjából 30 darab lesz ebből az adag tésztából. 15 koron közepére szúrjunk egy-egy kisebb lyukat. Ezután sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 8-9 perc alatt süssük készre a korongokat. Hagyjuk kihűlni majd a lyukas és a „nemlyukas” korongokat a rummal összekevert meggylekvárral ragasszuk össze. Szórjuk meg darált eritrittel és már tálalható is.