Eldugult a mosogató? Nem lehet lehúzni a vécét? Gyors megoldások otthon

Eldugult a mosogató? Nem lehet lehúzni a vécét? Gyors megoldások otthon

Gyakori probléma, hogy pont akkor dugul el a lefolyó vagy a vécé, amikor nem tudunk szakembert hívni. Viszont addig sem kell tétlenkednünk: rengeteg otthon is kivitelezhető megoldás van a probléma kezelésére, amelyeket nőként is alkalmazhatunk.

duguláselhárítás Budapest

 

Részleges dugulás kezelése

A részleges dugulás jellemzője a lassan lefolyó víz. Ilyenkor várhatóan valamilyen átmeneti akadály keletkezett a csövekben. Ez általában egyszerűbb dugulást jelez. A víznek még van ugyan átjárása, de valami korlátozza azt. Ilyen esetekben eleinte megfelelő lehet különféle házi praktikákkal megoldani a problémát. Az egyik kiváló megoldás az ecet lehet erre, illetve a szódabikarbóna vagy e két szer kombinációja. Amennyiben ez sem elegendő, meg lehet próbálkozni például trisóval vagy lúgkővel. Általános tapasztalat, hogy néhány órán keresztül érdemes állni hagyni ezeket,  bármelyiket is válasszuk. Később bő vízzel le kell öblíteni, valamint ilyenkor lehet pumpát is használni. A részeleges dugulást általában az ilyen eljárások hamar megoldják. Amennyiben a csap víznyomása kevés, megpróbálkozhatunk slaggal is öblíteni, ha a kerti csap megfelelő nyomást biztosít hozzá.

Teljes dugulás kezelése

Teljes dugulás esetén a víz egyáltalán nem folyik le, vagy csak hosszú percek múlva indul meg lassan akadozva. Ebben az esetben már lehet, hogy komolyabb a probléma, mint először hittük. Mosogató esetén az ilyen problémát a szifonban összeállt, vízkövesedésnek indult mosószer és ételmaradvány okozhatja. Ilyenkor muszáj leszerelnünk a szifont és kitisztítanunk. Ezt egyszerűen megtehetjük egy a mosogató alá helyezett vödör segítségével. A kiöblösödő szifonrészt általában egyszerű lecsavarni a csőről és visszahelyezni rá. Ha a probléma mégsem ott található, vagyis a szifonban minden rendben, akkor a dugulás mélyebben lesz. Háztartási és barkácsboltokban gyakran kapni csőgörényt. Ez pontosan arra szolgál, hogy a mélyebben fekvő dugulásokat kitisztítsa. Ezt egyszerűen végigvezethetjük a csőben, és ahol megakad, ott lesz a dugulás. Ekkor csavaró mozdulatokkal át kell juttatni a csőgörényt az akadályon.

Amennyiben sikerrel jártunk, egy ecetes öblítés után már valószínű tökéletesen fog működni a mosogatónk lefolyója ismét. Vécé esetén is ugyanez a teendő. Amennyiben viszont ez az eljárás sem oldja meg a gondot, akkor mindenképp szakembert kell hívnunk. Megeshet, hogy ilyenkor az egész csőrendszert át kell nézni, vagy akár szakaszokat kivenni, hogy azokat mechanikusan tisztítsák ki. A duguláselhárítás Budapest vonzásköretében elég fejlett módszereket kínál erre. Szakszerű és precíz módon képesek megoldani a komolyabb problémákat is. Ezért ha mi már nem boldogulunk, keressük fel bátran a megfelelő szakembereket. Ez azért is fontos, mert így biztosan nem teszünk kárt rendszerünkben – ami könnyen megeshet laikusok részéről, ha túl erőszakosan távolítják el a szifont vagy használják a csőgörényt. Tehát komolyabb dugulások esetén mindig a szakszerű segítség jelenti a legjobb opciót számunkra.

A hét témái

Miért olyan népszerű a kollagén?

Miért olyan népszerű a kollagén? Mi az, és mire jó? Ha a szép, és fiatal bőrről vagy az egyszerűbb izomépítésről van szó, biztosan előkerül a kollagén valamilyen formája. Nem véletlen, hiszen valóban jótékonyan hat a szervezetünk tucatnyi részére. A kollagén...

Haj leszívása természetesen! Hajvilágosítás házilag

Hogyan lehetséges a haj leszívása természetesen? Sokan teszik fel ezt a kérdést maguknak.  Manapság már senki sem tartja furcsának az extrém színeket, sem azt, hogy valaki idős korában befesteti a haját. A különböző hajfestési eljárásokkövetkeztében ma már...

Ahogy a görögök csinálják: a legfinomabb gyros recept

Ahogy a görögök csinálják: a legfinomabb gyros recept Észre sem vettük, de az elmúlt tíz évben a gyros is beállt a komfortételek sorába. Bárhol, bármikor képesek vagyunk elfogyasztani, és ezt rengeteg helyen meg is tehetjük. Akár a legforróbb nyári napokon is isteni...

15 eset, amikor tilos a második randi

Bármennyire vágyunk arra, hogy megtaláljuk az igazit vannak olyan esetek, amikor tilos elfogadni a meghívást a második randira.