Eldugult a mosogató? Nem lehet lehúzni a vécét? Gyors megoldások otthon

Eldugult a mosogató? Nem lehet lehúzni a vécét? Gyors megoldások otthon

Gyakori probléma, hogy pont akkor dugul el a lefolyó vagy a vécé, amikor nem tudunk szakembert hívni. Viszont addig sem kell tétlenkednünk: rengeteg otthon is kivitelezhető megoldás van a probléma kezelésére, amelyeket nőként is alkalmazhatunk.

duguláselhárítás Budapest

 

Részleges dugulás kezelése

A részleges dugulás jellemzője a lassan lefolyó víz. Ilyenkor várhatóan valamilyen átmeneti akadály keletkezett a csövekben. Ez általában egyszerűbb dugulást jelez. A víznek még van ugyan átjárása, de valami korlátozza azt. Ilyen esetekben eleinte megfelelő lehet különféle házi praktikákkal megoldani a problémát. Az egyik kiváló megoldás az ecet lehet erre, illetve a szódabikarbóna vagy e két szer kombinációja. Amennyiben ez sem elegendő, meg lehet próbálkozni például trisóval vagy lúgkővel. Általános tapasztalat, hogy néhány órán keresztül érdemes állni hagyni ezeket,  bármelyiket is válasszuk. Később bő vízzel le kell öblíteni, valamint ilyenkor lehet pumpát is használni. A részeleges dugulást általában az ilyen eljárások hamar megoldják. Amennyiben a csap víznyomása kevés, megpróbálkozhatunk slaggal is öblíteni, ha a kerti csap megfelelő nyomást biztosít hozzá.

Teljes dugulás kezelése

Teljes dugulás esetén a víz egyáltalán nem folyik le, vagy csak hosszú percek múlva indul meg lassan akadozva. Ebben az esetben már lehet, hogy komolyabb a probléma, mint először hittük. Mosogató esetén az ilyen problémát a szifonban összeállt, vízkövesedésnek indult mosószer és ételmaradvány okozhatja. Ilyenkor muszáj leszerelnünk a szifont és kitisztítanunk. Ezt egyszerűen megtehetjük egy a mosogató alá helyezett vödör segítségével. A kiöblösödő szifonrészt általában egyszerű lecsavarni a csőről és visszahelyezni rá. Ha a probléma mégsem ott található, vagyis a szifonban minden rendben, akkor a dugulás mélyebben lesz. Háztartási és barkácsboltokban gyakran kapni csőgörényt. Ez pontosan arra szolgál, hogy a mélyebben fekvő dugulásokat kitisztítsa. Ezt egyszerűen végigvezethetjük a csőben, és ahol megakad, ott lesz a dugulás. Ekkor csavaró mozdulatokkal át kell juttatni a csőgörényt az akadályon.

Amennyiben sikerrel jártunk, egy ecetes öblítés után már valószínű tökéletesen fog működni a mosogatónk lefolyója ismét. Vécé esetén is ugyanez a teendő. Amennyiben viszont ez az eljárás sem oldja meg a gondot, akkor mindenképp szakembert kell hívnunk. Megeshet, hogy ilyenkor az egész csőrendszert át kell nézni, vagy akár szakaszokat kivenni, hogy azokat mechanikusan tisztítsák ki. A duguláselhárítás Budapest vonzásköretében elég fejlett módszereket kínál erre. Szakszerű és precíz módon képesek megoldani a komolyabb problémákat is. Ezért ha mi már nem boldogulunk, keressük fel bátran a megfelelő szakembereket. Ez azért is fontos, mert így biztosan nem teszünk kárt rendszerünkben – ami könnyen megeshet laikusok részéről, ha túl erőszakosan távolítják el a szifont vagy használják a csőgörényt. Tehát komolyabb dugulások esetén mindig a szakszerű segítség jelenti a legjobb opciót számunkra.

A hét témái

Trónok harca: jön Havas Jon saját sorozata

Trónok harca: jön Havas Jon saját sorozata Hihetetlen, de már három éve, hogy véget ért minden idők egyik legsikeresebb sorozata, a Trónok harca. 2019-ben láthattuk az utolsó részt és azóta ugyan felröppent a hír, hogy az HBO feldolgozza a Targaryen család történetét...

5 tipp, hogy többé ne legyen probléma a koránkelés

5 tipp, hogy többé ne legyen probléma a koránkelés Imádsz akár délig is aludni? Viszont zavar, hogy elmegy a nap mire felkelsz? A koránkelés tanulható. Mint oly sok minden ez is leginkább fejben dől el, így, ha tudatosan állunk a mindennapokhoz, néhány egyszerű...

Párkapcsolati állomások, amiken szinte minden életen át tartó szerelem átmegy

Az első néhány hét / hónap igazán egyszerű minden párkapcsolatban, hiszen a rózsaszín szemüveg mindent elfed, az igazi megpróbáltatás csak ezután jön. Egy párkapcsolat életben tartása a legnagyobb szerelem, és szeretet mellett is melós, és egyik félnek sem szabad elengednie magát. Azonban, ha rátalálsz életed párjára ez a munka igazán édessé válik, hiszen magatokért teszitek: azért, mert boldognak akarjátok a másikat látni, és magatok is ezt szeretnétek érezni. Egy boldog, harmonikus kapcsolat, majd a család megteremtése igazán csodás cél. Mutatjuk képekben!

Az anyát öleld jobban, ne a babát: Az anyaság szépsége és kihívásai

Az anyát öleld jobban, ne a babát: Az anyaság szépsége és kihívásai Az anyaság csodálatos, ám kihívásokkal teli utazás. Az újszülött babák gondozása és nevelése egyaránt intenzív fizikai és érzelmi munkát igényel az anyukáktól, a szülőktől. Az új életre való...