Az egyszerű, de nagyszerű: skót tojás | Recept

Kép forrása:  streetkitchen.hu/hust-hussal/skot-tojas-omg/ 

Hozzávalók

 

  1. 4 db tojás

  2. 400 g darált hús

  3. só, bors

  4. 1 csokor petrezselyem

  5. 1 ág rozmaring

  6. 3 gerezd fokhagyma

  7. 1 tk mustár

  8. bő olaj a sütéshez

 

A BUNDÁHOZ:

 

  1. 100g liszt

  2. 2 db tojás

  3. 100g zsemlemorzsa

Elkészítés: skót tojás | Recept

Forrástól számított 6 percig főzöm a tojásokat, így még a sárgájuk folyós marad. (Fontos, hogy ne legyen teljesen keményre főzve, de teljesen lágy sem maradhat!) Miután a főzési idő letelt, a tojásokat hideg vízben hagyjuk kihűlni.

A következő lépésben: a darált húst fűszerezem (sóval, borssal, az apróra vágott földfűszerekkel, a zúzott fokhagymákkal, a mustárral és a szójaszósszal), majd 4 egyenlő részre osztom, és vékonyra lapogatom őket. A tojásokat megpucolom nagyon óvatosan, hogy sehol ne sérüljön. A 4 kilapogatott húskorongra helyezem őket és megpróbálom rásimítani. Miután szépen bevontam őket és sehol sem látható a tojás bepanírozom a 4 már hússal fedett tojást. Először a lisztbe forgatom utána a tojásba a végén a zsemlemorzsában majd bő olajban kisütöm. Ha már aranybarnára sült kiveszem az olajból és papírtörlőn lecsepegtetem a felesleges olajat róla.

Köretként leginkább egy friss saláta passzol hozzá és fogyaszthatjuk reggelinek!

5 sütőtök recept, amiből egy teljes menüt elkészíthetsz

Bundáskenyér a világ különböző tájairól