Az egyszerű, de nagyszerű: skót tojás | Recept
Kép forrása: streetkitchen.hu/hust-hussal/skot-tojas-omg/
Hozzávalók
-
4 db tojás
-
400 g darált hús
-
só, bors
-
1 csokor petrezselyem
-
1 ág rozmaring
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 tk mustár
-
bő olaj a sütéshez
A BUNDÁHOZ:
-
100g liszt
-
2 db tojás
-
100g zsemlemorzsa
Elkészítés: skót tojás | Recept
Forrástól számított 6 percig főzöm a tojásokat, így még a sárgájuk folyós marad. (Fontos, hogy ne legyen teljesen keményre főzve, de teljesen lágy sem maradhat!) Miután a főzési idő letelt, a tojásokat hideg vízben hagyjuk kihűlni.
A következő lépésben: a darált húst fűszerezem (sóval, borssal, az apróra vágott földfűszerekkel, a zúzott fokhagymákkal, a mustárral és a szójaszósszal), majd 4 egyenlő részre osztom, és vékonyra lapogatom őket. A tojásokat megpucolom nagyon óvatosan, hogy sehol ne sérüljön. A 4 kilapogatott húskorongra helyezem őket és megpróbálom rásimítani. Miután szépen bevontam őket és sehol sem látható a tojás bepanírozom a 4 már hússal fedett tojást. Először a lisztbe forgatom utána a tojásba a végén a zsemlemorzsában majd bő olajban kisütöm. Ha már aranybarnára sült kiveszem az olajból és papírtörlőn lecsepegtetem a felesleges olajat róla.
Köretként leginkább egy friss saláta passzol hozzá és fogyaszthatjuk reggelinek!