Epres madártej

Epres madártej

Hozzávalók, Epres madártej készítéséhez:
1,25 liter tej
1 vaníliarúd
30 dkg eper
4 tojás
100 gramm méz
1 csomag vaníliás vagy epres pudingpor
1 citrom

Elkészítése:

Egy fazékban összeforraljuk a tejet a félbevágott vaníliarúddal majd félretesszük hűlni. Majd kiszedjük belőle a rúddarabokat. Félbevágjuk az epret és összeturmixoljuk a tej egyharmadával. A maradék tejben főzzük majd ki a habgaluskákat. A kész epres turmixot félretesszük, és szétválasztjuk a tojásokat.

2 lépés: a tökéletes epres madártej elkészítésében.

A tojásfehérjékből habot verünk közben beletesszük a mézet és ezután kemény habbá verjük. Egy fazékban felforraljuk a megmaradt vaníliás tejet. A forrásban lévő tejbe beleszaggatjuk a tojáshabot. Mindkét oldalukon kb. 1-1 percig főzzük, majd szűrőlapáttal kiszedjük, és félretesszük őket. Amikor az összes habgaluska kifőtt a vaníliás tejhez öntjük az epres turmixot. Ezután a tojássárgáját meg a pudingport kézi habverővel összedolgozzuk. Apránként hozzákanalazzuk az epres-vaníliás tejet. Az epres-vaníliás teje átöntjük a fazékba, és gyenge lángon kézi habverővel kevergetve besűrítjük az epres madártejet. Kiszedjük tálkákba, ha már teljesen kihűlt, tálalásig betesszük a hűtőbe.

epres-madartej

Palacsintarecept: mitől lesz igazán finom a palacsinta?

A hét témái

Készülj fel az iskolakezdésre természetesen – így támogathatod gyermeked immunrendszerét doTERRA termékekkel

Készülj fel az iskolakezdésre természetesen – így támogathatod gyermeked immunrendszerét doTERRA termékekkel   A nyár lassan a végéhez közeledik, a színes iskolatáskák már sorakoznak a szobában, és a gyerekek vegyes izgalommal várják a tanév kezdetét. A szülők...

Szereted a tündérmeséket?

Szereted a tündérmeséket? Ki ne szeretne néhány órára újra belecsöppenni a tündérmesék varázslatos világába, ahol a herceg fehér lovon érkezik, ahol mindig előkerül egy Jótündér keresztanya, és ahol a rongyos ruha pillanatok alatt hercegnői báli ruhává változik?...

Apple pie

Apple pie Hozzávalók: 300 gr finomliszt 200 gr margarin 100 gr porcukor + szórás 1 kg alma fahéj őrölve 50 gr édes morzsa 30 gr vaníliás cukor 80 gr kristálycukor 1 egész citrom 2 db tojássárga 30 ml tejföl dekorációhoz friss gyümölcs, karamell   Apple pie |...

Véget ér az Éjjel-Nappal Budapest

Véget ér az Éjjel-Nappal Budapest 2013. február 11-én indult útjának, és közel tízéves lesz amikor a tervezettek szerint idén novemberben véget ér az Éjjel-Nappal Budapest. Ez idő alatt szinte senkit nem kerülhetett el a fikciós realityt, még az is ismeri a...