Ezek lehetnek a szájfeltöltés legnagyobb veszélyei

 

Ezek lehetnek a szájfeltöltés legnagyobb veszélyei

 

A szájfeltöltés ma már olyannyira elterjedt, hogy a képzett szakemberek mellett egyszerű kozmetikusok is elvégezhetik. Azonban bármennyire is tűnik ez egy alap kozmetikai beavatkozásnak, érdemes átgondolni, hogy az eljárás során a szervezetbe kerülnek be bizonyos anyagok. A szájfeltöltésnek emiatt pedig bizony lehetnek veszélyei is.

a szájfeltöltés legnagyobb veszélyei! Fiatal nő szájához szegezett injekciós tű!

Vérzés alakulhat ki?

Az szájfeltöltés első és leggyakoribb kockázata a zúzódás és a vérzés. Az injekciós töltőanyagokkal végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy a betegek nagyjából 19-24 százalékánál fordulnak elő zúzódások. Vérzés is előfordulhat, de általában nem tart néhány percnél tovább. Amennyiben ezt tapasztalod, még nem kell feltétlenül rosszra gondolnod. Azonban amennyiben nem múlik el a probléma pár napon belül, mindenképpen keresd fel a szájfeltöltést végző szakembert!

Asszimetria

Az ajakasszimetria nagyon jól orvosolható különböző töltőanyagok befecskendezésével, de amennyiben nem körültekintően végzik a folyamatot, az ajakasszimetria kialakulásának oka is lehet a szájfeltötltés. ! A helytelenül beadott töltőanyagok és injekciók valójában ajak aszimmetriát okozhatnak. A legtöbb esetben a tapasztalatlanság és a figyelmetlenség az elsődleges ok. Ha nem akarsz ebből kellemetlenséget, akkor mindenképpen tapasztalt, profi szakembert keress! Dr. Tóth András az egyik legjobb plasztikai sebész Budapesten, aki már sok éves tapasztalattal rendelkezik ajkak kezelésében, ráadásul a forradalmian új saját zsírós töltés is elérhető nála, ami jóval tartósabb, és természetesebb, mint az eddigi eljárások.

Allergia léphet fel

A különböző kozmetikai anyagok használata során könnyen allergiás reakció léphet fel. Bár az anyagok, amiket fel lehet használni ilyen célra, többszörösen be vannak vizsgálva, le vannak tesztelve, mégis van rá egy kicsi esély, hogy pont nálad lép fel allergia. Az ajakfeltöltésekre adott súlyos allergiás reakciók ritkák, de ennek ellenére fennáll a lehetőség. Egyes esetekben a betegek allergiás reakciót váltanak ki az egyes töltőanyagokban jelenlévő hialuronsavra vagy politejsavra (PLA). A fentebb említett saját zsíros ajakfeltöltés az egyetlen garancia az allergiák elkerülésére, ugyanis ilyenkor idegen anyag nem kerül a szervezetbe.

Dudorok alakulhatnak ki

A rossz injekciós technikák növelhetik a csomók és dudorok kialakulásának kockázatát az ajkakon. Sok esetben az injekciók túl felületesek, ami apró dudorokat okoz. A kisebb ajkakkal rendelkezőknél nagyobb a dudorok kialakulásának kockázata is. Érdemes alaposan megválasztani, milyen szakemberhez fordulsz, mert a jó módszeren, tapasztalaton sok minden múlik!

Csináld magad katasztrófák | Szájfeltöltés veszélyei

Az otthoni beavatkozás senkinek sem ajánlott! Szerencsére hazánkban nem is elterjedtek az otthoni szájfeltöltő módszerek, de nem is ajánljuk, hogy bárki kísérletezzen vele. A legtöbb fogyasztónak fogalma sincs, hogyan kell megfelelően befecskendezni a töltőanyagokat. Másodszor pedig nem lehet pontosan tudni, hogy milyen összetevők vannak az interneten rendelt szerekben. Fontos mindig megbízható szakemberhez fordulni, hogy elkerüljük a hamis töltőanyagokat, mert ezek is rengeteg kárt okozhatnak.

Ajakherpesz

Az ajak-injekciókhoz kapcsolódó kevésbé ismert kockázat az ajakherpesz. Az olyan tűszúrások, mint például az ajakinjekciók során végzett szúrások, ajakherpeszt válthatnak ki, különösen az injekció beadását követő első 48 órában. Amennyiben egyébként is gyakran alakul ki herpeszed, konzultálj kezelőorvosoddal erről, hiszen léteznek különböző vírus ellenes injekciók is.

 

További cikkek:

HOGYAN ŐRIZZÜK MEG ARCBŐRÜNK HIDRATÁLTSÁGÁT?

6 TERMÉSZETES ARCPAKOLÁS A RAGYOGÓ BŐRÉRT, OTTHONI ALAPANYAGOKBÓL

 

A hét témái

A valódi úriember 20 ismérve

Vajon mi a valódi úriember legfontosabb ismérve? Honnan tudhatod, hogy egy igazi úriember udvarol neked? Ismerd fel, ha egy úriember próbálja megnyerni kegyeid és ne hagyd veszni! Ez a cikk segít neked eldönteni, hogy mitől is igazán úriember egy úriember :). Úriember...

Miért szeretik a fiatal férfiak az idősebb nőket?

Miért szeretik a fiatal férfiak az idősebb nőket? Az természetes, ha egy férfi akár tíz, húsz évvel fiatalabb nővel randevúzik, azonban, ha ez fordítva történik, azaz a nő az idősebb, akkor a mai napig furcsán nézünk a párra. Ennek csupán a megszokás az oka, hiszen...

Tippek, hogy ne betegedj le a légkondi miatt

Tippek, hogy ne betegedj le a légkondi miatt Kint negyven, bent tizennyolc fok? Ez a legegészségesebb szervezetet is leterheli és nagyon hamar lehet betegség a vége. Ugyan az év egyik időszakában sem jó orrfolyással és netán lázasan nyomni az ágyat, de nyáron még...

18 odaadó apa, aki bármire képes lenne a gyerekéért

18 odaadó apa, aki bármire képes lenne a gyerekéért Az apák teljesen másként működnek, mint az édesanyák. Sok esetben ők képviselik a szigort, a rendet a családban, azonban a gyerekükért mindent megtennének. Tévedés, hogy apa és lánya, vagy apa és fia között nem...