Fatányérok és fatálalók a konyhában a jobb életminőségért

Fatányérok és fatálalók a konyhában a jobb életminőségért

Olyan sok módon őrizhető meg a természet szépsége. Olyan sok lehetőség áll rendelkezésre a zöld törekvések támogatására. Páratlan szépséggel társulhat mindez, ami tényleg felülmúlhatatlan. Hogy hogyan? Úgy, ha újra fókuszba kerülnek a réginek titulált, de igazság szerint halhatatlan értékek!

Fatányérok és fatálalók

A fatányérok, fatálalók soha nem mentek ki a divatból?

Ezek a fáből készült minőségi eszközök látszólag ugyan eltűntek a mindennapi használatból, de ez csak első pillantásra tűnik így. Pihentek, ez tény. De nem azért, mert valami ne lenne rendben velük. Pusztán azért, mert az emberiség modernitás, innovációk felkiáltással folyton kereste a még jobbat, a még könnyebben előállíthatót, a még praktikusabbat. Aztán idővel kiderült, hogy a régi értékek lekörözhetetlenek. Mert bár betoppant a műanyag a mindennapok színterére, de mit nyert vele általános értelemben az emberiség? Hatalmas ökológiai lábnyomot. Ezzel szemben mi az, amit a fa képvisel? Tartósságot, mellékhatások nélkül. Hiszen míg mondjuk a műanyagból készült eszközök strapabírása véges, addig a fa, különösen a bükkfa, mint alapanyag nem hagyja cserben a rá szavazókat! Nem törik, nem reped, ugyanakkor csendes, kellemes tapintású és szép! Szóval elképzelhető, hogy mégis régről érkezik a válasz arra a kérdésre, hogy miként érhető el a jobb életminőség?!

A fatányérok, fatálalók a konyha ékköveivé válhatnak?

Igen! Cseppet sem túlzás azt állítani, hogy esztétikus kisugárzásuk annyira jellegzetes, különleges és manapság bátran kijelenthető: ritkaság, hogy csak a jelenlétükkel képesek új színbe öltöztetni a környezetüket. És akkor még a tálalásról nem is beszéltünk, ami külön élmény. Az étkezések méltósága így olyan új szintre kerülhet, ami talán még sokak számára ismeretlen, de amit elég egyszer megtapasztalni, utána képtelenség félretenni. Nem csak egy-egy darabot, hanem teljes fa ebédlőszetteket használhatunk.

Újra átvehetik az „uralmat” a fatányérok, fatálalók?

Minél többen tapasztalják meg a bennük rejtőző, szunnyadó előnyöket, amik kizárólag kitörésre várnak, akkor igen. Akkor újra helyére kerülhet mindaz az érték, amit megtestesítenek.

18 kreatív tálalás, ami biztosan nem hozza meg az étvágyad

A hét témái

20 varázslatos hely a világból, amiről el sem hiszed, hogy létezik

Aki szeret és szokott is utazni az számtalan csodálatos, varázslatos hely felfedezője lehet. Egyesek a természet alkotásai, mások az ember és a véletlen kreálmányai. Olykor azt is nehéz elhinni, hogy ezek valóban léteznek és nem csak valamely képszerkesztő program újabb filteréről van szó. Cikkünkben mutatunk húsz olyan varázslatos és létező helyet, amik közül bármelyiket garantáltan megéri úticélul kitűzni.

Rettegésre hangolva: a 10 legjobb horrorfilm

Rettegésre hangolva: a 10 legjobb horrorfilm Ha unod már a romantikus filmekkel teli hétvégéket, és valami izgalmasabbra vágysz, esetleg még rettegnél is egy keveset – ami egyébként meg kell jegyeznünk, irtó romantikus, ha a pasiddal teszed, hiszen a félelem mindenkit...

Guess órák 2021 ősz/tél: vigyél egy kis stílust az életedbe

Guess órák 2021 ősz/tél: vigyél egy kis stílust az életedbe A Guess ma már a világ egyik vezető márkája, viszont ők sem a csúcsról indultak. Három testvér álma vált valóra az eleganciát megtestesítő márka képében. Georges Marciano és testvérei gondoltak egy nagyot és...

Szépségápolási termékek, amik teljesen feleslegesek

Szépségápolási termékek, amik teljesen feleslegesek A reklámok szerint mindenfelé krémekre és smink termékekre szüksége van egy nőnek, amit rendszerint el is hiszünk hiszen szépek szeretnénk lenni, ami természetes úton nem mindig sikerül. Karikás szemek, sápadt bőr –...