Fehérboros sajtleves 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHozzávalók:

120 gr. reszelt sajtkeverék (aromás sajtokból)
50 gr. vaj
25 gr. finomliszt
500 ml csontlé
10 gr. fokhagyma
törött fehérbors
szerecsendió
100 ml. tejszín
100 ml. fehérbor
rozskenyér
1 db tojás
1 szál póréhagyma
100 gr. bacon

Elkészítés:

Vajas rántást készítünk, alaplével, tejszínnel és fehérborral felengedjük, keverés mellett felforraljuk. Beleolvasztjuk a sajtot, fűszerezzük, majd tiszta edénybe szűrjük. Tálaláskor tojássárgával dúsítjuk. Finomra vágott póréhagymával és pirított baconnal megszórjuk. A levest és előmelegített csészében tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like