Fehérboros sajtleves 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fehérboros sajtleves recept hozzávalóit és elkészítésének módját olvashatjuk az alábbi részben:

Hozzávalók:

120 gr. reszelt sajtkeverék (aromás sajtokból)
50 gr. vaj
25 gr. finomliszt
500 ml csontlé
10 gr. fokhagyma
törött fehér bors
szerecsendió
100 ml. tejszín
100 ml. fehérbor
rozskenyér
1 db tojás
1 szál póréhagyma
100 gr. bacon
só                                                                                                                                                                                                                                                    száraz fehér bor

 

Elkészítés:

Fehérboros sajtleves első lépése: Vajas rántást készítünk, alaplével, tejszínnel és fehérborral felengedjük, keverés mellett felforraljuk. Beleolvasztjuk a sajtot, fűszerezzük, majd tiszta edénybe szűrjük. Tálaláskor tojássárgával dúsítjuk. Finomra vágott póréhagymával és pirított baconnal megszórjuk. A levest és előmelegített csészében tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Olvastad már?

7 tipp a fűszernövények életben tartásához

7 tipp a fűszernövények életben tartásához A fűszernövények zamatos világa nem csupán a kertes házban élőknek érhető el, gondos odafigyeléssel akár a panelben is kialakíthatunk egy kisebb konyhakertet. A legtöbb esetben valamelyik szupermarket polcáról kerül az otthonunkba a kakukkfű vagy…

Palacsintarecept: mitől lesz igazán finom a palacsinta?

Palacsintarecept: mitől lesz igazán finom a palacsinta? Kicsik, nagyok, de még a legöregebbek is imádják. Nem találkoztam még olyannal, akit ne csábított volna el egy (vagy akár kettő) frissen elkészített palacsinta. Rugalmas, vékony tésztája, amit azzal töltesz meg, amivel csak…