Clafoutis

10479_593

Hozzávalók:

4 db tojás
80 gr finomliszt
80 gr + 20 gr kristálycukor
50 gr + 20 gr vaj
friss gyümölcs 120 gr
pálinka
vaníliás cukor

Elkészítés:

Ez a készítmény azzal indul, hogy a sütőformát vajjal ki kell kenni és cukorral kiszórni.
Ezzel párhuzamosan a gyümölcsöt kevés pálinkával meglocsoljuk, hogy ízeik
összeérjenek.
Addig vajat habosítunk tojássárgával és a fele cukorral és vanília kivonattal. A fehérjéket
habbá verjük és a cukor másik felével kikeményítjük.
A sárgája részhez hozzáadjuk a pálinkás gyümölcsöket és a szitált lisztet, majd a felvert
habbal lazítjuk.
Sütőformába simítva, 180 celsius fokon, 15-18 percig sütjük, attól függően, hogy milyen a
sütő teljesítménye.
Az éttermi melegtésztákhoz hasonlóan kézmelegen, frissen tálaljuk.
Készíthető tortaformában, gerincformában vagy adagos formákban is, ez csak tálalási
filozófia kérdése.
Tálaláskor porcukorral hintjük a tetejét.
Gyakorta találkozni azzal a megoldással, hogy 1 gombóc vanília-vagy meggy fagylaltot
adnak hozzá.

Jó étvágyat kívánunk!

0 Shares:
Vélemény, hozzászólás?
You May Also Like