Minden, amit a fürdőszoba felújításáról tudni érdemes!

Minden, amit a fürdőszoba felújításáról tudni érdemes!

Szép ötlet a felújítás, de olykor kevésbé szívet melengető a kivitelezés. Főleg, ha valamiért az a konszenzus születik, hogy a renoválás bizony saját kezűleg is megoldható. A helyzet az, hogy az élet számtalan színterén szakértelem nélkül belevágni a kihívások leküzdésébe határozottan merész vállalkozás, de ennél erőteljesebb jelzőt is használhatnánk. Felesleges kockáztatni, amikor létezik más, megbízható és hiteles megoldás!

fürdőszoba felújítás

Akkor a barkácsolásnak intettek?

Ha a profi fürdőszoba felújítás a cél, akkor igen. Természetesen akadnak olyan kisebb javítások, cserék, amik különösebb gyakorlat vagy szakértelem nélkül is kivitelezhetőek mindenféle mellékhatásoktól mentesen. Viszont ha nagy általánosságban nézzük a leggyakrabban felmerülő feladatokat, akkor ezek kétségtelenül hozzáértést sürgetnek. A minőség nem pusztán az alapanyagokban érhető tetten, hanem a renoválás milyenségében is. Ez egyrészt a látható végeredményt is jelenti, ami rögtön felmérhető, beazonosítható. De másrészt a munkafolyamatok elvégzésének módja is ide tartozik. Mekkora a rumli, a felfordulás, mennyi a takarítani való. Ezeket a dilemmákat sem érdemes szőnyeg alá söpörni, mert ha a legapróbb részletek is a helyükre kerülnek, akkor az elégedettség borítékolható.

Mi az első lépés? | Fürdőszoba felújítás

Az első és legfontosabb teendő a tervezés, terveztetés. Jó ötlet nekifutásból szakemberrel együtt átbeszélni a felmerülő igényeket, mert így még időben helyükre kerülhetnek azok a mozaikok, amikből végül kirajzolódhat a teljes, hiánytalan kép.

Nem mindegy, hogy mekkora összeg áll rendelkezésre. A kereteket ildomos időben megállapítani, amikhez később könnyű igazodni, így aztán elkerülhető a túlköltekezés. Természetesen egyéni elbírálással a folyamat során is alakítható a kalkuláció. Sőt valamilyen szinten célszerű is a változás eshetőségével számolni, mert az alapanyagárak időközben óhatatlanul módosulhatnak. A vízvezeték szerelő Budapest körzeteiben roppantul keresett szolgáltatás, ezért is kifejezetten megtérülő stratégia az időpontokat előre leegyeztetni. Aztán kezdődhet is a munka!

Mennyi az annyi? | Fürdőszoba felújítás

Ez az a kérdés, amit képtelenség általános érvényűen megválaszolni, hiszen ezernyi tényezőtől függ. Mekkora az átalakítás? Csak a szanitereket érinti vagy minden egyes aprócska részletet? Milyenek a jelenlegi körülmények, adottságok? Az időfaktor is lényeges szempont nyilvánvaló módon, de ezek csupán a jéghegy csúcsát alkotják. Magyarul a tervezés fázisában minden kiderül.

Az alapanyagok árai pedig külön lapra tartoznak, hiszen vécécsésze és vécécsésze között is több ezer forintos különbségek tapasztalhatóak. És akkor hol vannak még a csempék, a járólapok, a csapok és az egyéb szerelvények.

A másik gyakran emlegetett kérdés, hogy mennyi időbe telik az álmok megvalósítása? Nos ez sem egy univerzális értelemben megfelelhető dilemma. Lévén minden attól függ, hogy egyrészt mik is azok a vágyak, másrészt milyen az aktuális helyzet, azaz honnan hová kell eljutni. Mindenesetre, hogy visszacsatoljunk a legelső lépéshez, ha a tervezés szakértői felügyelettel zajlik, akkor még a munkálatok megkezdése előtt pont kerülhet minden kérdőjel helyére.

 

10 ZEN gondolat, ami jól jöhet a hétköznapokban

A hét témái

Egészséges ételek, amiket jobb, ha óvatosan fogyasztunk

Egészséges ételek, amiket jobb, ha óvatosan fogyasztunk Az elmúlt években különösen nagy divat lett ilyen-olyan diétákat követni az egészséges életmód jegyében, ami sokak számára mindenféle összetevők elhagyásával jár. Van, aki gluténmentesen, tejmentesen, vagy akár...

iPad varázsló – Hihetetlen

A Hihetetlen iPad varázsló... Elmúltak már azok az idők, mikor nyulak jönnek ki a cilinderből. Mint sok más dolog, a varázslat is kezdi felfedezni a digitális változást. Simon Pierro, más néven a "iPad Varázsló," trükkjeihez, nem használ mást, csak egy Apple...

Ezt a 17 fotót biztos, hogy kétszer is meg fogod nézni

Kétszer is meg fogod nézni? Garantáltan. – Vannak olyan pillanatok, amit elsőre senki sem hisz el, ezért jó, ha valaki gyorsan megörökíti! 🙂

Szereted a tündérmeséket?

Szereted a tündérmeséket? Ki ne szeretne néhány órára újra belecsöppenni a tündérmesék varázslatos világába, ahol a herceg fehér lovon érkezik, ahol mindig előkerül egy Jótündér keresztanya, és ahol a rongyos ruha pillanatok alatt hercegnői báli ruhává változik?...