Gyakori problémák intim szőrtelenítéskor

Gyakori problémák intim szőrtelenítéskor

Ki ne vágyna mindig friss, sima és ápolt bőrre? Az intim szőrtelenítésnek is számos különböző technikája létezik, ha azonban hosszan tartó, problémamentes végeredményre vágysz, nem mindegy, melyiket választod. Ha te is próbálkoztál már otthoni intim szőrtelenítéssel, tudod, hogy a házi megoldások rengeteg kellemetlenséggel járhatnak. Cikkünkből megismerheted a hagyományos, otthoni technikák leggyakoribb mellékhatásait és azt is megtudhatod, miért érdemes profi intimkozmetikai szalonra bíznod a kezelést.

intim szőrtelenítés

Az otthoni intim szőrtelenítésről

Te is úgy érzed, hogy a rohanó mindennapokban nincs időd kozmetikushoz járni? Az otthon végzett intim szőrtelenítéssel valóban időt spórolhatsz, cserébe azonban számos kellemetlen mellékhatással kell számolnod.

  1. Érzékenység és allergia

A borotválkozás és a gyantázás a leggyakoribb otthoni szőrtelenítési módszerek, ezek a technikák azonban bőrpírt okozhatnak, kellemetlen viszketést vagy akár allergiás reakciókat válthatnak ki.


A borotválkozás erősen kiszáríthatja bőröd, a viszketés és irritáció mellett pedig azzal is számolnod kell, hogy a szőrszálak pár napon belül visszanőnek. Mindennek tetejében még a szőrbenövés kockázata is sokkal nagyobb lesz.

Sokan hajlamosak úgy hozzálátni az otthoni intim szőrtelenítéshez, hogy nincsenek tisztában bőrtípusukkal és bőrük speciális igényeivel. A bosszantó és gyakran fájdalmas mellékhatásokat pedig legtöbbször a nem megfelelő szőrtelenítő módszerek vagy az intimkozmetikai termékekben található szintetikus összetevők okozzák.

A hormonokkal, allergénekkel vagy karcinogén (rákkeltő) összetevőkkel gyártott termékeket mindenképpen érdemes elkerülnöd, ezek ugyanis viszketéshez vagy akár hólyagokhoz is vezethetnek. Az ilyen termékek legtöbbször tartalmaznak valamiféle illatanyagot, ami sokaknál allergiát válthat ki. 

  1. Szőrtelenítés utáni bőrpír

A bőrpír egy apró gyulladás miatt alakul ki, amelyet legtöbbször a szakszerűtlen intim szőrtelenítési technika okoz. Ugyan intim szőrtelenítés után a reakció gyakran csak átmeneti – néhány órán vagy néhány napon belül elmúlik –, fontos tudnod, hogy megfelelő odafigyeléssel és módszerekkel akár meg is előzheted a bosszantó mellékhatásokat. 

Érdemes gondosan előkészíteni a bőrfelületet az intim szőrtelenítésre, és figyelembe venni az egyéni érzékenységed mértékét az alkalmazott szőrtelenítési módszer kiválasztásakor.

Ha érzékeny a bőröd, te is sokkal hajlamosabb lehetsz az intim szőrtelenítés utáni bőrpírre, ami esetedben akár napokig is eltarthat. A borotva és a nem megfelelő technikával történő otthoni gyantázás még inkább megterhelheti a bőrfelületet, ami miatt nemcsak bőrpír, hanem különféle piros pöttyök és más egészségügyi problémák is megjelenhetnek.

intim szőrtelenítés

  1. Fertőzés és szőrbenövés

A szőrtüszőgyulladás az intim szőrtelenítés gyakori kísérő problémája, különösen ha állandó borotválkozással terheled ezt az érzékeny bőrfelületet. A gyulladás legtöbbször az elégtelen higiénia, a nem eléggé megtisztított bőrfelület és a rosszul fertőtlenített vagy többször használt eszközök miatt megjelenő baktériumok miatt jön létre. 

Otthoni szőrtelenítés esetén előfordulhat, hogy nem megfelelő az utókezelés, ami szintén gyulladáshoz vezethet. Éppen ezért érdemes szakemberre bízni a kezelést, aki pontosan tudni fogja, hogy bőrtípusodnak milyen eljárásra és regeneráló termékekre van szüksége.

Miért válassz minőségi szalont?

A professzionális szalonok képzett szakemberei megfelelő tudással rendelkeznek az intim szőrtelenítés biztonságos és hatékony elvégzéséhez. Így bőröd nemcsak selymes lesz, de a kezelés utáni bőrproblémáknak is búcsút inthetsz

  1. Tökéletes tisztaság

Az intimkozmetikai szalonok magas tisztasági és higiéniai előírásoknak felelnek meg, így sosem kell fertőzések vagy bőrirritáció kialakulásától tartanod. Ezek ugyanis elsősorban kevésbé higiénikus környezetben és nem megfelelő technika alkalmazásánál fordulhatnak elő.

  1. Tapasztalt szakemberek

Egy tapasztalt intimkozmetikusban maradéktalanul megbízhatsz, legyen szó női vagy férfi intim szőrtelenítésről. A szakember minden esetben felméri a te egyéni bőrtípusod igényeit, és ahhoz képest választja ki a kezelésnél használt technikákat és termékeket.

Fontos, hogy mindig légy őszinte intimkozmetikusoddal, hiszen ez a megfelelő módszer kiválasztásának alapja is. Egy profi szalonban mindig garantált a kellemes, oldott hangulat, hiszen a tökéletes végeredménynek épp olyan fontos része a bizalmi légkör, mint a helyesen megválasztott eszközök.

  1. Innovatív eljárások

Az olyan, vegán intimkozmetikai kezelések, mint a Naturiti MicroWaxing technikája biztosítják, hogy bőrérzékenység esetén se kelljen kellemetlen mellékhatásoktól tartanod. 

A módszer lényege, hogy a kozmetikus a lehető legkisebb egységekben végzi a gyantázást, így képes alkalmazkodni a bőr legapróbb egyenetlenségeihez és minőségváltozásaihoz is. A kezelés részét képezi a bőr finom, sérülésmentes radírozása, amely igazi felfrissülést nyújt az intim bőrfelületnek.

Egy profi kozmetikus mindig gondoskodni fog a megfelelő utókezelésről is. Az organikus, vegán intimkozmetikai termékek növényi összetevőkkel ápolják bőrödet közvetlenül az intim szőrtelenítés után, így az nemcsak puha és sima, de ápolt és egészséges is lesz.

Összegzés

Rohanó mindennapjainkban gyakran egyszerűbb megoldásnak tűnhet az otthoni intim szőrtelenítés – az otthon végzett borotválkozás vagy gyantázás azonban könnyen bosszantó mellékhatásokhoz vezethet. Ki akarna viszketéssel, bőrpírral vagy akár gyulladásokkal bajlódni?

Egy professzionális intimkozmetikai szalonban sosem kell tartanod a fájdalmas mellékhatásoktól. A személyre szabott, egyéni bőrtípusodnak megfelelő intim szőrtelenítésnél biztos lehetsz benne, hogy az eredmény nemcsak sima, de friss és egészséges bőrfelület lesz.

 

További cikkek:

NŐ VAGYOK. MI AZ AMIT FELTÉTLENÜL TUDNOM KELL A VÍZVEZETÉK SZERELÉSRŐL?

BACONOS FINOMSÁG

22 MEGDÖBBENTŐ KÉP, AMI FELNYITJA A SZEMED, HOGY MILYEN IS A TÁRSADALMUNK

HIHETETLEN SZTÁR-HASONMÁSOK 

TERHESSÉGI TESZT HÁZILAG

HAJHULLÁS ELLEN, TERMÉSZETESEN!

 

A hét témái

Karrierváltás kismamaként

Karrierváltás kismamaként Ma már társadalmilag elfogadott, sőt sok munkahely támogatja is, hogy a kismamák visszatérhessenek dolgozni – ha nem is teljes – de legalább részmunkaidőben. Ugyanakkor a kisbabával, pici gyerekkel nem olyan könnyű még részmunkaidőben sem...

5 tipp, hogy tökéletes legyen a megjelenésed

5 tipp, hogy mindig tökéletes legyen a megjelenésed Praktikus alapdarabok, elölkapcsos melltartó, egy fekete magassarkú, és máris készen lenne a tökéletes megjelenés? Mutatjuk! Alul cicanaci felül csini blúz? Ismerős, ugye? Az elmúlt években legtöbben fejest ugrottunk...

Motivációs filmek, amit látni kell!

Motivációs filmek, amit látni kell!   A legjobb motivációs filmek inspirálnak és cselekvésre ösztönöznek. Összegyűjtöttük neked a legjobb motivációs filmeket, hogy többet hoz ki magadból. Ezek a filmek, amelyek bemutatják a hihetetlen történeteket, elképesztő...

9 tipp, hogy sokkal magabiztosabb legyél

9 tipp, hogy sokkal magabiztosabb legyél Az önbizalomhiány sokkal több embert érint, mint ránézésre látszik. Attól függetlenül, hogy valaki teljesen magabiztosnak tűnik nem kizárt, hogy kételyek gyötrik, nem elégedett önmagával, az életével, viszont nem mer lépni...