Haj leszívása természetesen! Hajvilágosítás házilag

Hogyan lehetséges a haj leszívása természetesen? Sokan teszik fel ezt a kérdést maguknak.  Manapság már senki sem tartja furcsának az extrém színeket, sem azt, hogy valaki idős korában befesteti a haját. A különböző hajfestési eljárásokkövetkeztében ma már észrevehetetlen, ha valaki haja nem az eredti színében pompázik. Mi volt az előtt, hogy a hajfestést, illetve a hajszínezést kitalálták volna?

A hajfestés házilag történt, de konkrétan soha nem is beszélhettünk festésről, inkább csak arról, hogy egy adott árnyalatot világosítottak vagy inkább sötétítettek. A hajvilágosítás házilag sem kivitelezhetetlen. Ugyanis a csupa természetes anyagnak köszönhetően lehetőségünk lesz a sötétbarna hajból világosbarnát készíteni, más hozzá, csak egy kis méz, kevéske citrom, és máris kész a természetes hajvilágosító szer.

Haj leszívása természetesen – Haj világosításaHaj leszívása természetesen nem oly egyszerű. A hajfestés sajnálatos módon nagyon de nagyon roncsolja a hajat. Hajhullást, töredezést, vagy akár az eredeti szín végleges elvesztését is előidézheti. Éppen ezért keresik egyre többen a természetes módszereket, amelyek nyilván nem olyan hatásosak, mint a hajfestékek – azonban nem is kártékonyak.

 

Hajvilágosítás citrommal, mézzel

 

Mint fentebb említettük a haj leszívása természetesen házilag szükséged lesz egy egész citromra, két evőkanál mézre, valamint ugyanennyi vízre. A

A méz kis mennyiségben tartalmaz természetes hidrogén-peroxidot, ami a hajszőkítés egyik alapanyaga. A citrom elsődlegesen a benne található lúgos savanyagnak köszönhetően képes kiszívni a színeket még a ruhákból is.

Első lépésként a citromot néhányszor megütögetjük, kettévágjuk és kifacsarjuk a levét. Ha esetleg a gyümölcs húsa is belekerül a készítménybe, akkor sincs semmi baj. Ha megvan a természetes citromlé, hozzáadjuk a vizet és a mézet, majd alaposan összedolgozzuk az egészet mindaddig, amíg masszává nem áll össze a három anyag.

Az elkészült masszát negyed órára tegyük be a hűtőbe, majd 15 perc múlva már  használható is. A masszát puszta kézzel alaposan maszírozzuk bele a hajunkba, és 25-30 percig rajta hagyjuk egy törülközőbe csavarva. Második lépésként a masszát öblítsük le, majd teljesen szárítsuk meg a hajunkat. A világosabb színárnyalatnak már az első kezelés után látszódnia kell, de ha még világosabb hajszínt szeretnénk, érdemes kéthetente megismételni a kúrát. Így pár hét alatt elérjük a kitűzött célt vegyszer mentesen, kizárólag természetes módon.

 

A hét témái

15 feledhetetlen repülőtéri pillanat, ami feldobja a legunalmasabb várakozást is

15 feledhetetlen repülőtéri pillanat, ami feldobja a legunalmasabb várakozást is Gyerekként csupa kaland és móka a repülőtéri várakozás, felnőttként sokkal inkább unalmas, és inkább kezeljük a nyaralás „szükséges rossz” részének, mint kellemes időtöltésnek....

Hajbeültetés: hogyan működik pontosan, és segíthet-e nekem?

Amikor az ember azt tapasztalja, hogy jelentős mértékben kezd kopaszodni, azonnal a megoldáson kezdi el törni a fejét. És ilyen esetekben rendszerint igen hamar szembejön a hajbeültetés is, mint válasz a felmerült problémára. De nem ez az egyetlen lehetőségünk, hiszen számos egyéb módon tehetünk azért, hogy az elvesztett hajszálainkat visszakapjuk. Vajon mikor lehet a hajbeültetés tényleges megoldás a kopaszodásra, és tényleg olyan jó eredményt lehet-e elérni vele?

Sport terhesség alatt? Mutatjuk, hogy mit szabad és mit nem

Sport terhesség alatt? Mutatjuk, hogy mit szabad és mit nem Az örömmámor eleinte mindent felülír, azonban ahogy halad előre a terhesség egyre több kérdés merül fel. A sportos kismamák esetében viszonylag hamar előkerül, hogy mit szabad és mit nem. Nehéz a kanapéhoz...

20 érdekesség Emma Watsonról

20 érdekesség Emma Watsonról Sokak példaképe a Harry Potterből megismert Emma Watson, aki azóta nagy karriert futott be modellként is. Nem is csoda, hiszen mindenhogy gyönyörű, taláros kis boszorkányként, és rövid hajjal, igazi nőként is elbűvöl mindenkit. Íme néhány...