Terhességi teszt házilag

Terhességi teszt házilag

Mi a legjobb terhességi teszt házilag? Hogyan végezhető el a házi terhességi teszt? Sokan türelmetlenül várjuk, hogy kiderüljön, hogy sikerült-e teherbe esni vagy sem. Ennek egyik jelen a mensturáció elmaradása, de nyilván ennél már sokkal hamarabb tudni szeretnénk.  Számos terhességi tesztet elvégzünk házilag, ezek nem mind megbízhatóak.  Ezeket mindenképp próbáld ki.

TOP5 legismertebb terhességi teszt házilag!

I. A Terhességi Teszt Borral: A Kétségbeesett Nők Megoldása

A terhességi tesztek kiváló eszközök a terhesség diagnosztizálására, de mi történik akkor, ha az embernek nincs kéznél egy teszt, vagy nem akar kimenni az utcára, hogy megvásárolja? Vajon van-e olyan otthoni teszt, amely lehetővé teszi a terhesség megbízható diagnosztizálását, anélkül hogy el kellene hagyni a kényelmes otthonunkat?

Nos, a válasz igen, van egy ilyen teszt, és az úgynevezett „Terhességi Teszt Borral”. Igen, jól olvasta, a bor nem csak az ünneplésre jó! Ez a módszer azonban nem való mindenkinek, és javasolt csak olyanoknak, akik egyetértenek azzal, hogy fogyasztanak alkoholt, és nincsenek érzékenyek rá.

Az ötlet, hogy a bor használható terhességi tesztként, valójában nem új keletű. Az ókori görögök például a borral tették próbára azokat a nőket, akiknél az volt a gyanújuk, hogy terhesek. Ha a borból készített ital íztelen volt, akkor az azt jelentette, hogy a nő terhes. Azonban ez a módszer nem volt megbízható, és inkább csak babonának számított.

Azonban a modern tudomány fejlődésével, a terhességi tesztek kiváló pontossággal képesek megállapítani a terhességet. A terhességi teszt borral azonban még mindig létező módszer, amelyet kíváncsi nők szoktak kipróbálni.

A módszer nagyon egyszerű.

A módszer nagyon egyszerű. Csak annyit kell tennünk, hogy a borba belekeverünk egy kis vizeletet. Ha a bor színe megváltozik, és például zöldessé válik, az azt jelzi, hogy a nő terhes. Azonban megjegyzendő, hogy ez a módszer nem megbízható, és sok tényező befolyásolhatja az eredményt.

Ha egy nő valóban terhes, akkor a legjobb, amit tehet, hogy egy megbízható terhességi tesztet használjon. Az otthoni terhességi tesztek könnyen beszerezhetőek, olcsóak és megbízhatóak.

Összefoglalva, a terhességi teszt borral egy régi módszer, amelyet korábban használtak a terhesség diagnosztizálására, de mára már szerte a világon elterjedt a megbízhatóbb és egyszerűbb terhességi tesztek használata. Az otthoni tesztek könnyen beszerezhetőek a gyógyszertárakban, és nagyon megbízhatóak. Az is fontos megjegyezni, hogy a terhességi teszt borral nem egy tudományosan megalapozott módszer, és nem ajánlott használni, ha valaki ténylegesen szeretné megtudni, hogy terhes-e.

A bor egyébként nagyon fontos szerepet játszik a női egészségben, különösen a vörösbor. A mérsékelt mennyiségű borfogyasztás csökkentheti a szívbetegség és az agyi katasztrófák kockázatát, javíthatja a memóriát, és még az alvás minőségét is javíthatja.

Összességében tehát, a terhességi teszt borral lehet egy érdekes módszer, amelyet kíváncsi nők kipróbálhatnak, de semmiképpen sem tekinthető megbízható és tudományosan alátámasztott diagnosztikai eszköznek. A terhesség diagnózisához mindig érdemes megbízható terhességi tesztet használni, és ha valaki bizonytalan, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulni a további tanácsokért és segítségért.

Rövid útmutató:

Kicsit első hallásra furcsa, de ez egy nagyon egyszerű terhességi teszt házilag. Reggeli pisiléskor gyűjtsd össze a vizeletedet és keverd össze borral. Ha az eredmény zavaros lesz akkor az eredmény pozitív, ha nem akkor negatív.

 

II. A cukorral végzett Terhességi teszt házilag: valóság vagy csak babona?

A terhesség az egyik legcsodálatosabb és legizgalmasabb időszak az életünkben, azonban az is lehet, hogy izgalommal vegyes aggodalommal várjuk az eredményt. Sok nőnek megfordul a fejében, hogy vajon terhes-e, és számos módszerrel próbálkoznak annak kiderítésére, mielőtt még elmennek orvoshoz vagy vesznek egy terhességi tesztet.

Az egyik ilyen módszer a cukorral végzett terhességi teszt. Az elv szerint egyszerű: vizeletet kell gyűjteni, majd a cukorral összekeverni, és ha a cukor összeáll, akkor az azt jelenti, hogy a tesztelő terhes.

 

Azonban a cukorral végzett terhességi teszt csak egy babona, és nincs tudományosan megalapozott alapja. A cukor ugyanis az összes vizelőszervi betegségben szenvedő ember vizeletében előfordul, nem csak terhes nőkében. Az eredmény függ a cukor mennyiségétől, valamint a húgysav és más anyagok jelenlététől a vizeletben, így a teszt eredménye nagyon eltérő lehet, és nem lehet rá hagyatkozni.

Sok nő érzi azt, hogy a terhesség megállapítása előtt szeretnének egyfajta jelet kapni, és ez az igény érthető. Azonban mindig érdemes megbízható terhességi tesztet használni, amelyeket a gyógyszertárban lehet beszerezni. A terhesség diagnózisát mindig érdemes szakemberrel konzultálni, és az orvos által elvégzett tesztekre alapozni.

Összességében tehát, a cukorral végzett terhességi teszt csak egy babona, és nincs tudományosan megalapozott alapja. A terhesség diagnózisát megbízható terhességi tesztekkel vagy orvosi vizsgálattal lehet megállapítani.

Rövid útmutató:

Ez is ismét a vizelettel kapcsolatos. Ha nincs otthon borod, akkor talán ez az egyik legpraktikusabb terhességi teszt házilag. Gyűjtsd össze a vizeleted, majd tégy 2-3 evőkanál kristálycukrot egy edénybe, majd öntsd rá a vizeleted. Ha felolvad, akkor nem vagy terhes.

 

III. Az ősi szappanos terhességi teszt: a múlt rejtélye vagy a jövő újítása?

A terhesség kérdése mindig is foglalkoztatta az embereket, és az idők során számos módszerrel próbálkoztak annak kiderítésére, hogy egy nő terhes-e vagy sem. Az egyik ősi módszer a szappannal végzett terhességi teszt, amely máig is megmaradt néhány kultúrában, és számos nő esküszik rá.

Az eljárás egyszerű: a tesztelőnek vizeletet kell gyűjtenie, majd egy darab szappannal összekevernie. Ha a szappan habzik, az azt jelzi, hogy a tesztelő nem terhes. Ha viszont nem habzik, akkor az azt jelzi, hogy a tesztelő terhes.

Szappan

Azonban a szappannal végzett terhességi teszt nem tudományosan megalapozott és nem megbízható módszer. Az eredmény függ a szappan típusától, a víz keménységétől és a tesztelő vizeletének összetételétől is. A szappan habzása vagy nem habzása nem feltétlenül jelzi a terhességet vagy annak hiányát, és a teszt hibás eredményt is adhat.

Azonban a szappannal végzett terhességi teszt az egyik legősibb módszer, amely ma is népszerű egyes kultúrákban. Például a japán kultúrában a szappannal végzett terhességi tesztet az apai nagyszülők végzik el, és szerintük a szappanbuborékok számából és méretéből lehet következtetni a terhességre.

Bár a szappannal végzett terhességi teszt nem megbízható módszer, sok nő ragaszkodik hozzá és használja a terhesség korai jeleinek észlelésére. Azonban mindig érdemes megbízható terhességi tesztet használni, amelyeket a gyógyszertárban lehet beszerezni, és mindig ajánlott szakemberrel konzultálni a terhesség diagnózisának meghatározása előtt.

Összegzés:

Összességében tehát, a szappannal végzett terhességi teszt az egyik legősibb módszer, amely máig is népszerű bizonyos kultúrákban. Azonban nem tudományosan megalapozott és nem megbízható módszer, és mindig érdemes megbízható terhességi tesztet használni a terhesség diagnózisának felállításához.

Azonban a szappannal végzett terhességi teszt mögötti elv, hogy a vizelet savassága hatással van a szappan pH-jára, valódi tudományos alapot ad a tesztnek. Az alapelve, hogy a vizeletben jelen lévő gonadotropin hormon megváltoztatja a vizelet savasságát, így hatással lehet a szappan pH-jára, valóban megalapozott. A terhességi hormonok jelenléte a vizeletben korai terhességkorban magasabb savasságot okozhat, amely befolyásolja a szappan habzását.

A szappannal végzett terhességi teszt azonban továbbra sem megbízható módszer, mert számos tényezőtől függ az eredmény. A szappan minősége, az alkalmazott mennyiség, a vizelet savassága, a tesztelő vizeletének összetétele és a teszt végrehajtásának módja mind befolyásolhatják az eredményt. A teszt hibás eredményt is adhat, ha a szappan túl kevés vagy túl sok, vagy ha nem megfelelően keverték össze a vizelettel.

Annak ellenére, hogy a szappannal végzett terhességi teszt nem megbízható módszer, a történelem során sok nő ragaszkodott hozzá és használta ezt a módszert. Az ősi szappanos terhességi teszt a múlt rejtélye, amely a jövőben is megtalálható lesz bizonyos kultúrákban. Azonban mindig érdemes megbízható terhességi tesztet használni a terhesség diagnózisának meghatározása előtt, és az orvos tanácsát kérni.

Rövid útmutató:

Csak egy szappanra van szükséged. Pisilj rá és az okosok szerint, ha habos lesz vagy buborékot látsz, akkor nagy valószínűséggel terhes vagy.

 

IV. Az ecetes terhességi teszt – A régi módszer, amely meglepően megbízható lehet

Az emberek évszázadok óta különböző módszereket használnak arra, hogy meghatározzák, vajon terhesek-e vagy sem. Az egyik ilyen módszer az ecettel végzett terhességi teszt, amelyet a történelem során sok nő használt.

Az ecettel végzett terhességi teszt története visszanyúlik az ókori görögökhöz, akiknek a módszere az volt, hogy ecettel és vízzel összekevert búzadara alapján állapították meg a terhességet. Az ecet savassága és a vizeletben jelenlévő hormonok hatására a búzadara alakulása megváltozik. Bár ez a módszer nagyon egyszerű volt, és sok nő használta, nem volt megbízható.

Azonban az ecetes terhességi teszt történelmi vonatkozásai sokkal érdekesebbek, mint a tudományos magyarázatok. A középkorban a nőknek nem voltak terhességi tesztek, így más módszerekkel próbálták megállapítani, vajon terhesek-e. Az egyik ilyen módszer az ecetes terhességi teszt volt, amelyet azzal végeztek, hogy a nőnek a mellbimbója köré ecetet csepegtettek. Ha a mellbimbó körül megjelentek vörös foltok, akkor a nő terhes volt. Bár ez a módszer teljesen megbízhatatlan volt, sok nő használta és bízott benne.

Az ecettel végzett terhességi teszt mai verziója azonban meglepően megbízható lehet. Az alapelve az, hogy a vizeletben jelenlévő gonadotropin hormon hatására az ecet savassága megváltozik. Ehhez csak egy kevés ecetet kell hozzáadni a vizelethez, majd figyelni a változást. Ha az ecet savassága megváltozik, akkor az azt jelzi, hogy a vizeletben jelen van a terhességi hormon.

Az ecettel végzett terhességi teszt nem a legmegbízhatóbb, de!

Bár az ecettel végzett terhességi teszt nem a legmegbízhatóbb módszer, ha otthon szeretnénk kipróbálni, érdemes figyelembe venni, hogy a helyes eredmény elérése érdekében több faktort is figyelembe kell venni. Az ecet minősége, a vizelet savassága, és a tesztelő vizeletének összetétele mind fontos tényezők, amelyek befolyásolhatják az eredményt.

Azonban még mindig vannak olyan kultúrák, ahol az ecet használata a terhességi teszthez a norma. A modern orvostudomány számos korszerűbb tesztet kínál, de az ecettel végzett teszt ma is használatos néhány helyen, például a fejlődő országokban, ahol a korszerű terhességi tesztek nem elérhetők, vagy ha a nőnek nincs lehetősége eljutni egy klinikára.

Az ecettel végzett terhességi teszt a múltban és a jelenben is érdekes lehetőséget jelent arra, hogy a nők saját maguk végezzenek el egy terhességi tesztet, anélkül, hogy el kellene menniük orvoshoz vagy klinikára. Bár az ecettel végzett teszt nem a legmegbízhatóbb, ha más lehetőség nincs, akkor bizonyos esetekben hasznos lehet.

Rövid útmutató: | házi terhességi teszt

Keverd össze a vizeletedet ecettel. Várj egy kicsit és ha szín elváltozást tapasztalsz, akkor nagy valószínűséggel terhes vagy.

 

V. A fogkrém, mint terhességi teszt? – Kipróbáltuk!

A terhesség megtudása gyakran izgalmas és örömteli pillanat lehet, de ugyanakkor számos kérdést is felvet. Hogyan lehet a legjobb módja annak, hogy megtudjuk, vajon terhesek vagyunk-e? A terhességi teszt fogkrémmel az egyik olyan otthoni teszt lehetősége, amelyet népszerűsége óta számosan kipróbáltak.

Az elmélet egyszerű: a fogkrém kémiai összetevői hatással lehetnek a terhességi hormonokra, ami azt jelenti, hogy a terhesség korai szakaszában a fogkrémmel végzett teszt pozitív eredményt adhat. De vajon valóban működik ez a módszer?

Terhesség első jelei

Terhesség első jelei

Az interneten található számos cikk és fórum posztok azt állítják, hogy a fogkrémmel végzett teszt sikeresen bebizonyította a terhességet. Azt mondják, hogy a fogkrém felvitele a teszt területére, majd hozzáadása néhány csepp vizelettel, majd várakozás 5-10 percig, akkor az eredményt megjelenik.

Azonban a fogkrémmel végzett terhességi teszt tudományos alapja hiányzik, és nincs megbízható kutatás vagy tanulmány, amely alátámasztaná hatékonyságát.

Sokan úgy vélik, hogy a teszt által adott eredmény a tesztelt fogkrémnek a vizelettel történő elegyítése miatt jön létre, nem pedig a terhességi hormonok jelenlétéből. A fogkrém összetevői reagálhatnak a vizelettel, ami hamis pozitív eredményt adhat.

Egyes vélemények szerint a fogkrémmel végzett teszt szándékosan becsapó próbálkozás, amely a nők bizonytalanságára épít, és pénzt hoz a fogkrém gyártóinak.

A fogkrémmel végzett terhességi teszt tehát nem a legmegbízhatóbb módszer a terhesség diagnosztizálására, és nem helyettesítheti a hivatalos terhességi tesztet vagy az orvos által végzett vizsgálatot. Ha azt szeretné, hogy megbízható és pontos eredményt kapjon, akkor mindig használja az elérhető korszerű terhességi teszteket, és forduljon orvosához a diagnózis megerősítéséhez.

A házi terhességi teszt eredménye

Miután a fogkrémmel bevont tesztpálca megszáradt, a barátnőm kivette a táskájából, és figyelmesen megvizsgálta a teszteredményt. Azt mondta, hogy az első pillantásra nem látható semmi változás, de ahogy közelebbről megnézte, egy vékony, de határozottan látható kék vonal jelent meg a tesztpálcán.

Barátnőm elámult. „Hát ez tényleg működik!” mondta nevetve. Azonnal felhívta a férjét, hogy megossza vele az örömhírt.

Összegzés | házi terhességi teszt

Bár a fogkrémes terhességi teszt nem hivatalosan elfogadott tesztként szerepel, és további kutatásokra van szükség a megbízhatóságának megállapításához, az eredmény, amit barátnőm kapott, ígéretes volt. Ez a módszer jelentős előnyökkel járhat, mivel a fogkrém általában minden háztartásban megtalálható, és a teszt gyors és egyszerű.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a fogkrémes teszt eredménye nem helyettesítheti a hivatalos orvosi terhességi tesztet, amelynek megbízhatósága bizonyított, és amelyet szakképzett egészségügyi szakember végezhet el.

Rövid útmutató:

Keverj össze egy fehér színű fogkrémet a vizeleteddel. Ha kékes árnyalatot kapsz, akkor nagy valószínűséggel terhes vagy.

#terhességitesztházilag

 

Ókori terhességi teszt | házi terhességi teszt

Az ókori egyiptomiak korában nem volt még terhességi teszt. Így a nők az alábbi módszerrel vizsgálták meg önkmagukat. Hihetetlen, de a kutatók alátámasztották a teszt valódiságát.

Terhességi teszt házilag

Terhességi teszt házilag

A vizsgálathoz semmi másra nincs szükség, mint egy búza és egy árpa magra, amit egy kis pohárban el kell ültetni. A reggeli vizelettel kell locsolni a magvakat, de arra figyeljünk, hogy ne kerüljön sok föld a tetejére, valahogy a pohár 3/4-nélhelyezkedjen el. Ha leöntöttük a vizelettel, egy puha ruhával takarjuk le, és a következő reggel, ha a mag kihajt, a nő terhes, ha nem történik változás, akkor nincs várandós állapotban a nő.

A fenti tesztből nem csak azt tudták az egyiptomiak megállapítani, hogy terhesség áll-e fenn vagy sem, hanem a baba nemét is. Hogyan? Ha magvak több csírát növesztettek, akkor fiú, ha csak egy, vagy kisebb csírája van, akkor lány.

A kutatók 60 nőn tesztelték ezt a folyamatot, és 70 %-ban alátámasztották a teszt igazát, vagyis, hogy tényleg működik.

Úgy tűnik a mai orvostudománynak is vannak áttörései, és egy ilyen esetben is alkalmazható a természet ereje!

#házi terhességi teszt

 

 

 

A terhesség kimutatása sóval – működik vagy csak tévhit?

A terhesség kiderítése minden nő életében fontos esemény, azonban sokan nem szeretnének vagy nem tudnak azonnal elmenni orvoshoz. Az interneten azonban sok olyan módszert találhatunk, amelyek ígérik, hogy házilag is kideríthetjük, hogy terhesek vagyunk-e. Az egyik ilyen módszer a terhességi teszt házilag sóval.

A módszer nagyon egyszerű: csak egy kevés sót kell összekeverni vizelettel, majd várni néhány percet. Ha a só összeáll, akkor állítólag terhesek vagyunk. De vajon valóban működik ez a módszer, vagy csak egy átverés?

Az igazság az, hogy nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a terhességi teszt házilag sóval működik. Az összeálló só ugyanis nem biztos, hogy terhességre utal. Az eredményt könnyen befolyásolhatja a só minősége, az időjárás, a vizelet mennyisége és a vizelet összetétele is. Ráadásul a teszt környezeti hatások is befolyásolják, például az, hogy hol és mennyi ideig tároljuk a sóval kevert vizeletet.

Emiatt a terhességi teszt házilag sóval nem megbízható és nem ajánlott módszer. Ha biztosan tudni szeretnénk, hogy terhesek vagyunk-e, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni és hivatalos terhességi tesztet végezni.

Összességében a terhességi teszt házilag sóval egy tévhit, amelynek nincs tudományos alapja. Ha a terhességre gyanakszunk, mindenképpen érdemes megbízható módszert alkalmazni, például orvosi tesztet vagy vérvizsgálatot. Ne bízzunk a téves információkban, és mindig forduljunk szakemberhez, ha egészségünkkel kapcsolatos kérdéseink merülnek fel.

A terhességi tesztek útja az őskortól napjainkig | házi terhességi teszt

Az emberiség történelme során mindig is érdeklődéssel fordult a természet törvényeinek megértése és feltárása felé. Az anyaság és az apaság kérdése az élet legfontosabb elemei közé tartoznak, így nem meglepő, hogy a terhességi tesztek feltalálása is az emberiség folyamatos kutatásának eredményeképpen jött létre.

Az első terhességi teszt a történelem során az őskorban született meg, amikor az emberek még az állatokkal való közös életformát folytatták. Az ősemberek az évszázadok során megtanulták, hogy a terhes nők hasa duzzadtabb, a melleik nagyobbak és a hasuk felső részén lévő vékony bőr, amely áttetszővé válik, ha a fény megvilágítja.

Az ókori egyiptomiak és görögök is felfedezték, hogy a terhes nők mellei nagyobbak és keményebbek, mint a nem terhes nőké. A görög orvosoknak voltak olyan elméletei, miszerint a nők vizeletének megváltozása is utalhat a terhességre. Ennek eredményeképpen a terhesség diagnosztizálásának legkorábbi formája az úgynevezett „urinális teszt” volt, amelyet az ókori görögök alkalmaztak.

 

A középkori Európában azonban a terhesség diagnosztizálása még nagyobb kihívást jelentett, mivel az emberek többsége nem rendelkezett a korábbi időkben alkalmazott módszerekkel. A középkori Európában a terhesség diagnózisát leggyakrabban az orvosok az alhas megsimogatásával és az orr megfigyelésével végezték el.

A modern terhességi tesztek

A modern terhességi tesztek az 1900-as évek elején jelentek meg. Az első ilyen tesztet a német orvosok, Selmar Aschheim és Bernhard Zondek fejlesztették ki, amely a női vizelet hormonszintjét mérte. Az 1930-as években a terhességi diagnózis további fejlődésen ment keresztül, és 1938-ban a Japánban dolgozó orvos, Dr. Kyusaku Ogino és a biológus, Dr. Hermann Knaus megtalálta az ovuláció előrejelzésének módszerét.

Az 1960-as években a terhességi tesztek elterjedtek az Egyesült Államokban és az Európai Unióban, és hamarosan a világ minden táján elérhetővé váltak. Az újabb fejlesztéseknek köszönhetően az otthoni terhességi tesztek is megjelentek a 20. század második felében, így a nők már nem kellettek orvosi segítségre a terhesség diagnosztizálásához.

A házi terhességi teszt / tesztek elsősorban a hCG (humán koriogonadotropin) hormon kimutatásán alapulnak, amely a terhesség korai szakaszában megjelenik a vizeletben. Ezek a tesztek rendkívül érzékenyek és megbízhatóak, és a legtöbb esetben már a várt menstruáció előtt egy-két héttel megbízható eredményt adnak.

terhességi teszt házilag

Az elmúlt évtizedekben a terhességi tesztek további fejlődésen mentek keresztül, és ma már léteznek olyan tesztek, amelyek lehetővé teszik a terhesség korai szakaszában történő kimutatását még azelőtt, hogy a hCG hormon megjelenne a vizeletben.

A házi terhességi teszt / tesztek megjelenése óta sok nő élete egyszerűbbé vált. A terhesség diagnosztizálása ma már egyszerű és megbízható, és sok nő számára lehetővé teszi, hogy időben tudjon felkészülni a babavárásra és az anyaságra.

Összefoglalva, a terhességi tesztek története az idők során folyamatosan fejlődött és változott. Az őskortól kezdve az ókori egyiptomiakon és görögöken keresztül a középkori Európáig, majd az újabb időkig, a terhesség diagnosztizálása mindig is fontos volt az emberiség számára. A házi terhességi teszt / tesztek megjelenése óta a terhesség diagnosztizálása sokkal egyszerűbbé és megbízhatóbbá vált, és az anyák számára sokkal kényelmesebbé tette az életüket.

 

A hét témái

7 tipp a fűszernövények életben tartásához

7 tipp a fűszernövények életben tartásához A fűszernövények zamatos világa nem csupán a kertes házban élőknek érhető el, gondos odafigyeléssel akár a panelben is kialakíthatunk egy kisebb konyhakertet. A legtöbb esetben valamelyik szupermarket polcáról kerül az...

Lehangolt vagy mostanában? 11 tipp a téli depresszió ellen

Lehangolt vagy mostanában? 11 tipp a téli depresszió ellen Levert vagy mostanában? Semmihez sincs kedved, olyan dolgok sem érdekelnek túlzottan, amiért egyébként nagyon is érdeklődsz? Könnyen lehet, hogy te is beleestél a téli depresszió okozta lehangoltságba. A...

Jóbarátok színészei, akik szülői szerepben is tündökölnek

Jóbarátok színészei, akik szülői szerepben is tündökölnek Ugye te is imádod a Jóbarátok című sorozatot? Kevés olyan ember van, aki erre nemleges választ ad, s bár a színészek életét egészen könnyen követhetjük az utolsó rész óta is, főként, hogy 2021-ben a Jóbarátok:...

Szendvicsek az első osztályról – ínycsiklandó falatok minden alkalomra.

Szendvicsek az első osztályról - ínycsiklandó falatok minden alkalomra. Bármilyen méretű rendezvény megszervezése és lebonyolítása nagy feladat: van egy rendkívül hosszú listád a teendőkről és csak annyi időd van ezeket mind elvégezni, amennyi még hátra van az esemény...