Hogy fognak hívni az esküvő után? Mutatjuk, hogyan döntsd el

Hogy fognak hívni az esküvő után? Mutatjuk, hogyan döntsd el

Nagyanyáink negyed ennyit sem gondolkoztak azon, hogy hogy hívják őket majd az esküvő után. Sokáig a hagyomány által adott volt, hogy -né lesz az ember lánya, ha összeköti az életét a kiszemelt vagy mellérendelt férfival. Viszont a világ változik, így a hagyományok és a trendek is. Ma már akár a férfi is felveheti a nő nevét, de az is megengedett és megszokott, hogy senki nem változtat a nevén, a gyerek pedig mindkét szülő vezetéknevét megkapja kötőjellel összekötve. A rengeteg választási lehetőség viszont amekkora szabadságot ad olyan nehéz helyzetbe is hozhatja a menyasszonyt, hiszen még mielőtt kimondja a boldogító igent ki kell tálalnia, hogy hogy is hívják a házasság megkötése után. Mutatjuk, hogy milyen szempontokat érdemes átgondolnod, ha te sem tudsz dönteni a névváltoztatás ügyében.

Tetszik vagy nem tetszik?

Kép: canva.com

Gondolj a párod nevére, és figyeld meg, hogy milyen érzéseket kelt benned. El tudnád képzelni, hogy téged is így hívjanak? Legyél magaddal nagyon őszinte, valld be bátran, ha nem szívesen viselnéd. Ha pedig tetszik, akkor engedd szabadjára a képzeletedet és próbálgasd, hogy milyen formában vennéd fel legszívesebben. Elhagyhatod a sajátodat, és teljesen felveheted a párod nevét, de -né toldalékkal vagy kötőjellel is a magadénak tudhatod – ez már csak rajtad múlik.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Ezek lesznek idén a legtrendibb plasztikai beavatkozások

Ezek lesznek idén a legtrendibb plasztikai beavatkozások A plasztikai sebészet ma már a mindennapjaink része, nem kell hozzá se celebnek, se milliárdosnak lenni, hogy sebészkés alá feküdjön valaki, ha nem tetszik valamelyik testrésze. Sok esetben elegendő az...

12 kép, ami bizonyítja, hogy a hírességek is emberek

12 kép, ami bizonyítja, hogy a hírességek is emberek A legtöbb sztár gőzerővel dolgozik azon, hogy tökéletesnek lássa őt mindenki, azonban ma már a lesifotósok világában ez szinte lehetetlen, hiszen nem is kell ahhoz hivatásos fotósnak lenni, hogy lencsevégre kapjunk...

20 varázslatosan szerelmes pillanat a konyhában

Az első közös vacsora, majd közös reggeli: észre sem vesszük mennyire nagy szerepe van egy szerelmespár, (később pedig a család életében) a közös étkezéseknek. És mennyivel nagyobb öröm úgy falatozni, hogy mindkettőtök keze munkája benne van az asztalra tett ételben. Lehet, hogy nem ugyanolyan mértékben, hisz nem lehettek mindketten mesterszakácsok – valakinek a kukta szerepét is fel kel vállalni -, de ettől függetlenül a konyha és az egymás iránt érzett szeretet feledhetetlen közös pillanatokat adhat. És bár gyerekként azt tanultuk, hogy nem illik az étellel játszani, azért egy kis móka mindig belefér a konyhai percekbe.

Idén is újból Napfényes Fesztivál Bagdy Emőkével és Laár Andrással!

Évtizedes hagyományt folytatva ebben az évben is várja az egészség, a lelki-szellemi egyensúly és a kiteljesedés iránt érdeklődőket a Napfényes Fesztivál, melyet a körülményekre való tekintettel online formában rendeznek meg 2021. június 6-án, vasárnap. 6 előadás, 12 workshop, 30-féle konzultációs lehetőség – mindez csak 1000 forintért! A jegyvásárlók között értékes nyeremények is kisorsolásra kerülnek hétről hétre.