Hogyan élje túl a mikulásvirág az ünnepeket?

Hogyan élje túl a mikulásvirág az ünnepeket?

A mikulásvirág a karácsonyi időszak egyik fő kiegészítője, amin nem lepődünk meg, hiszen gyönyörű piros virágaival abszolút beillik az ünnepi miliőbe. Sajnos azonban sok háztartásnak valóban csak az ünnepek alatt lehet a dísze, mivel megfelelő gondoskodás hiányában hamar elszárad és örülhetünk, ha újévig kihúzza. Pedig a mikulásvirág többre hivatott, mint néhány hét díszelgés, ezért összegyűjtöttük, hogy mire érdemes figyelni, ha az ünnepek után is jó színben szeretnéd látni.

Honnan származik a mikulásvirág?

Kép: canva.com

A mikulásvirág a ’60-as évek alatt került Európába – nagy utat tett meg, hiszen Közép-Amerika, egészen pontosan Mexikó az őshazája, ahol egyes példányok akár 4 méter magasra is megnőnek. Európába azonban már a nemesített verzió került, ami 10-60 cm magasra nő meg csupán, így lehet, hogy mi már szobanövényként ismerjük. A piros az alapszíne, viszont a különféle nemesítéseknek köszönhetően beszerezhetjük rózsaszínben, fehérben, sárgában, de akár krémszínűben is. Ha szerencsénk van, akkor pedig egy-egy különlegesnek számító cirmos virágút is hazavihetünk.

Tovább olvasáshoz kattints a következő oldal gombra!

A hét témái

Oltás vagy nem oltás?

Nem szeretnénk állást foglalni oltás vagy nem oltás mellett, viszont mielőtt bárki döntene érdemes elgondolkodnia jó néhány dolgon. Ehhez a döntéshez az alábbiakban összeszedtünk tucatnyi olyan információt, ami segíthet a választ megtalálni.

Sorozatok, amiket akár néhány nap alatt végignézhetsz

Sorozatok, amiket akár néhány nap alatt végignézhetsz Vannak olyan helyzetek amikor nincs kedvünk vagy időnk hosszabb sorozatba belekezdeni, de mégis néznénk valamit. Ezekre az alkalmakra ideálisak az egyre népszerűbb néhány évadból álló, akár 2-3 nap alatt is...

A besúgó: a sorozat, amiről újabban mindenki beszél

A besúgó: a sorozat, amiről újabban mindenki beszél – vajon hány évesek valójában a szereplők? Idén tavasszal újabb magyar HBO sorozat látott napvilágot. Régen volt erre példa, így azok is előfizettek a szolgáltatásra, akiket egyébként nem mozgat meg, hogy mit ad az...

Hogyan érjem el, hogy akarjon a pasi? Mutatjuk a fogásokat!

Amikor felfigyelünk egy férfira, hamar feltesszük a kérdést: vajon hogyan érjem el, hogy akarjon? És hogy mi a válasz? Nem kell különleges trükkökhöz folyamodni, de azért egy kis női fifika nem árt.