Hogyan forradalmasíthatja fitnesz rutinját a spinning?

Hogyan forradalmasíthatja fitnesz rutinját a spinning?

 

Rendszeresen jár spinning órákra? Netán motivációt keres egy új edzésforma kipróbálásához? Esetleg még sosem hallott róla és szeretné bővíteni a fitnesz tudását? Az alábbi cikk remek összefoglalója a spinning jótékony hatásainak, amely könnyedén passzol legtöbbünk edzésrutinjához.

spinning

Így járul hozzá sz egészséges szív- és érrendszerhez

 

Mivel a spinning egy magas intenzitáson végzett, zenés kerékpáros kardio mozgásforma, ezért az edzés alatt végig emelkedett tartományban van a pulzusunk. Ennek hatására, erősödik a szívizom összehúzódó képessége és fokozódik az érfalak rugalmassága. Így a szervezetünk hatékonyabb oxigénszállításra lesz képes. A mozgás alatt, testünk oxigén-igénye megnövekszik, ezért a tüdőnk kapacitása is fejlődik. A spinning edzés Budapesten  is elérhető, segítségével egyre hosszabb és intenzívebb távokra leszünk képesek kifulladás és levegőért kapkodás nélkül.

 

A zsírégető mágia | Spinning

 

Az edzőteremben végzett mozgásformák közül, ez az egyik leghatékonyabb zsírégető mozgásforma. Az ideális testzsírszázalék és testtömeg elérése, az egészégünk egyik alappillére. A spinning edzések másik óriási előnye, hogy intenzív kalóriaégetést tesz lehetővé. A magas intenzitású edzés fokozza az anyagcserét és növeli a zsírégetést. 

 

Optimális izomfejlesztés

 

A spinning edzések során, a kerékpár tekerési ellenállása személyre szabható, ezért kiváló módja az izomerősítésének is. Az ellenállással szembeni pedálozás erősíti főként a vádli, comb- és farizmokat. Emellett a felsőtest izmai, a hasizmok és a hátizmok is bekapcsolódnak a megfelelő testtartás, valamint az egyensúlyunk fenntartása érdekében.  

 

A csontsűrűségre is előnyösen hat

 

Leginkább a nők érintettek a csontritkulásban, a kor előrehaladása, a ciklus és a nemi hormonok változása miatt. A csontritkulás során, a csontjaink ásványianyag tartalma csökken, a felszívódás zavara miatt. Emiatt könnyebben fordulhatnak elő mozgásszervi panaszok és csonttörések. A fizikai aktivitásnak, azonban csontsűrűséget növelő hatása van, tehát rendkívül hasznos eszköz a csontritkulás kialakulásának megelőzésében és enyhítésében. 

 

Stresszcsökkentés és boldogság | Spinning

 

A fizikai aktivitás és a sport nem csak a testünkre, de közérzetünkre is jótékonyan hat. Az intenzív edzés során endorfin szabadul fel, amelyet hétköznapi nevén „boldogság hormonnak” is szoktak nevezni. Stresszcsökkentő és hangulatjavító hatásairól ismert, valamint a felpörgetett vérkeringés és anyagcsere miatt energikusabbnak és frissebbnek érezhetjük magunkat. Ezen felül, az intenzív mozgás elégeti a szervezetünkben lévő felesleges adrenalint, így csökkenti a szorongást is.  

 

Rugalmas időbeosztást tesz lehetővé

 

A spinning egy rugalmas edzésforma, amelyet könnyedén be lehet illeszteni a napirendbe. Az időpontok szabadon megválaszthatók, így alkalmunk nyílik akár reggeli, akár esti edzésekre elmenni. A csoportos órák közösségi élménye, a zene és az edzést vezető instruktor pedig motiválnak és gondoskodnak a kellően jó hangulatról. Fontos még megjegyezni, hogy a következetesség és a kitartás kulcsfontosságú tényező a kívánt eredmények eléréséhez és fenntartásához.

 

 

További cikkek:

A NŐI ALKOHOLIZMUS

A SZÉP BŐR TITKA!

MELLRÁK KIALAKULÁSA ÉS KEZELÉSE – MINDEN AMIT TUDNI KELL!

PIZZATÉSZTA RECEPT

SZERELMES VERSEK

HAJ LESZÍVÁSA TERMÉSZETESEN! HAJVILÁGOSÍTÁS HÁZILAG

A CÉKLA JÓTÉKONY HATÁSA – BÍBORVÖRÖS CSODA

A hét témái

2022 tavasz: ezek a divatvilág legnépszerűbb trendjei

2022 tavasz: ezek a divatvilág legnépszerűbb trendjei A divat világában nem az új év, sokkal inkább az évszakváltás hozza el a változást. Ami tavaly télen divat volt az még átnyúlik idén év elejére is, a változás pedig csak a tavasszal érkezik meg. Így, ha még nem...

Irritábilis bél szindróma: egészen hétköznapi tünetekkel jelentkezik

Irritábilis bél szindróma: egészen hétköznapi tünetekkel jelentkezik Állandó hasfájással, puffadással vagy indokolatlan hasmenéssel küszködsz? Az irritábilis bél szindróma tucatnyi hétköznapi tünettel jelentkezhet, amire olykor oda sem figyelünk. Azonban a fizikai...

Hogyan kezdjük gördülékenyen a tanévet?

Hogyan kezdjük gördülékenyen a tanévet? A hosszú vakáció kaotikus időbeosztása után a szeptember gyermek és szülő számára egyaránt kihívásokkal teli időszak. Ugyanakkor az elkerülhetetlen változás remek lehetőséget tartogat az új, a család testi és szellemi fejlődését...

Sorozatok, amiket akár néhány nap alatt végignézhetsz

Sorozatok, amiket akár néhány nap alatt végignézhetsz Vannak olyan helyzetek amikor nincs kedvünk vagy időnk hosszabb sorozatba belekezdeni, de mégis néznénk valamit. Ezekre az alkalmakra ideálisak az egyre népszerűbb néhány évadból álló, akár 2-3 nap alatt is...